İzmir'de Terör Örgütüne Eleman Temin Eden 12 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Terör Örgütüne Eleman Temin Eden 12 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir\'de Terör Örgütüne Eleman Temin Eden 12 Kişi Gözaltına Alındı

İZMİR merkezli 4 ilde, terör örgütü DKP/BÖG'ye (Devrimci Kominallar Parti / Birleşik Özgürlük Güçleri) yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

01.06.2017 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR merkezli 4 ilde, terör örgütü DKP/BÖG'ye (Devrimci Kominallar Parti/ Birleşik Özgürlük Güçleri) yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin kentte bombalı ve silahlı eylem hazırlığında olduğu ayrıca Suriye'de çatışmalara katılan örgüt için eleman temin ettikleri öğrenildi. Zanlıların, Suriye'de öldürülen Ulaş Bayraktaroğlu ile 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'le de aynı örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü DKP/BÖG'ye (Devrimci Kominallar Parti/ Birleşik Özgürlük Güçleri) yönelik soruşturmasında İzmir Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir, Muğla, Mersin ve Ankara illerinde operasyon yapıldı. 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin kentte bombalı ve silahlı eylem hazırlığında olduğu ayrıca Suriye'de çatışmalara katılan örgüt için eleman temin ettikleri öğrenildi. Zanlıların, Suriye'de öldürülen Ulaş Bayraktaroğlu ile 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'le de aynı örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Bu arada terörö örgütüyle ortak hareket ettiği ileri sürülen Devrimci Parti'nin Alsancak semtindeki binasındaki aramalarda ise örgüte kazandırılan ve Suriye'de çatışmalarda bulunan kişiler hakkında bilgilerinde olduğu dökümanlar ele geçirildi. Gözaltındaki kişiler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Terör Örgütüne Eleman Temin Eden 12 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement