İzmir, Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümünü Kutluyor - Son Dakika
Yerel

İzmir, Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümünü Kutluyor

İzmir, Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümünü Kutluyor

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği binlerce İzmirli'nin katıldığı zafer yürüyüşü ile başladı.

10.09.2014 01:38  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü kutlamaları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği binlerce İzmirli'nin katıldığı zafer yürüyüşü ile başladı. İlçe belediye başkanları ile birlikte Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın da katıldığı görkemli yürüyüş Basmane'den başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törenin ardından meydanda halkoyunları gösterisi, şiir ve müzik dinletileri ile İzmirliler 9 Eylül kutlamalarına başladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı da İzmir'in kurtuluşunun 92.CHP'nin de 91. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Coşkulu başlayan 9 Eylül kutlamaları; Gündoğdu Meydanı üzerinde Türk Yıldızları'nın gösterisinin ardından 9 Eylül ile özdeşleşen Fener Alayı Yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar devam etti.

Devlet Opera ve Balesi, Koro, Solo ve Orkestrası ile Selda Bağcan yine Gündoğdu Meydanı'nda İzmirlilere unutulmaz bir konser verdi.. Kurtuluş coşkusunu yaşayan İzmirliler havai fişek ve ışık gösterileri ile renkli anlara tanık oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir, Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümünü Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement