İzmir'de Veysel Eroğlu'na, Binali Yıldırım'dan Destek (2) - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Veysel Eroğlu'na, Binali Yıldırım'dan Destek (2)

İzmir\'de Veysel Eroğlu\'na, Binali Yıldırım\'dan Destek (2)

Eroğlu'ndan İZMİR'E 466 PROJE AK Parti İzmir milletvekili adayları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle partililere tanıtıldı.

18.04.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eroğlu'ndan İZMİR'E 466 PROJE

AK Parti İzmir milletvekili adayları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle partililere tanıtıldı. Orman ve Su işleri Bakanı 1'inci Bölge 1'inci Sıra adayı Veysel Eroğlu, bakalığının İzmir'de 466 proje yapacağına söz verdi. Cumhurbaşkanı özel danışmanı İzmir Milletvekli Binali Yıldırım ise MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ı eleştirdi.

Ak Parti milletvekili adayları Balçova Kaya Termal Otel'de yapılan etkinlikle partilileri tanıtıldı. Tanıtım öncesi Cumhurbaşkanı özel danışmanı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım konuştu. Partinin kurulduğu günden bugüne çok sayıda vesayet ve darbe girişimini atlattığını belirten Yıldırım "Sanal ortamdan geldiler. Aynen postaladık. Cübbeliler ortaya çıktı. İktidar hevesine düştüler. Milletin vermediği yetkiyi hukuku kullanarak yapmaya çalıştılar. Kapatma davasını açtılar. Bu millet her seferinde bu davaya sahip çıktı. Sonra Gezi olayları oldu. Bu 3-5 ağacın kesilmesi gibi masum değildir. Aynı olaylar Brezilya'da da oldu. Sokağa çıkanlar 'paraları çarçur etmeyin, yol köprü yapın' diyordu. Ama bizim geziciler 'köprüyü, havalimanını, yolları, eserleri yapmayın' diye sokaklara çıktılar. Yine uslanmadılar bu kez 17-25 Aralık'ta tekrar piyasaya çıktılar. Bu seferki post-modern, sanal değil dost-modern bir darbeydi. Onu da püskürttük. Devlet içinde paralel yapılanmaya girenler derslerini aldılar" dedi.

ZOR GÜNLERDE BİRLİKTEYDİK

Yıldırım, adayların İzmir için önemine değindi. Yıldırım, "Herkes seçimde boyunun ölçüsünü alacak. İzmir ilklerin, efelerin şehri. İzmir demokrasinin şehridir. 7 Haziran'da öyle bir ses verecekler ki kadrolar daha iyi noktalara gelecek. Hep birlikte çalışacağız. Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlara, fitne oluşturmaya çalışanlara da en büyük cevabımız budur. Türkiye 30 Mart'ta Türkiye'de 'AK Parti' dedi. İzmir'de zor günlerde birlikteydik. Zor günleri birlik ve beraberlikle başarıya dönüştürdük. 1 belediyemiz vardı şimdi 7 belediyemiz var. İzmir'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını herkes anladı. İzmirlilerin gönlünü kazandık" dedi.

MHP'Lİ VURAL'A GÖNDERME

Yıldırım, konuşmasında isim vermeden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı eleştirdi. Yıldırım, "Siyasi rakiplerimizden birisi diyormuş ki 'İzmir'e Veysel Hoca'yı göndermişler ne oldu. Daha önce de Binali Yıldırım vardı. Bini silindi. Biri kaldı'…Hadi oradan' Bu partinin 2011 seçimleri öncesi daha dört milletvekili vardı. Onu öyle bir tırpanladık ki şimdi de iki milletvekili zor çıkartılar. Hadi bakalım 7 Haziran'da ne olacak? Ak Parti geliyor" dedi. Yıldırım milletvekili adayı olamayanların üzülmemesini, bugün olmasa yarın olacaklarını belirterek aday olmayanların seçme sorumluluğunun daha fazla olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise "Kimsenin yaşam tarzına karışmadık. Kimseye müdahale etmedik. Birlikte çalışacağız. Hep birlikte yeni Türkiye yolunda ilerleyeceğiz. Kurucu genel başkanımızın gösterdiği hedefleri çalışkan bir genel başkanımız sürdürüyor. Birlikte daha güçlü olacağız. İzmir'de 350 bin olan oyumuz 1 milyonu aştı" dedi.

KAVGA İÇİN GELMEDİK

Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de sadece kendi bakanlığının 466 proje ile İzmir'e yatırım yapacağını söyledi. Eroğlu, "Türkiye'de 12 yıldan bu yana büyük dönüşüm yaşandı. Hükümetimiz göreve geldiğinde hortumları İzmir baltası ile kesti. İzmir'e şimdiye kadar 28 milyar TL yatırım yapmışız. İzmir İzmir olalı böyle bir hizmet görmedi. Bizden önce Küçük Menderes Havzası'na bir çivi çakıldı mı? Biz, ovalara girdik, barajlar yaptık. İzmir'de sulanmadık toprak bırakmayacağız. Hükümetimizin İzmir'e önem verdiğinin göstergesi olarak Başbakanlık ofisi açılacak. Biz İzmir'e kavga için değil hizmet için geldik. Ayrım yok. Güzel İzmir'e hizmet etmek bizim için ibadettir" dedi.

LAF DEĞİL İCRAAT

Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'e yönelik açıklayacağı projeler arasında Ege Bölgesi Kalkınma Projesi'nin de olduğunu söyledi. Ayrıntıları açıklamayan Eroğlu, "Biz, daha önce verilen 35 proje sözünün arkasındayız. Onları yapmak bizim boynumuzun borcudur. 466 projenin sözünü veriyoruz. Sadece bizim bakanlığımız olarak bunu yapacağız. Sözünün eri bir parti olarak laf değil hizmet üretiyoruz" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise adayların İzmir'i yansıttığını söyledi. Delican "Listelerimizde Türkiye ve İzmir mozaiği oluşturduk. Alanında uzman, her kesime hitap eden değerli isimler bir arada bulunuyor. İnanıyorum ki İzmir halkı kendisini bulacak. Çocuklarının geleceği için, dokunabileceği, ulaşabileceği isimleri seçecek. İzmir'de hizmet çıtası çok yükseldi. Biz diğer partilerin ideolojik tuzakları ile değil hizmet ile halkın karşısına çıkacağız. İzmir'e hizmet etmeye geldik. Hep birlikte büyük başarılara imza atacağız" dedi.

SAVCI SAYAN'A İLGİ

Konuşmaların ardından salonda adaylar tek tek tanıtıldı. En çok ilgi gören adaylar arasında eski CHP'li, Ak Parti adayı Savcı Sayan yeraldı. Sayan "Makam ve mevki için gelmedim. Ak Parti davasına inandığım için geldim. Genel Başkanı yapılan komplodan sonra yanlış yerde olduğumu gördüm. Birbirini satanlar, komplo kuranların içinde olamazdım. İzmir CHP'nin kalesi değil kardeşliğin kalesidir. İzmir'i değiştirmeye değil geliştirmeye geldik" dedi Ak Partili gençler Sayan'a "Ödemiş seninle gurur duyuyor", "Bergama seninle gurur duyuyor" sloganı attı. Tek tek kürsüye çıkan adaylar partililere hitaben kısa konuşmalar yaptı. Kerem Ali Sürekli İzmir'de yüzde 40 oy alacaklarını iddia etti. Ozan Ceyhun kurulduğu dönemde bir Avrupa milletvekili olarak Ak Parti'nin iktidara gelmemesi için konuşmalar yaptığını ancak daha sonra Ak Parti'nin kendisini ikna ettiğini, Yeni Türkiye davası için çalışmaya başladığını söyledi. Cemil Şeboy ise seçimlerde sıkı çalışma yapacaklarını İzmir'in altını üstüne getireceklerini belirtti. İbrahim Turhan, seçimin galibinin belli olduğunu, bu nedenle rakiplerin koalisyon hesapları yaptığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Veysel Eroğlu'na, Binali Yıldırım'dan Destek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement