İzmir'de Turizm Haftası'na 'Tarihi' Başlangıç - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Turizm Haftası'na 'Tarihi' Başlangıç

İzmir'de, 15- 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası, tarihi Agora ören yerinde gerçekleşen törenle başladı.

15.04.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 15- 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası, tarihi Agora ören yerinde gerçekleşen törenle başladı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, il genelindeki turistik tesislerdeki mevcut yatak sayısını 43 bin'den 165 bin'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili  Sırrı Aydoğan da, kentin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için önemli projelere imza attıklarını belirterek, "İzmir'in önü açılmıştır" dedi.

38. Turizm Haftası etkinlikleri İzmir'de Tarihi Agora Ören Yeri'nde düzenlenen törenle başladı. Açılış programı kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın katılımıyla 'Turizm Korteji Yürüyüşü' gerçekleştirildi. İkiçeşmelik Caddesi'ndeki Katlı Otopark önünden başlayan yürüyüş, Tarihi Agora ören yerine kadar devam etti. Kaldırımlara park eden araçlar yüzünden kortejdekiler ilerlemekte güçlük çekti.

'GÖRÜLMEMİŞ KAMULAŞTIRMALAR YAPTIK'

Agora'daki törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aydoğan, Türkiye'nin eşsiz bir turizm potansiyelini barındırdığını belirterek, İzmir'in ise tarihi ve kültürel dokusuyla dünyada herkesin ilgisini çekebilecek bir kent olduğunu söyledi. İzmir'de turizmin gelişmesi için, Büyükşehir Belediyesi olarak çok sayıda çalışma sürdürdüklerini  kaydeden Aydoğan şöyle konuştu:

"Belediye olarak görülmemiş kamulaştırmalar yaparak gerçekten bir mesafe kaydettik. İzmir'in turizmden daha fazla pay alması için altyapıyı dikkatli şekilde yaptık. Birçok kuruluşla işbirliği gerçekleştiriyoruz. İzmir, son yıllarda dünyanın en hızlı gelişen metropollerinden biri oldu. Otel yatırımları çok ciddi arttı. Sağlık turizminin gelişmesi için, 40 senedir konuşulan Kadifekale- Agora- Kemeraltı hattının ayağa kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor."

'İZMİR'İN ÖNÜ AÇILDI'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerelde kalkınmayı sağlamak için, 'Bu iş benim işim değil' diye düşünmediğini ve turizmin gelişmesi adına kentte pek çok çalışmayı bir arada yürüttüğünü vurgulayan Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'in turizmden daha fazla pay alması için yerel yönetim olarak üstümüze düşeni yaptığımıza inanıyorum. İzmir'in önü açılmıştır. Kısa zaman sonra turizmden nasibini alacaktır. İki kez talip olduğumuz EXPO süresince kenti tanıttığımızı düşünüyorum. EXPO'yu alamadık ama dünyanın her yerinde İzmir'i tanıttık. Liman arkası planlamasının tamamlanmasıyla birlikte bu bölgede otel yatırımları da artacak."

VALİ TOPRAK: YENİ LİMANA İHTİYAÇ VAR

Açılışta konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak da Ege Medeniyetler Müzesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılması için girişimde bulunduklarını ve bu konuyu takip ettiklerini söyledi. Kente gelen kruvaziyer gemileri için Alsancak Limanı'nın yetersiz kaldığına dikkat çeken Vali Toprak, yeni bir limana ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Kentte turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine de değinen Vali Toprak, bunlar arasında kültür, inanç, yat ve termal turizme önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Toprak, il genelindeki turistik tesislerdeki mevcut yatak sayısını 43 binden 165 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İŞBİRLİĞİ GEREKLİ

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz İzmir'de turizmin gelişmesi, çeşitlenip sürdürülebilir olması için merkezi ve yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Törende konuşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ise dünya turizminin üçte birinin Akdeniz çanağında gerçekleştiğini vurgulayarak, İzmir'in 1.5 milyona yakın turist ağırladığını, turizmden aldığı payın yüzde 5 olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Yaşar Üniversitesi Ritim Grubu bir gösteri sundu. ayrıca İzmir Kırım Derneği tarafından da halk oyunları gösterileri sunuldu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Turizm Haftası'na 'Tarihi' Başlangıç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement