İzmir Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi" - Son Dakika
Yerel

İzmir Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi"

İzmir'de Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerinin bulunduğu yarımadanın kalkınması ve planlanması için oluşturulan projeler, "İzmir Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi" adı altında ele alındı.

21.05.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerinin bulunduğu yarımadanın kalkınması ve planlanması için oluşturulan projeler, "İzmir Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi" adı altında ele alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen toplantıda, büyükşehir belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde yürütülen çalışmalar doğrultusunda, bölge stratejisi konusundaki projeler masaya yatırıldı.

İlçe belediye başkanları, meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile akademisyenlerin katıldığı toplantıda "stratejik planın"sunumunu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, hem yarımada için hem de İnciraltı için doğru planlama istediklerini belirterek, "Yarım adada bozulmadan, çevreyi koruyarak ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli oluşturabilirsek, bu sadece İzmir için değil, ülkemizin kalkınmasında da kaldıraç rolü üstlenen bir proje olur. Yasaların el verdiği şekilde, maddi-manevi yarımada için çalışacağız. Önümüzdeki süreçte yarımada projesini yürütmek için yeni bir yapılanmaya gideceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement