İzmir- Göçmenler Sahte Yeleklerle Yakalandı - Son Dakika
Güncel

İzmir- Göçmenler Sahte Yeleklerle Yakalandı

İzmir- Göçmenler Sahte Yeleklerle Yakalandı

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek için Seferihisar sahillerine gitmek isteyen Suriye uyruklu 54 göçmen yakalandı.

14.01.2016 03:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek için Seferihisar sahillerine gitmek isteyen Suriye uyruklu 54 göçmen yakalandı. Meteorolojinin gün içinde fırtına uyarısına rağmen umut yolculuğuna sahte yeleklerle çıkan göçmenlerin sahile ulaşmadan yakalanması olası bir faciayı önledi.

Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri Mithatpaşa Caddesi Maltepe Askeri Lisesi Kavşağı'nda uygulama yaptığı sırada 10 DC 904 ve 10 V 9242 plakalı minibüsleri durdurdu. Minibüste yapılan kontrolde Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nden yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek için Seferihisar sahillerine gitmek isteyen Suriye uyruklu 54 göçmen yakalandı. Minibüs sürücüleri H.H. ile T.Y. gözaltına alındı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu minibüslerin bagajında çok sayıda sahte can yeleği ele geçirildi. Ekiplerin yaptığı inceleme de can yeleklerinin içinde su geçiren süngerlerin olduğu tespit edildi.

Öte yandan meteorolojinin gün içerisinde fırtına ve lodos uyarısına rağmen göçmenlerin sahillere ulaşmadan yakalanması yeni bir acının yaşanmasının önüne geçti. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilecekleri öğrenildi. Olayda gözaltına alınan H.H. ile T.Y. polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir- Göçmenler Sahte Yeleklerle Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement