İzmit-Körfez Asma Köprüsünün En Ağır Parçası Yerleştiriliyor - Son Dakika
Güncel

İzmit-Körfez Asma Köprüsünün En Ağır Parçası Yerleştiriliyor

2 bin 600 tonluk en ağır parçanın 57 metre yükseğe kaldırılmasıyla, Türkiye'de 'ağır kaldırma operasyonu' rekoru kırılacak. Operasyon, 11 saatte tamamlanacak.

05.07.2015 14:24  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze- İzmir Otoyolu Projesi kapsamında İzmit-Körfez Asma Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğün 2 bin 600 ton ile en ağır parçası olan 124 metre boy 36 metre genişliğe tabliyesi, 'ağır kaldırma' yöntemiyle 57 metre yükseğe kaldırılıyor.

TÜRKİYE REKORU KIRILACAK

Türkiye'nin en büyük ağır kaldırma operasyonu olan bu uygulamayla aynı zamanda yeni Türkiye rekoru kırılacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren kaldırılmaya başlanan tabliyenin yaklaşık 11 saat içerisinde yerleştirilmesi bekleniyor.



En ağır tabliyenin kaldırılması sırasında yapılan törene Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Otoyol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Çarmıklı katıldı.

"BU PROJEYLE ÇOK ÖZEL MÜHENDİSLER YETİŞTİRDİK"

Törende İzmit-Körfez Geçişi Asma Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğün Proje Müdürü Cengiz Gümüşdağ, tanıtım filmi ile yaptıkları ağır kaldırma operasyonunu anlattı. Gümüşdağ, "Ekibimiz çok uzun süredir birlikte çalıyoruz. Bu projeyle çok özel mühendisler yetiştirdik, daha sonra bizim yetişemeyeceğimiz daha büyük köprüler yapsınlar diye" dedi.



BİR REKOR DAHA

Bin 123 metre 22 bin 500 ton ağırlıkla dünya rekoru kırılarak sürme yöntemiyle oluşturulan Güney Yaklaşım Viyadüğün en ağır parçasının kaldırılmasında da Türkiye rekoruna imza atılacak. Geçen mayıs ayında 2 bin 350 ton ağırlığa sahip ilk açıklığın kaldırılmasıyla da rekor kırılmıştı. Güney Yaklaşık Viyadüğün tamamı ise Türk işçiliğinden oluşuyor.



İSTANBUL-İZMİR ÜÇ BUÇUK SAATE DÜŞECEK

Gebze- İstanbul Otoyolu Projesi, İstanbul-İzmir arasında karayolu ulaşımını 3,5 saate düşürecek. İzmit-Körfez Geçişi Köprüsü hizmete girdiğinde 1-1,5 saatlik ulaşım süresi 6 dakikaya inecek.



DÜNYANIN EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ ASMA KÖPRÜSÜ OLACAK

Toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan İzmit-Körfez Asma Köprüsü, tamamlandığında bin 500 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprüsü olacak.

İzmit-Körfez Asma Köprüsünün En Ağır Parçası Yerleştiriliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmit-Körfez Asma Köprüsünün En Ağır Parçası Yerleştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • kardess : Akpartimiz canimiz cigerimiz kopru yol havalimani icin sevmedik seni dusmanlarin fesatligi gorunce asik olduk sana sanli AKpartimiz.. masaALLAH subhanALLAH 18 13 Yanıtla
  • araon: nankör ler anlmaz ki görün Turkiye yi bide oy vermez sniz nankör ler. neler yapti bu parti Türkiye ye vicdaniz rahat mi şimdi. chp hdp ye. mhp ye oy atanlar len Akp olmasin aclik dan geberir siniz 21 9 Yanıtla
  • yaşasın: Bu en uzun parça da AKP yi çekemeyenlere ....... 11 8 Yanıtla
  • vatandas: 13senedir akp ye cadı diyorlar Marmaray boğaz köpruleri yollar en onemliside Türkiyeyi Yunanistan gibi olmaktan kurtardı taklar helikopterler saymak uzundur 80YİLDR çalmadik diyenler ülke için ne yaptı birkaç örnek verin lütfen 12 2 Yanıtla
  • Fındık beyinliler: Ne gerizekalı, ne koyun kafalı insanlarsınız. AKP geldi de cebinden mi yaptı bu işleri, bizlerden alınan vergilerle yaptı. Bunları yaparken de dünya bankasına, yedi sülalenizi satsanız ödeyemeyeceğiniz borç ve faiz yaptı. Çaldı ama yaptı diyenler, siz enayiliğinize razı olabilirsiniz ama ben helal etmiyorum. Hakkım o kaçaksaraylardaki bir ampul de olsa helal etmiyorum. Dilerim ki haksız harcanan her kuruş, çalan her kim olursa fitil fitil burunlarından gelsin. 5 8 Yanıtla
  • kral : akp kuyusunu kazan adı insanlar bakın da utanin ama o yüz varmi sizde 6 5 Yanıtla
  • ...: 60 dolar geçiş ücreti olacak bumudır hizmet. 4 6 Yanıtla
  • TURKIYEM yazan zeka yoksunu: Hangi hastanede hizmet alıp insan yerine konduysan bize de haber ver, biz de oraya gidelim. Muayeneye ilaca kesilen katkı payıyla astarı yüzünden pahalıya çıkıyor. 6 3 Yanıtla
  • dd35: Hay massallah nazar degmesin.1,5 saat nerde 6 dk nerde 7 1 Yanıtla
  • vatan: yaşasın 2071de bitecek bir proje daha 3 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement