İzmir - Otobüs Durağı Faciasında Yarış İddiası - Son Dakika
Güncel

İzmir - Otobüs Durağı Faciasında Yarış İddiası

İzmir - Otobüs Durağı Faciasında Yarış İddiası

Otobüs durağı faciasında yarış iddiası İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nde, Raşit Özerdem'in yönetimindeki otomobille, önce önünde giden Olcay Tok'un kullandığı otomobile, ardından otobüs durağında bekleyen 58 yaşındaki Fatma Bulanık ile kızı 16 yaşındaki Yağmur Bulanık'a çarparak ölümlerine neden olduğu kazanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

15.06.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otobüs durağı faciasında yarış iddiası

İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nde, Raşit Özerdem'in yönetimindeki otomobille, önce önünde giden Olcay Tok'un kullandığı otomobile, ardından otobüs durağında bekleyen 58 yaşındaki Fatma Bulanık ile kızı 16 yaşındaki Yağmur Bulanık'a çarparak ölümlerine neden olduğu kazanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Aynı restoranda çalışan Özerdem ile Tok'un sabah işe giderken yolda birbirleriyle yarıştıkları ileri sürüldü. Kazada yaralanan iki sürücü de taburcu edildikten sonra çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.Kaza, Güzelbahçe İlçesi 60'ncı Yıl Anadolu Lisesi otobüs durağı önünde dün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, İzmir'den Seferihisar yönüne giden Raşit Özerdem (30), yönetimindeki 35 AN 9835 plakalı otomobille, önünde giden Olcay Tok'un (26) kullandığı 35 BPV 58 plakalı otomobili geçmek istedi. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybettiği öne sürülen Özerdem, otomobiliyle önce Olcay Tok'un kullandığı otomobile ardından da otobüs durağında bekleyen 4 çocuk annesi Fatma Bulanık ile kızı Seferihisar Asil Nadir Çok Programlı Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Yağmur Bulanık'a çarptı. Özerdem'in otomobili savrulup, deniz kenarındaki refüjü aşarak güçlükle durdu. Tok'un kullandığı otomobil ise kontrolden çıkıp önünde giden Mehmet Şahin (52) yönetimindeki 35 EZ 524 plakalı otomobile çarptıktan sonra deniz kenarındaki kayalıklarda durdu.

ANNE OLAY YERİNDE, KIZI HASTANEDE ÖLDÜ

Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, Fatma Bulanık'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan kızı Yağmur Bulanık ise ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Yağmur Bulanık, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Okulunda başarılı ve arkadaşları arasında sevilen bir öğrenci olan Yağmur Bulanık ile annesi Fatma Bulanık'ın ölümü, yakınlarını yasa boğdu.

SÜRÜCÜLERDEN İKİSİ TUTUKLANDI

Hafif yaralanan üç otomobilin sürücüleri ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Gözaltına alınıp polis merkezine götürülen sürücülerden, Olcay Tok'un 1.07 promil alkollü olduğu, kazaya neden olduğu belirtilen Raşit Özerdem ile diğer sürücü Şahin'in ise alkolsüz olduğu anlaşıldı. Şahin işlemlerinin ardından serbest bırakılırken Tok ile Özerdem adliyeye sevk edildi. Tok ve Özerdem çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

YARIŞ İDDİASI

Kazada hayatını kaybeden Fatma Bulanık ile Yağmur Bulanık'ın yakınları, çarpıcı bir iddia ortaya attı. Güzelbahçe İlçesi'ndeki bir restoranda çalışan garson Raşit Özerdem ile aynı restoranda aşçılık yapan Olcay Tok'un sabah işe gitmek üzere yola çıktıkları, yolda karşılaşınca da birbirleriyle yarıştıkları öne sürüldü. Kazanın da Özerdem'in, Tok'u geçmek isterken meydana geldiği iddia edildi. Polisin, iki sürücünün yarıştığı yönündeki iddialarla ilgili bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldığı bildirildi.

ZİYARET İÇİN GELMİŞLER

Yelki Mahallesi'nde oturan Fatma Bulanık'ın, Güzelbahçe'de yaşayan kardeşini ziyarete geldiği, sabah da kızıyla evlerine gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Otobüs durağında beklerken kazaya kurban giden anne ve kızının, bugün Yelki Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

ÇİFTE ACIYI YAŞADI

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde, otobüs durağında beklerken, bir otomobilin çarpmasıyla yaşamlarını yitiren 58 yaşındaki Fatma Bulanık ile kızı 16 yaşındaki Yağmur Bulanık için Güzelbahçe İlçesi Yelki Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce, eşi ve kızını kaybeden Hüseyin Bulanık, yakınları ve mahalleli katıldı. İki acıyı birden yaşayan Hüseyin Bulanık ile çocukları ayakta durmakta güçlük çekti, gözyaşlarına boğuldu. Yelki Merkez Camii önünde, ikindi namazının ardından dualar edildi. Ardından anne ve kızının cenazeleri omuzlara alınıp yakındaki mezarlığa götürüldü. Hüseyin Bulanık yakınlarının desteğiyle yürüyebildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Fatma Bulanık ile Yağmur Bulanık gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Otobüs Durağı Faciasında Yarış İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement