İzmir'de Okul Çevrelerinde 'Narko Polisler' Görevde - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Okul Çevrelerinde 'Narko Polisler' Görevde

İzmir\'de Okul Çevrelerinde \'Narko Polisler\' Görevde

İzmir'de, yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte, Emniyet Müdürlüğü bir süredir üzerinde çalıştığı yeni projesini de hayata geçirdi.

16.09.2014 10:16  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte, Emniyet Müdürlüğü bir süredir üzerinde çalıştığı yeni projesini de hayata geçirdi. Daha önce 'okul polisleri' olarak görev yapan birime, narkotik, asayiş, çocuk ve trafik şube müdürlüklerinden takviyeler yapılıp, sayıları 300'e çıkarıldı. 'Narko polisleri' olarak da adlandırılan polisler, okul çevrelerinde uyuşturucu ile sokak şebekelerine yönelik operasyonlar düzenleyecek. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, suçlulara göz açtırmamak için, tüm ekiplerle hazır olduklarını dile getirdi.

Son bir yıl içerisinde, özelilkle gençlerin kullandıkları uyuşturucu maddeler nedeniyle hayatlarını kaybetmesi nedeniyle, öğrencileri korumaya yönelik polisiye tedbirler arttırıldı. İzmir'de de yeni eğitim yılının başlamasıyla, bir süredir üzerinde çalışılan proje hayata geçirildi. Kentte daha önce 'okul polisleri' olmarak bilinen 50 polis görev yaparken, şimdi hem sayıları arttırıldı, hem de görev alanları genişletildi. İlk olarak, narkotik, asayiş, çocuk ve trafik şube müdürlüklerinden yapılan takviyelerle bu polislerin sayıları 300'e çıktı. Ardından da, İzmir'deki anaokullarıyla birllikte sayıları bin 50'yi bulan tüm okullar tek tek mercek altına alındı.

BİRİNCİ VE İKİNCİ DERECE ÖNCELİKLİ OKULLAR BELİRLENDİ

Buna göre hangi okulların çevrelerinde ne tür suçların işlendiğine yönelik istatistiki bilgiler çıkartıldı. Birinci derece ve ikinci derece öncelikli okullar belirlendi. Buna göre, bu polisler, bu okulların çevrelerinde özellikle giriş ve çıkış saatlerinde önlem alacak. Ayrıca, okul yönetimi, okul aile birlikleri, veliler ile de sık sık toplantılar düzenleyip onlarla koordine içerisinde çalışmanın planlarını yapacak. Böylelikle çalışmalarını da kendilerine gelen bu öneriler doğrultusunda geliştirme imkanını elde edecek.

Ayrıca, sorumluluk alanlarındaki başka bir okulda bulundukları sırada, kendilerine yapılacak ihbarla birlikte hemen diğer okula geçmeleri için gerekli mobil destek de sağlandı.

BAKKAL ÇIRAĞI DA OLABİR, MANAV DA

Uyuşturu satıcıları ve sokak çetelerine yönelik olarak ise polisin çalışma yöntemi ayrı olacak. Buna göre okul çevresinde tezgahta satış yapar gibi duracak olan polisler, yine bu bölgedeki marketlerde çalışan işçi yada manavda görevli gibi kendilerini gizleyip, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenleyecekleri öğrenildi.

"SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Kendileri için özellikle okul çalışmalarına yönelik yeni bir dönemin başladığını söyleyen Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Suçlulara göz açtırmamak için, tüm ekiplerimizle hazırız. Onların sayılarını arttırdık, belli eğitimler verdik. Bunları çocuklarımız daha güvenli ortamlarda eğitim görsünler diye yapıyoruz. Onlara zarar gelmeden suçu önlemeye çalışıyoruz. Bunda ailelere ve öğretmenlere de büyük görev düşüyor. Onlardan da yardım bekliyoruz. Bizimle her bilgiye paylaşsınlar ki suçlulara ulaşmada daha çabuk dvaranalım" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Okul Çevrelerinde 'Narko Polisler' Görevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement