İzmir'deki Ağaç Kesimi Protestosu - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Ağaç Kesimi Protestosu

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "Urla Ovacık'ta şu anda verilen ruhsatlarla beraber yaklaşık 30 bin 700 hektar alan tamamen yok edilmek istenmektedir" dedi.

05.02.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "Urla Ovacık'ta şu anda verilen ruhsatlarla beraber yaklaşık 30 bin 700 hektar alan tamamen yok edilmek istenmektedir" dedi.

Rüzgar enerjisi santrali kurulacağı iddiasıyla ağaç kesimi yapılan Ovacık'ta sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen Çam, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çam, Karaburun, Çeşme, Urla, Seferihisar bölgesinin, balık çiftlikleri, taş ocakları ve rüzgar santralleriyle çevre katliamına sahne olduğunu öne sürdü.

Bu tesislere karşı olmadıklarını belirten Çam, "Ama bunların doğru yerlerde ve doğru projelerle gerçekleştirilmesinden yanayız. O nedenle şu anda yarımadada yapılanlar tam bir katliamdır. Karaburun'da, Çeşme'de, Urla'da ve Seferihisar'da yapılmak istenen bu işlerin tamamı, doğanın katledilmesi ve yaşanacak olan bu bölgenin tamamen yok olmasına neden olacaktır" diye konuştu.

Çam, "Urla Ovacık'ta şu anda verilen ruhsatlarla beraber yaklaşık 30 bin 700 hektar alan tamamen yok edilmek istenmektedir. Buna seyirci kalmak, buna suskun kalmak, dedelerimizden, atalarımızdan aldığımız bu güzel mirası çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakmamak demektir ve suç işlemiş oluruz. Dolayısıyla suç işlemeyeceğiz, suça ortak olmayacağız ve karşı çıkacağız" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ise tüm dünyada olduğu gibi evrensel yaşam alanları dışında, doğa ile insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde düzenleme yapılmasına her türlü desteği verebileceklerini kaydetti.

Ancak Türkiye'de son dönemdeki uygulamaların doğal zenginlikleri, alanları koruyacak şekilde geliştirilmediğini savunan Altıok, "Biz de burada Ovacık'taki direnişin bir parçası olmak için, hak için adalet aramaya devam edeceğiz" dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da doğaya sahip çıkmak için bölgeye gelenlere teşekkür etti.

Yenilenebilir enerjiye karşı olmadıklarını dile getiren Uyar, şöyle devam etti:

"Urla, İzmir'in arka bahçesi. Nefes aldığımız yerler burası. Ormanlar sayesinde İzmir de nefes alıyor. Dolayısıyla bunları korumak istiyoruz. Dedelerimizden aldığımızı torunlarımıza bozmadan bırakmak için çalışıyoruz. RES'e değil ama yerleştikleri yerlere karşıyız" diye konuştu.

Ovacık Mahallesi'nde Güzelbahçe Orman Şefliği tarafından 19 Ocak'ta ağaç kesimine başlanmış, kesimin bölgede kurulması planlanan rüzgar enerjisi santrali için yapıldığını iddia eden bir grup, durumu protesto etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Ağaç Kesimi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sevda: Protestoyu agaci kesene degil lutfen orman genel mudurune yapin kesenlerin ne sucu var onlar emir altinda calisan kisiler 0 0 Yanıtla
  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti
    17:58 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi. Görev devir töreni basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

  • CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi
    17:56 CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hala yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, 'İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın' dedi.


Advertisement