Kaybolan Ayşe Bilir'in Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika
Yerel

Kaybolan Ayşe Bilir'in Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

Kaybolan Ayşe Bilir\'in Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

İzmir'de, evinde kriz geçirdikten sonra, 112 ambulansıyla götürüldüğü devlet hastanesinin acil servisinde kaybolan Ayşe Bilir'in yeni görüntüleri ortaya çıktı.

24.11.2014 13:31  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, evinde kriz geçirdikten sonra, yasak olduğu için refakatçi alınmadan 112 ambulansıyla götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinden kaybolan Ayşe Bilir'den, ailesinin çabalarına rağmen 11 gündür haber alınamadı.

Ancak annesi için dedektif gibi araştırma yapan, gelen her ihbarı değerlendiren Pınar Bilir, Ayşe Bilir'in kaybolduktan 2 saat 12 dakika ve 2 saat 41 dakika sonrasına ait 2 güvenlik kamerası görüntüsünü buldu. Pınar Bilir, "Havalar soğudu, annem nereye gitti belli değil. Polis imkanlarını daha iyi kullanırsa, annem belki bir yerde korumaya alınmıştır, belki de kötü bir olay başına gelmişir, en azından bunları öğreniriz" dedi.

Geçen 14 Kasım cuma günü, saat 13.30 sıralarında, Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle oturan 70 yaşındaki Ayşe Bilir, bir süredir gördüğü psikolojik tedavisini de etkisiyle kriz geçirdi. Remzi Bilir'in yardım istediği 112 acil yardım ekibi, eve gelip Ayşe Bilir'i, sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sakinleşmeyen Bilir'e iğne vuruldu. Ardından ayakları da bağlanıp ambulansa alındı.

Rezmi Bilir'de eşinin durumunu sağlık görevlilerine anlatıp ambulansa binmek istedi. Ancak kendisine refakatçi alınmasının yasak olduğu söylenip, Bilir'in binmesine izin verilmedi. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülen Ayşe Bilir'e, görevliler de ateş ve tansiyon gibi rutin kontrollerini yaptı. Ancak güvenlik kemarası kayıtlarına göre, saat 14.52'de içeri alınan Ayşe Bilir, 15.04'de, 12 dakika kaldığı acil serviste onlarca görevlinin gözleri önünde yalın ayak kayboldu.

BAKILMADIK YER KALMADI

Sadece 4 dakikalık farkla arkadan gelen Remzi Bilir ile yakınları, acil servise girip eşini sorduğu anda, kaybolduğu da ortaya çıktı. İlk olarak hastanen çevresinde arama yapan yakınlarının çabaları sonuçsuz kaldı. Ardından kayıp ihbarında bulunduğu polislerle bu aramalar kent geneline yayıldı. Gelen her ihbar değerlendirildi ama bunlardan da yine bir sonuç çıkmadı. Ayşe Bilir'in bulunması için, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp kişiler için uygulamaya başladığı yeni proje de devreye konuldu. GSM operatörlerinin de destek verdiği uygulamaya göre, kaybolan Ayşe Bilir'in, fiziksel özellikleriyle, bir resminin bulunduğu kısa mesaj, İzmir'deki abonelerin telefonlarına gönderildi.

KIZI DEDEKTİF GİBİ OLDU

Ancak Ayşe Bilir, 11 gündür süren tüm çabalara rağmen bulunamadı. Bu arada, kızı Pınar Bilir ve babası Remzi Bilir, başta olmak üzere tüm yakınları da, kent geleninde yaşlı kadın için bir iz bulmaya çalıştı. Günler süren araştırmaların ardından sevindirici haber alındı. Ayşe Bilir'in iki yeni güvenlik kemarası görüntüsü elde edildi. Pınar Bilir ve yakınlarının tek tek dolaştığı Çiğli'deki iki iş yerinden Ayşe Bilir'in o bölgeden geçtiği saptandı. Anadolu Caddesi üzerinden yürüyen Ayşe Bilir'in, ilk görüntüsü kaybolduktan 2 saat 12 dakika sonrasına 17.16'ya ait çıktı. Burada işyerinin önünden geçen Bilir'in, ikinci görüntüsü ise, kaybolduktan 2 saat 41 dakika sonrasına 17.45'a ait olduğu tespit edildi.

Menemen yönüne gittiği belirlenen ve en son Menemen Direk Durağı yönünde görüldüğü ihbarı da doğruluk kazanan Ayşe Bilir'in bulunması için Pınar Bilir, polisin daha etkin bir şekilde kendilerine yardım etmesini istedi. Pınar Bilir, "Havalar soğudu, annem nereye gitti belli değil. Polis imkanlarını daha iyi kullanırsa, annem belki bir yerde korumaya alınmıştır, belki de kötü bir olay başına gelmişir, en azından bunları öğreniriz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kaybolan Ayşe Bilir'in Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement