İzmir Soğuk Rekoru Kırdı, Süs Havuzları, Seralar Dondu - Son Dakika
Güncel

İzmir Soğuk Rekoru Kırdı, Süs Havuzları, Seralar Dondu

İzmir Soğuk Rekoru Kırdı, Süs Havuzları, Seralar Dondu

İzmir'de, son yılların en soğuk gecesinde sıcaklık sıfırın altında 7 dereceye kadar düştü.

08.01.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, son yılların en soğuk gecesinde sıcaklık sıfırın altında 7 dereceye kadar düştü. Kent merkezinde süs havuzları ile seralar dondu.

İzmir'de hafta başında yüksek kesimlere yağan kar, yerini soğuk ve dondurucu havaya bıraktı. İzmir buz tuttu. Son yılların en soğuk gecesinin yaşandığı kentte, 51 yıl önce 18 Ocak 1964 yılında ölçülen sıfırın altında 6.4 olan sıcaklık rekoru da kırıldı. Termometreler sıfırın altında 7'ye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle, kent merkezinde bir çok süs havuzu dondu.

İZMİRLİLER HATIRA I ÇEKTİRDİ

Özelilkle Basmane Meydanı'ndaki Dünya Heykeli ile Kız Lisesi yanındaki şelale şeklindeki süs havuzunun donması ilginç görüntüler oluşturdu. Bu görüntüye tanıklık eden bir çok İzmirli, cep telefonlarıyla uzun sarkıtlar ve buz kitlesi önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Kent merkezinde süs havuzlarında güzel görüntüler oluşturan soğuk hava, İnciraltı bölgesindeki seralarda yetiştirilen çiçekler için büyük tehdit oluşturdu. Seraların üzeri tamamen dondu. Buralarda da bir metreyi bulan sarkıtlar, oluştu. Hem kovalardaki hem de sulamada kullanılan borulardaki sular da dondu. Bölgede serası bulunan işletmecilerden Demet Güventürk, "Zor bir gece oldu. Çiçeklerimizi soğuktan, dondan korumaya çalışıyoruz ama bunun hemen erimesi lazım. Çünkü bu gecede aynı şekilde soğuk var. Eğer tekrar donma olursa, seralarımız çökebilir" dedi.

Bu arada, bazı seralarda da, donan suyun ağırlık yapmasıyla çökmeler meydana geldi.

HAVA ISINIYOR, HAFTA BAŞI YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, en soğuk gecedeki sıcaklık değerlerini de açıkladı. Buna göre, hepsi sıfırın altında olmak üzere çeşitli merkezlerde hava sıcaklıkları şöyle oldu:

Aliağa, 5.4, Bayındır 4.5, Bayraklı 6.1, Bergama 5.8, Beydağ 7.4, Bornova Zeytincilik Araştırma (TAGEM) 4.7, Buca 5.5, Çeşme 2.3, Dikili 5.4, Foça 3.8, Güzelbahçe 3.8, Karabağlar Çatalkaya Radar Merkezi 12.7, Karaburun 3.1, Karşıyaka 4.6, Kemalpaşa 5.9, Kiraz 5.5, Konak Güzelyalı 4.6, Konak merkez 6.4, Menemen 5.4, Narlıdere 6.2, Ödemiş 5.0, Seferihisar 4.9, Selçuk 5.6, Tire 4.8, Torbalı 4.6, Urla 3.9, Çiğli 6.6, Adnan Menderes Havalimanı 5.0.

Yetkililer, hafta sonundan itibaren, havaların ısınacağını açıkladı. Sıcaklık değerlerinin hafta sonu gece 0 ve -2 derece, gündüz ise 8 ile 10 derece arasında olacağını aktardı. Ancak kuvvetli buzlanma ve don olayı ile özellikle tarımsal alanlarda zirai don beklendiğini ifade eden meteoroloji yetkilileri, hafta başından itiraberen de İzmir'de, yağışlı havaların başlayacağını bunun da sıcaklıklarda yükselmelere neden olacağı söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Soğuk Rekoru Kırdı, Süs Havuzları, Seralar Dondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement