İzmir'de Köprü İskelesindeki Çökme - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Köprü İskelesindeki Çökme

İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitiren 4 işçinin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

05.08.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitiren 4 işçinin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

İzmir- Çanakkale yolu Çandarlı etabı çalışmalarında köprü iskelesine harç dökülmesi sırasında meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçiler İbrahim Yurt (43), Mehmet Reşit Işık (40), Hakan Bilmez (22) ve Sefer Aslan'a (22) İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Adli tıp kurumu önüne gelen ölen işçilerin yakınları gözyaşı döktü.

İşçilerden İbrahim Yurt'un cenazesinin yakınları tarafından Manisa'nın Akhisar ilçesinde Akselendi Mahallesi'ne götürülürken, Mehmet Reşit Işık, Hakan Bilmez ve Sefer Aslan'ın cenazelerinin ise Van'ın Erciş ilçesine bağlı Köycük Mahallesi'nde toprağa verilecekleri öğrenildi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün girişimiyle 3 cenaze ile yakınlarından 60 kişinin bugün 18.00'de özel uçakla Van'a götürüleceği bildirildi.

-Çalışmak için İzmir'e gelmişlerdi-

İşçilerden Hakan Bilmez'in kısa süre önce vatani görevini tamamladığı ve evlenmek için plan yaptığı, para biriktirmek düşüncesiyle çalışmak amacıyla Van'dan İzmir'e geldiği bildirildi. Sefer Aslan'ın ise Kurban Bayramı'ndan sonra yapacağı düğünün hazırlığı içinde olduğu ifade edildi.

Beton pompacısı olarak 15 yıldır çalışan İbrahim Yurt'un da kaza öncesi bir ara eşini telefonla arayarak, biraz önce bir kaza atlatıldığını anlattığı ve eşini sevdiğini söylediği öğrenildi.

-"Ağabey canım sıkılıyor" demiş-

Hayatını kaybeden işçilerden Hakan Bilmez'in kuzeni Mehmet Bilmez, İzmir Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili detaylı bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Kuzeninin olaydan 3 gün önce kendisini arayarak "Ağabey canım sıkılıyor" dediğini aktaran bilmez, "Hakan şubat ayından beri inşaatta çalışıyordu. Nişanlanma niyeti vardı. 10 ay önce askerden gelmişti. Bu kaza bir iki dakika sonra olsa kuzenim orada olmayacakmış. Çünkü, beton atılmış ve malalama yapıyorlarmış. İşlerinin bitmesine çok yakın bir zamanda kaza olmuş" ifadesini kullandı.

İzmir çevre yolunun Koyundere mevkisinde inşaatı süren köprünün iskelesi harç dökülürken çökmüş, 4 işçi enkaz altında kalmıştı. Olayla ilgili ihmal iddiaları üzerine 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Köprü İskelesindeki Çökme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement