İzmir'de Tahir Elçi Protestosu - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Tahir Elçi Protestosu

İzmir\'de Tahir Elçi Protestosu

İzmir'de Tahir Elçi protestosu İZMİR Barosu, Çağdaş Avukatlar, Emek Demokrasi ve Barış Güçleri adına DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti.

29.11.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Tahir Elçi protestosu

İZMİR Barosu, Çağdaş Avukatlar, Emek Demokrasi ve Barış Güçleri adına DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan yaklaşık 300 kişi, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu dev posterler taşıdı. Grup hep bir ağızdan 'Tahir Elçi ölümsüzdür", 'Katil devlet hesap verecek" ve 'Katili biz biliyoruz" diye sloganlar attı. ÇHD adına basın açıklamasını okuyan Avukat Yakup Gül, 'Bugün acı bir haberle sarsıldık. Diyarbakır Barosu Başkanı, insan hakları savunucusu arkadaşımız, barış güvercini Avukat Tahir Elçi'nin alçak saldırı sonucu katledildiğini öğrendik. Tahir Elçi'yi katledenler ve bu acı atmosferin oluşumuna katkı koyanlar bilmeli ki asla korkmuyoruz, hepimiz Tahir Elçiyiz. Tahir Elçi'yi öldüren ne serseri kurşun ne de kaldığı iki ateştir. Öfkemiz hiç dinmeyecek. Bugün bir barış sever elçisini kaybettik" dedi.

İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan da 'Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi'nin katlini ve polis memuruzumun şehit edilmesini daha önceki yüzlerce saldırı gibi bir kez daha lanetliyoruz. Bu menfur olay ülkemiz ve hukuk camiamızı derinden üzmüştür, hızlı ve etkin bir soruşturma yapılarak menfur olayın faillerinin biran önce ortaya çıkarılarak yargı sürecinin adil bir biçimde işletilmesini bekliyoruz" dedi. Aydın Özcan, Tahir Elçi'nin cenazesine 79 baro başkanın katılacağını da açıkladı.

Grup daha sonra sloganlar atarak İzmir Barosu Merkez Binası önüne kadar yürüdü. Burada kısa bir konuşma yapan Avukat Eylem Yıldız, 'Bugün bir güvercinin kanadı kırıldı. Bilmelidirler ki bizlerin kanadı kırılmaz. Tahir Elçi ölmedi, kalbimizde yaşıyor" dedi. Konuşmasının ardından Demirel, Tahir Elçi'yi temsil eden avukatlık cübbesini masaya bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Tahir Elçi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • arzu: tahir elçi protestosunu gidin diyarbakırda yapın pkk öldürdü onu kendi adamlarınızı lanetleyin 1 4 Yanıtla

Advertisement