İzmir Sığınmacılar, İzmir Esnafına 'Can Simidi' Oldu - Son Dakika
Güncel

İzmir Sığınmacılar, İzmir Esnafına 'Can Simidi' Oldu

İzmir Sığınmacılar, İzmir Esnafına \'Can Simidi\' Oldu

Sığınmacılar, İzmir esnafına 'can simidi' oldu Mustafa OĞUZ / İZMİR (DHA) - SURİYE'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen ve Yunan adalarına geçmeye hazırlanan sığınmacılar, kent esnafına 'can simidi' oldu.

30.08.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sığınmacılar, İzmir esnafına 'can simidi' oldu

Mustafa OĞUZ/ İZMİR (DHA) - SURİYE'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen ve Yunan adalarına geçmeye hazırlanan sığınmacılar, kent esnafına 'can simidi' oldu.

Özelikle Suriyeli sığınmacıların merkezi haline gelen Basmane ve çevresindeki esnaf vitrinlerini ve ürünlerini sığınmacılara göre düzenledi. Asıl işi ne olursa olsun işlerlerinin tamamı can yeleği ve şambrel satmaya başladı. Yol üstündeki satışlarda can yeleklerini, şambrelleri deneyen bazı Suriyeli'lerin, batıp batmadığını kontrol için vücutlarına geçirip Körfez'de denize bile girdiği görülüyor.

Çoğunluğu teksil ürünleri satan Fevzi Paşa Bulvarındaki esnaf, can simidi, can yeleği haberlerinin yapılmasına da tepki gösteriyor. Alışverişin piyasadaki belirsizlik nedeniyle durduğunu ve Suriyeliler olmasa siftah bile yapamadıklarını dile getiren esnaf, "Sadece sığınmacılara can simidi satarak ayakta kalabiliyoruz. Evimizin ve işyerimizin masrafını can yeleği satarak çıkartabiliyoruz. Üstelik talep de çok. Haber çıktıktan sonra zabıta ve polisin baskısı ile karşılaşıyoruz. Bu satışlar adeta bizim için can simidi oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Sığınmacılar, İzmir Esnafına 'Can Simidi' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi
    12:21 Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir'de düzenlenen iftar programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Demirel'e destek verdi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve zulümlere dikkat çekti. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde ise lise öğrencilerine sınav motivasyonu ve stresle mücadele konularında bilgi verildi.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Biri Tutuklandı
    12:19 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Biri Tutuklandı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden biri tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda yapılan aramalarda ise 15 gram esrar, 27 sentetik ecza, 15 gram metamfetamin ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

  • CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı
    12:19 CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde yaşlı nüfusun yoksullaştırıldığını belirterek, dededen toruna harçlık döneminin bittiğini ve yaşlı kesimin çocukları ve torunlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gürer, Türkiye'de yaşlı nüfusun yoksulluk oranının arttığını ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını ifade etti.

  • Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı
    12:19 Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından aranan 2 firari hükümlü yakalandı. Ayrıca, düzensiz göçmen yakalanarak Bursa Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

  • CTP Girne Milletvekili Fikri Toros:
    12:19 CTP Girne Milletvekili Fikri Toros: "Kıbrıs Bölünemeyecek Kadar Küçük, Herkesi Barış İçerisinde Barındırabilecek Kadar da Büyüktür"

    KKTC'nin ana muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri ve Girne Milletvekili Fikri Toros, "CTP Kıbrıs kimliğinin devam edebilmesi için gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs devletine ihtiyaç olduğu görüşündedir. Bu siyasi eşitliğin ve tek egemenliğin paylaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz olan bir şey olduğu görüşündedir. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçüktür. Herkesi barış içerisinde barındırabilecek kadar da büyüktür" açıklamasını yaptı.

  • KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar
    12:18 KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor
    12:18 Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor

    Bilecik merkezinde bir araç sürücüsünün gelişi güzel park etmesi ve yayaların tepkisi, çift sıra parklanmalar ve yaya geçitleri üzerine park edilen araçlar konusunda tartışmalara yol açtı. Yayalar, aracın kaldırıma çıkacak şekilde park edilmesine tepki gösterirken, yetkililerden konuyla ilgili önlem alınmasını istedi.

  • Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi
    12:16 Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi

    Merkezefendi Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde düzenlediği iftar programı Başkarcı Mahallesi'nde gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı toplu iftar programında Başkan Doğan konuşma yaptı.

  • Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı
    12:16 Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 28 Mart'ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat eden Başkan Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlara teşekkür etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor
    12:16 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin bebek besinlerine erişmesine destek olmak amacıyla 6-24 aylık çocuklara ücretsiz mama desteği sağlıyor.


Advertisement