Bornova'da Yılandan Korktu, Ormanı Yaktı - Son Dakika
Güncel

Bornova'da Yılandan Korktu, Ormanı Yaktı

Bornova\'da Yılandan Korktu, Ormanı Yaktı

Bornova'nın Altındağ Semtinde, bir kişinin, yılanlardan korktuğu için evinin yanındaki kuru otları tutuşturmasıyla başladığı iddia edilen yangın, ormanlık alana sıçradı.

29.07.2014 17:53  Güncelleme: 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bornova İlçesi Altındağ Semti'nde, bir kişinin, yılanlardan korktuğu için evinin yanındaki kuru otları tutuşturmasıyla başladığı iddia edilen yangın, makilik ve ormanlık alana sıçradı. 2 Hektarlık alanda etkili olan yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Bugün saat 15.00 sıralarında, Bornova İlçesi Altındağ Semti'ndeki MTK sitesinin üst kısmındaki makilik ve bozuk ormanlık alanda yangın çıktı. Harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 150 yer işçisi, 7 helikopter ve 1 uçak ile yangına müdahale etti. Söndürme çalışmalarına itfaiye ekipleri de destek verdi. Makilik ve seyrek çam ağaçlarıyla kaplı alanda etkili olan yangın, zeytinliklere de zarar verdi. Hava ve yer ekiplerinin çalışmalarıyla, 2 hektarlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına başlandı.

Bölgeye yakın olan mahallede yaşayanlar yangının, makilik alanın yanındaki evde oturan ve ismini bilmedikleri bir kişinin, yılanlardan korkup, kuru otları tutuşturmasıyla çıktığını iddia etti. Polis ise bölgede yaptıkları araştırmada, bu bölgede oynayan çocukların maytap atmasının ardından yangının başladığına yönelik bilgi edindiklerini belirtti.

Bu arada yangın bölgesinin yakınındaki üç ayrı yerde de ot yangınları çıktı. Orman ve itfaiye ekipleri, bu yangınlara da büyümeden müdahale edip söndürdü. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bornova'da Yılandan Korktu, Ormanı Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Necla Açık: 7 değil başlangıçta 2 sonra 3 helikopter, uçak hiç gelmedi. yangın hala devam ediyor üstelik 5 ayrı bölgede. Evimizin terasından üzüntü ve dua ile izliyoruz. 2 0 Yanıtla
  • ahmet sünmez: ben Haberlere Bakmadan anlamışdım Zaten :( 2 0 Yanıtla
  • fatma okudurlar: benimde gördüğüm 2 uçak 5 kadar helikopter vardı balkonumun önünden geçtiler itfaiyeye ve çalışanlarına nerede kaldı diyenler siz neden yaktınız madem salklıklarından canım ağaçlar gitti. emeği geçen tüm itfaiyecilere rabbim sabırlar versin memlekette cahil çok 0 0 Yanıtla
  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.

  • Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var
    16:34 Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var

    MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türk futbolun geleceğinden umutsuz olduğunu belirterek, Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı olduğunu söyledi. Belözoğlu ayrıca, Türk futbolunda yapılması gereken değişiklikler ve Beşiktaş ile yapacakları Türkiye Kupası maçları hakkında da görüşlerini paylaştı.

  • Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı
    16:33 Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, başkanlık görevine seçilmesinin ardından ilk nikahını kıydı. Yeni evli çifte tavsiyelerde bulunan Başkan Toptaş, mutluluklar diledi.

  • Aksaray'da fırtına ve toz bulutu etkili oluyor
    16:32 Aksaray'da fırtına ve toz bulutu etkili oluyor

    Aksaray'da fırtına şehir merkezi ve karayollarında etkili oluyor. Fırtınanın etkisiyle poşetler havada uçuşurken, karayollarında yer yer toz bulutları oluşuyor, ağaçlar savruluyor.


Advertisement