İzmir'de Fırtına, 36 Metrelik Minareyi Devirdi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Fırtına, 36 Metrelik Minareyi Devirdi

İzmir\'de Fırtına, 36 Metrelik Minareyi Devirdi

İzmir'de iki gündür etkili olan kar ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi.

11.02.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de iki gündür etkili olan kar ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 100 km'yi bulan rüzgardan Bayraklı'da bir caminin 36 metre uzunluğundaki minaresi devrildi. Bu sırada vatandaşların cep telefonlarıyla saniye saniye çektiği minarenin devrildiği evde kimsenin bulunmaması ise olası bir faciayı önledi. Bu arada, İzmir- Manisa karayolunda da, tipi etkili oldu. Gece boyunca ulaşım aralıklarla aksarken, Karayollarının kurtarma aracı da yolda kaldı.

İzmir'in yanı sıra Manisa, Aydın, Balıkesir gibi kıyı Ege illerinde iki gündür, kar ve fırtına etkili oldu. Kent merkezine hafif yağan kar, üst kesimlerde ve karayollarında, ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. İzmir- Manisa karayolu zaman zaman önlem amacıyla trafiğe kapandı. Kar lastiği ve zincirsiz araçların geçisine izin verilmedi. Yol üzerinde karayolları ekipleri, don tehlikesine karşı sürekli tuzlama çalışmaları yaptı. Trafik ekipleri de kontrollerini aralıksız sürdürdü. Bu sırada yolda kalan araçlar arasında Karayollarına ait tuzlama aracının da bulunması dikkat çekti. Tuzlama kamyonu, çekiciyle TIR'a yüklenerek bölge müdürlüğüne götürüldü.

MİNARE DEVRİLDİ

Yüksek kesimlerde karın etkili olduğu İzmir'de, kent merkezinde de fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bayraklı İlçesi'nde, bir caminin 36 metre uzunluğundaki minaresi, zaman zaman şiddeti 100 km'yi bulan rüzgarın şiddetine dayanamadı ve yandaki evlerin üzerine devrildi. Bu sırada çatısı çöken iki katlı evde kimsenin olmaması ise, olası üzücü olayları önlemiş oldu. Minarenin devrilme anı, vatandaşlarca da cep telefonlarıyla saniye saniye çekildi. Cami İmamı Münir Küçük, minarenin 18 yıllık olduğunu söyleyerek, "Şiddetli rüzgar devam ettiği sırada büyük biri gürültü duyduk. Dışarı çıktığımızda minarenin devrildiğini anladık. Hemen yardıma gittik ama evde kimsenin olmaması bizleri sevindirdi. Minare diğer evlerin üzerine devrilse evlerde hamile kadınların yanı sıra hastalar da vardı. Onlara zarar verebilirdi. Şimdi gerekli araştırmalar yapılacak ve neden yıkıldığı belirlenecek" dedi.

GÜZELBAHÇE KIYILARINDA HASAR

Şiddetli fırtına nedeniyle Güzelbahçe'de sahil şeridindeki ev ve işyerleri yer yer kıyıya vuran 5-6 metre yüksekliğindeki dalgalar nedeniyle sular altında kaldı. Özellikle 1. Liman ile Vapur İskelesi arasında kalan bölümde çok sayıda ev ve işyeri zarar gördü. Dalgaların denizden getirdiği taşlar sahil yolunu kapattı, zaman zaman trafikte aksamalar oldu. Güzelbahçe Belediyesi ekipleri seferber olup su altında kalan ev ve işyerlerinde tahliye işlemi yaptı, sahil kesimine iş makinalarıyla set çekildi. Bu arada şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda binanın çatısı uçtu, ağaçlar devrildi.

KAR VE FIRTINA GİDİYOR

Bu arada Meteoroloi Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar ve saatteki hızı 100 km'yi bulan fırtınanın yarından itibaren ettkisini kaybedeceğini açıkladı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, hafifleyen kar ve fırtına yarından itibaren kıyı Ege'yi terk edecek. Sıcaklıklar, kent merkezlerinde, gündüz 6, gece de 0 derece olacak. Yüksek kesimlerde ise, sıcaklıklar - 3 dereceye kadar düşecek. Özellikle şehirlerarası yollarda kuvvetli don olaylarına karşı sürücüleri uyaran meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların hafta sonunda da 10 dereceye çıkacağını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Fırtına, 36 Metrelik Minareyi Devirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.

  • Düzce'de Anaokulu Öğrencileri Kütüphane Ziyareti Yaptı
    17:16 Düzce'de Anaokulu Öğrencileri Kütüphane Ziyareti Yaptı

    Düzce'de bulunan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, Kütüphaneler Haftası'nda anaokulu öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde kitapları inceleyerek keyifli vakit geçirdi. Düzce genelinde haftanın 7 günü hizmet veren kütüphaneler, ramazanda sahura kadar açık tutuluyor ve öğrencilere nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sunuyor.

  • Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı
    17:15 Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı

    Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'i başkası zannettiğini öne sürüp bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya'yı kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini açıkladı
    17:15 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya'yı kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini açıkladı

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, askeri hastanenin yanındaki alanda konut yapacaklarını ve kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde başlatacaklarını söyledi.

  • Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı
    17:13 Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı

    Kavacık Görele Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ünlü isimler katıldı. Akın Petekkaya'nın cenaze namazı kılındıktan sonra Görele Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze alanında yaşanan bir olayda Saruhan Hünel, kalabalığın içindeki bir vatandaşa çarptı ve vatandaşın ayağı şişerek morardı. Hünel, kaza sonrası yaşanan gerginlik üzerine açıklama yaparak, hastaneye gitmeyi teklif ettiğini söyledi.

  • Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu
    17:13 Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu

    Edirne'de Hıdırağa köyünde yaşayan Hamit Kır'ın kayıp ihbarı üzerine yapılan soruşturma sonucunda, 12 gündür kayıp olan Kır'ın cesedi Küçükdöllük Göleti yakınında toprağa gömülü halde bulundu. Ceset, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili köyde bir çiftlikte çalışan şüpheli gözaltına alındı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri
    17:13 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri olduğunu belirterek, seçim süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Destici, Gölbaşı'ndaki partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, Gölbaşı'nın belediye başkan adayı Gökhan Koçak'ın önde olduğunu ileri sürdü. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın ruhunun devletin bekasını öncelikli tuttuğunu vurgulayan Destici, Türkiye'nin seçim güvenliğinin sağlandığını ve seçimlerin güvenli bir şekilde yapıldığını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesiyle en düşük maaşı 22 bin TL'ye çıkardı
    17:13 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesiyle en düşük maaşı 22 bin TL'ye çıkardı

    Babadağ Belediye Başkanı ve İYİ Parti Başkan Adayı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesi toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Atlı, çalışma arkadaşlarının 'Toplu İş Sözleşmesi' ile en düşük maaşın 22 bin TL'ye çıkarıldığını açıkladı.


Advertisement