İzmir' de Zafer Bayramı'na Buruk Kutlama -1 - Son Dakika
Güncel

İzmir' de Zafer Bayramı'na Buruk Kutlama -1

İzmir\' de Zafer Bayramı\'na Buruk Kutlama -1

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi, Atatürk Anıtı'na çelenk koyan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha sonra Vali Toprak'ın makamında tebrikleri kabul etti.

30.08.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi, Atatürk Anıtı'na çelenk koyan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha sonra Vali Toprak'ın makamında tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki geçit töreninin ardından kutlamalar sona erdi. Artan terör olayları nedeniyle müzik dinletisi ve halk dansları gösterileri ile Zafer Bayramı Resepsiyonu iptal edildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09.30'da başladı. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti, CHP, MHP'nin bazı İzmir milletvekilleri, kentte bulunan üniversitelerin rektörleri, bürokratlar, gaziler ve az sayıda İzmirli katıldı. Vali Toprak, Orgeneral Recep ve Başkan Kocaoğlu sırasıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, ardından da Vali Toprak'ın makamına geçip burada tebrikleri kabul etti. Tekrar Cumhuriyet Meydanı'na dönen Vali Toprak, Orgeneral Recep ve Başkan Kocaoğlu askeri aracın üstünden tören alanındakilerin Zafer Bayramı'nı kutladı. Vali Toprak'ın daha önce çelenk sunma ve Valilik binasında tebriklerin kabul edileceğini, bunun dışında müzik dinletisi ve resmi geçit yapılmayacağını açıklamasına rağmen, Cumhuriyet Meydanı'nda geçit töreni yapıldı. Artan terör olayları nedeniyle müzik dinletisi ve halk dansları gösterileri ile Zafer Bayramı Resepsiyonu iptal edildi.

ASKERLERE BÜYÜK ALKIŞ

Geçit töreninin ardından, askerlerin "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Akan kan vatan için", "Her Türk asker doğar" diyerek alandan ayrılmaları İzmirliler'den büyük alkış aldı. Başbakanlık'ın "Sadece çelenk koyma ve tebrigat törenleri yapılacak" şeklindeki duyurusu nedeniyle törenlere halk katılımı düşük oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir' de Zafer Bayramı'na Buruk Kutlama -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement