İzmir Yeni Fuar Alanı İnşaatında Çalışmalar Durduruldu - Son Dakika
Ekonomi

İzmir Yeni Fuar Alanı İnşaatında Çalışmalar Durduruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de yaptırdığı Yeni Fuar Alanı inşaatı, işçilerin hayati güvenliğini ilgilendiren eksiklikler giderilinceye kadar durduruldu.

30.09.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişleri Yeni Fuar Alanı’nda bir hafta önce yaptığı incelemeler sonunda 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanuna’na göre işçi sağlığını ilgilendiren eksikler tespit etti.

Özellikle, şantiye alanın ortasında kalan ve kaldırma çalışmalarının başladığı bildirilen enerji nakil hatlarının çevresindeki önlemlere yoğunlaşan müfettişler, hatların çevresinde gerekli güvenlik mesafesinin bırakılmadığı, altında çalışma yapılmaması ve güvenlik mesafelerine uyulması, vinç ve benzeri iş makinelerinin hattan uzak tutulmasına ilişkin ikaz levhaları ve engelleyiciler olmaması, işçilerin yüksekten düşme tehlikesine karşı koruma tedbirlerindeki eksiklikler bulunması, geçitlerde işçileri düşmekten koruyacak önlemlerin yetersizliği ve iskele platformlarında boşluklar olduğunu rapor etti.

KAYMAKAMLIĞA BİLDİRİLDİ

Çalışma Bakanlığı da müfettişleri bu raporlarına dayanarak, 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu’nun 25. Maddesi’nin "İşyerindeki bina ve eklentilerde, çalışma yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde; bu tehlike giderilinceye kadar, hayati tehlikenin niteliği ve bu tehlikeden doğabilecek riskin etkileyebileceği alan ile çalışanlar dikkate alınarak, işyerinin bir bölümünde veya tamamında iş durdurulur" yazılı birinci fıkrasına göre iş durdurma kararı aldı. Yeni Fuar Alanı’nda inşaat çalışmalarını durdurma kararı Valilik’ten Gaziemir Kaymakamlığı’na gönderildi. Gaziemir Kaymakamlığı da Gaziemir Belediyesi Zabıtası aracılığıyla tebligatı 29 Eylül saat 16.00’da müteahhit firmaya Ermit İnşaat’a yaptı. Müteahhit firma çalışmaları durdurdu.

EKSİKLER TAMAMLANACAK

Belediye yetkilileri, müteahhit firmanın birkaç gün içinde rapordaki eksikleri tamamlayacağını söyledi. Eksiklikler tamamlandıktan sonra yapılacak başvurusu sonrası Çalışma Bakanlığı iş müfettişlerinin 7 gün içinde yeniden kontrole geleceğini belirten yetkililer araya bayram tatili de girdiği için 7 günlük sürenin en erken tatil sonrası 8 Ekim’de başlayabileceğini, iş müfettişlerinin de 15 Ekim’e kadar yeni rapor düzenlemeleri için süre olduğunu belirtti. Belediye yetkilileri müteahhit firmanın eksikliklerin tamamlanması ve müfettişlerin bu sürelerde raporunu tamamlanması durumunda inşaatın 15 Ekim’den sonra yeniden faaliyete geçmesini beklediklerini belirtti. Öte yandan şantiye alanındaki enerji nakil hatlarının deplasmanıyla ilgili de çalışmaların başladığı, yıl sonuna kadar bunun tamamlanmasının beklendiği bildirildi. Yeni Fuar Alanı’nın Mart ayında tamamlanması ve MARBLE Mermer ve Doğaltaş Fuar’nın burada tamamlanması hedeflenmişti.

İzmir Yeni Fuar Alanı İnşaatında Çalışmalar Durduruldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İzmir Yeni Fuar Alanı İnşaatında Çalışmalar Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • mehmet ada: Çok sevindim umarım bir daha açmazlar orayı, o lanet olası işverenler 50 kişinin çalışıpta hak ettiği paraları kestiler allah daha beter etsin inşallah, biz ve bizim gibilerin hakkını yediler umarım bir daha açılmaz. 8 14 Yanıtla
  • Vatandaş: Birgün Ağaoğlunun inşaatlarınıda denetlesinize sıkıyo değilmi???? 7 3 Yanıtla
  • hopdediks: Abi kaç kişi ölmüş de durdurulmuş çalışmaları. ? Aziz Torun geceleri rahat uyuyormu acaba. ?. Yoksa her gece düşen asansörde bulunanların düşme korkusu kabusu ile yatapından fırlıyormu. ?Sanmıyorum arkadaş. Verdiği zekata da inanmam böylesinin. İbadetine de. Müslümanlığına da. Gavura inanırım Aziz Torunun Müslümanlığına inanmam. Etti İki. Birincisi kim mi Edirnede Kanser olan üniversite öğrencisinin eline eline Dilenci muamelesi yaparak para tutuşturan zaat. Hakkım size helal değil. Cümle alemde. 1 0 Yanıtla
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement