İzmir'e Caz Baharı Geldi - Son Dakika
Güncel

İzmir'e Caz Baharı Geldi

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, 8 konser, seminer, atölyeler, film gösterimi ve sergilerle caz müziğinin farklı disiplinlerle buluşmasına sahne olacak.

05.03.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festival'in en hareketli günlerinden biri olan 7 Mart Cumartesi günü saat 10.00'da İKSEV'in Karataş binasında Festival Klasiği Açık Caz Orkestrası Atölyesi Paolo Di Sabatino Trio yönetiminde başlayacak. Aynı yerde ve saatte İçerik Dergi Ekibi genç grafikerleri "Jazzine- Fanzin Üretim Atölyesi" ile farklı ufuklara taşıyacak.

Aynı gün saat 11.00'de İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde "Cine – Jazz Marathon" başlayacak. Aynı zamanda bir sinefil de olan Festival Danışmanı Francesco Martinelli'nin seçtiği sinema tarihinin en iyi beş caz temalı filmi orijinal dillerinde saat 21.30'a kadar peş peşe gösterilecek.

7 Mart Cumartesi gününü cazla geçirmek isteyenlerin Alsancak Edit Radyo & Cafe'de Moda, Tasarım ve Caz ile Rendezvous'u var. İzmir'de özgür ve yaratıcı bir buluşma bahanesi olan Rendezvous, tasarım & vintage ürünler, görsel işitsel sanat performansları ve atölyeler ile moda, tasarım ve müziği bir araya getiren farklı bir pazar yeri olma özelliğini taşıyor.

CAZ'IN BÜYÜSÜ SERGİSİ AÇILDI

Caz fotoğrafı denince akla ilk gelen isim Aykut Uslutekin, 1462 Contemporary Art Gallery'de 22. İzmir Avrupa Caz Festivali Açık etkinlikleri kapsamında "Cazın Büyüsü" fotoğraf sergisini açtı. 4- 14 Mart 2015 tarihleri arasında açık kalacak sergide İzmirliler Uslutekin'in çektiği, cazın önemli isimlerinin fotoğraflarını görme fırsatını bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'e Caz Baharı Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement