İznik Festivali Bu Sene Muhteşem Geçiyor - Son Dakika
Güncel

İznik Festivali Bu Sene Muhteşem Geçiyor

İznik Festivali Bu Sene Muhteşem Geçiyor

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası İznik Festivali" öğle saatlerinde Endurokros yarışlarıyla başladı.

20.08.2013 11:48  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festival kapsamında İznik Göl sahilindeki kumluk alanda hazırlanan özel alanda gerçekleştirilen Endurokros motosiklet yarışlarının startını İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz yaptı.

Yarışlara İznikli yarışçılar yanında Türkiye'nin farklı bölgelerinden14 motorcu katıldı. Vatandaşların ilgiyle izlediği yarış sırasında ilginç akrobatik görüntüler yaşanması seyircilerin yoğun ilgisini çekti. Yarışların diğer bir özelliği de parkurda anonsları, yağlı güreşlerin ünlü İznikli Cazgırı Pele lakaplı Mehmet Tura'nın oğlu Levent Tura'nın yapması idi. Davul ve zurna eşliğinde yapılan anonslar sporcuları coşturduğu gibi vatandaşlardan da büyük destek gördü.

Saat 21.00'de gerçekleştirilen Kortej yürüyüşü ise görülmeğe değerdi. 3 ay önce İznikli vatandaşlardan kurulan Mehteran takımının öncülüğünde Konuk Ülkelerin folklor grupları, Gaziler derneği, İznik Gençlik Meclisine üye yüzlerce genç, Motokros'cular, Bisiklet severler, İznik sporlu gençler ve yoğun bir vatandaş topluluğu, ellerinde meşaleler ile Lefke Kapıdan başlayarak festival alanına kadar yürüdüler.

BURSA'YA KDV YARATIYORUZ

İznik'in belki de tarihinde ilk defa yaşanan böylesi bir kalabalık katılım ile başlayan 4.İznik Festivali kortej yürüyüşüne, MHP Bursa Millet Vekili Necati Özensoy, MHP Bursa İl başkanı Hasan Topbaş, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Emniyet Müdürü Şükrü Solak, sivil toplum kuruluşları yetkilileri kortej önünde Festival alanına kadar eşlik etti.

Açılış konuşmasında Başkan Eryılmaz,

" 4 yıl önce "İznik Uluslararası Festival yapamaz" diyenler bu geceyi görmeliler. Bu güne kadar 30 ülkeyi İznik'te ağırladık. Bu sene 10 ülkeyi de ağırlıyoruz. Belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen başardığımız bu Festival, Dünyada resmi festivaller arasında ilk 100'e girmiş bulunuyor. Bu Festivali benimseyen ve destek olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İznik'in tanıtımı için bu güne kadar nasıl çalıştıysak bundan sonrada aynı hızda çalışmaya devam edeceğiz. Bu tanıtımlar İznik'i ekonomik açıdan rahatlattığı gibi Bursa'ya da KDV yarattığını herkesin görmesi gerekir." diye konuştu.

Festivalin ilk gecesi, Mehteran konseri ve konuk ülkelerin folklor gruplarının gösterileri ile başlarken diğer günlerde sırası ile Gökhan Tepe, Murat Kekilli, Mustafa Ceceli, Süheyl- Behzat Uygur, Grup Laçin, Melda Kuyucu Kılıç, Mustafa Yıldızdoğan, Taner Eyüpoğlu sahne alacak.

4. Uluslar arası İznik Festivali, 25 Ağustos'ta yapılacak olan kral ve kraliçe seçimi ardından sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik Festivali Bu Sene Muhteşem Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement