İzmir Vural'dan Başbakan'a Milliyetini Açıkla - Son Dakika
Güncel

İzmir Vural'dan Başbakan'a Milliyetini Açıkla

İzmir Vural\'dan Başbakan\'a Milliyetini Açıkla

İzmir'de seçim kampanyasını Yürüyelim arkadaşlar sloganı ile başlatmaya hazırlanan MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti'nin muhalefetin seçim vaatleri için yönelttiği Kaynak nerede sorusuna Milletin kesesinden saray yaptırmak, milletin kesesinden herkese uçak almak israftır.

28.04.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de seçim kampanyasını Yürüyelim arkadaşlar sloganı ile başlatmaya hazırlanan MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti'nin muhalefetin seçim vaatleri için yönelttiği Kaynak nerede sorusuna Milletin kesesinden saray yaptırmak, milletin kesesinden herkese uçak almak israftır. Emekliye verdiğimiz zaman sorun oluyor da faiz lobilerine beş kat fazla kazandırdığınız zaman sorun olmuyor mu dedi. Vural, MHP'ye milliyetçiliği öğreteceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu'na Milliyetinin ne olduğunu söyle bakalım da ondan sonra çık sahneye dedi.

SOSYAL MEDYA FENOMENİ

MHP İzmir Milletvekili olan Oktay Vural, İzmir 1. bölge 1. sıradan aday gösterildi. DHA'nın sorularını yanıtlayan Vural, Partisinin Bizimle yürü Türkiye sloganını ana tema olarak belirleyip, kampanyasını Yürüyelim arkadaşlar diyerek başlatacağını söyledi. Sosyal medyadaki etkinliği ile bilinen Vural, periscope ( Twitter'ın sosyal ağ üzerinden canlı yayın yapmaya yarayan video akış uygulaması) ile seçmenin sorularını yanıtlayacak, facebook ile çalışmalarını paylaşacak.

AKP ÇÖZÜLÜYOR

İzmir'de biri otobüs yedi aracı giydirerek sahaya inen Vural, yerel seçimde İzmir'de AK Parti ile CHP arasındaki kutuplaşma nedeniyle MHP'den kaçan oyların geri döneceğini öne sürdü. Vural, İzmir seçmeni bu kez kutuplaşmadan etkilenmeyecek. Yerel seçimde Hükümet, İzmir'e ağırlık verdi. CHP 'aman ha gidiyor' dedi ve bize gelecek potansiyeli kutuplaşma siyaseti engelledi. İzmir'de önemli bir alternatif tercihiz. AKP'de önemli bir çözülme var. CHP'nin ön seçim sonuçları İzmir'de CHP'ye oy veren seçmen yapısına uygun değil dedi.

MİLLİYETÇİLİK TAKKİYESİ

MHP İzmir Milletvekili Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP'ye milliyetçiliği öğreteceği yönündeki açıklamasına tepki göstererek şöyle konuştu Davutoğlu'nun seçim dönemlerinde milliyetçi bir poz takınması artık gerçekten bir siyasi taktik olarak ortaya çıkıyor. Milliyetçiliği ayaklar altına alan 'milliyetçilikle hesaplaşma vakti geldi' diyen Davutoğlu şimdi bize milliyetçiliği öğretiyor. Her şeyden önce milletinin adını bir söyle bakalım. Milliyetinin ne olduğunu söyle bakalım da ondan sonra çık sahneye. Bize milliyetçilik öğretmesi gerçekten çok garip. Seçim dönemlerinde milliyetçi söylem damarı tutuyor. Artık bunun sadece takiye olduğu açık ve net. Yaptıklarının milliyetçilikle ilgisi yok. Onların öğretmeye değil öğrenmeye ihtiyacı var.

BEYANNAME EKONOMİ AĞIRLIKLI

MHP İzmir Milletvekili Vural, 3 Mayıs'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açıklanacak olan seçim beyannamesinin içeriği hakkında şu bilgileri verdi Türkiye'nin gerçeklerine uygun bir beyannamemiz olacak. Ekonomik bir sorun var. Vatandaşımız borçlu, emekli geçinemiyor. Taşeron işçiler sorunu var. Her iki çalışandan biri asgari ücretli. Türkiye üretmiyor, istihdam oluşturmuyor. 2011 yılında emeklilere ikramiye vermeyi vadetmiştik. Emekliler arasında intibak sorunu da var. Bunun çözülmesi lazım. Türkiye'nin çözüm süreci ile çözülmeye götürülmesi, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, medya özgürlüğü bunlar bizim sorunlarımız. Amaç insanları onurluca bir milli devlet içinde güler yüzle yaşatmak.

SUFLÖR AYNI

Vural, iktidarın muhalefetin vaatleri için sorduğu Kaynak nerede sorusunu hatırlatarak, şöyle konuştu Kanal İstanbul olduğu zaman kaynağı Türkiye olarak gösteriyorlardı. Bu kaynak Türkiye'nin zenginliğidir. Cumhurbaşkanı 'bol keseden atıyorlar' diyor. Başbakan, 23 Nisan' da makamına oturan çocuğa muhalefetin vaatleri değerlendirirken suflörlük yapıyor ve 'bol keseden atıyorlar' diyor. Bu durumda Başbakan'a ve onun koltuğuna oturan küçük çocuğa suflörlük yapanın aynı kişi olduğu ortaya çıkıyor. Milletin kesesinden saray yaptırmak, milletin kesesinden herkese uçak almak israftır. Milletimizin bize verdiği kaynakları verimli kullanarak refahı artırmak lazım. Emekliye verdiğimiz zaman sorun oluyor da faiz lobilerine beş kat fazla kazandırdık dediğin zaman sorun olmuyor mu

VEYSEL EROĞLU'NA HODRİ MEYDAN DEDİ

Vural, AK Parti İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu televizyona çıkıp canlı yayında ülke sorularını tartışmaya davet etti. Vural, Eroğlu'nun İzmir'e vereceği vizyonu ve heyecanı yoktur. Veysel Bey'e hodri meydan diyoruz. İzmir'i, Türkiye'yi tartışalım. AKP politikalarını tartışalım. Ankara'da bunlar engelleniyor olabilir ama İzmirli kadirşinastır. Bu insanların, adayların parti politikalarını televizyonlarda karşılıklı tartışması İzmir'in fakını da ortaya koyar diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Vural'dan Başbakan'a Milliyetini Açıkla - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement