İzmir'de Uyuşturucu Operasyonları - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Uyuşturucu Operasyonları

İzmir'de 8 ayrı operasyonda 3 kilo 378 gram esrar, 936 ecstasy, 30 gram metamfetamin, 1 gram bonzai ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, gözaltına alınan 29 kişiden 11'u tutuklandı.

20.02.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 8 ayrı operasyonda 3 kilo 378 gram esrar, 936 ecstasy, 30 gram metamfetamin, 1 gram bonzai ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, gözaltına alınan 29 kişiden 11'u tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 7 ayrı operasyon düzenledi.

Konak ilçesinde bir eve operasyon düzenleyen ekipler, A.Ö. ve Z.B'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerindeki aramada 3 bin 345 adet "Kırmızı" ve "Yeşil" reçeteye tabi ilaç ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden Z.B, sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı, A.Ö. ise tutuklandı.

Karabağlar ilçesindeki bir eve operasyon düzenleyen ekipler, E.S. ve U.A'yu gözaltına aldı. Şüphelilerin üst ve ikametlerindeki aramalarda 138 gram asrar ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 290 lira ele geçirildi. E.S. ifadesinin ardınan savcının talimatıyla serbest kalırken, adliyeye sevk edilen U.A tutuklandı.

Konak ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda T.K, S.D, D.D, E.D, H.K. ve K.Ç. isimli şahıslar yakalandı. İkamette yapılan aramada 49 ecstasy ve 33 gram esrar ele geçirildi. T.K, S.D, D.D ve E.D. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile emniyetten salıverildi. Adliyeye sevk edilen K.Ç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken şüpheli H.K, tutuklandı.

Konak ilçesindeki başka bir operasyonda ise şüphe ihbar üzerine E.K, S.A, H.K ve N.S. gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında 5 ganyan kağıdına sarılı satışa hazır 1 gram bonzai ele geçirildi. E.K, S.A, H.K. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla salıverilirken, adliyeye sevk edilen N.S tutuklandı.

Konak ilçesinde bir ikamete düzenlenen operasyonda G.C.Ö, T.T, E.K, M.A.Ş, M.Y. ve G.B. yakalandı. Şüphelilerin üzerinden satışa hazır paketlenmiş 169 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli E.K, M.A.Ş, M.Y, T.T ve G.B Cumhuriyet Savcısının talimatıyla salıverildi. Adliyeye sevk edilen G.C.Ö tutuklandı.

Buca ilçesinde ikamete düzenlenen operasyonda A.U, M.Ö, H.I. ve H.K. gözaltına alındı.Şüphelilerin üst aramasıdan satışa hazır paketlenmiş 120,70 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli, A.U, M.Ö, H.I Cumhuriyet Savcısının talimatıyla emniyetten serbest kalırken, adliyeye sevk edilen H.K tutuklandı.

Ekiplerin Karabağlar ilçesinde ihbar üzerine bir eve düzenlediği operasyonda ise şüpheli L.K gözaltına alındı. İkamette yapılan aramada 2 kilo 893 gram esrar ele geçirildi. Operasyonda uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 725 liraya el kondu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen L.K, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Metamfetamin ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Narkotim ekipleri, şüphelilerin İstanbul'dan temin ettikleri ecstasy uyuşturucu hapları muhtelif yöntemlerle Torbalı İlçesine getirdikten sonra, torbacılar aracılığıyla il genelinde piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine çalışma başlattı. Organizasyona düzenlenen operasyonlarda 887 ecstasy, 30.31 gram metamfetamin, 11 garm esrar Maddesi, 7,65 mm çapında 2 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait şarjör, 7,65 mm çapında 6 fişek ele geçirildi.  Çalışma kapsamında gözaltına alınan M.Ş, M.Ö, M.Y.A. ve Ü.T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Uyuşturucu Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement