İzmir'de Bilgi Sistem İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Bilgi Sistem İşbirliği Protokolü İmzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin kullanımına açtı.

25.10.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını "Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü" ile kentteki 30 ilçe belediyenin kullanımına açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bilişim altyapısının ortak kullanımını sağlayacak protokol, Kültürpark'ta törenle imzalandı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sahip oldukları bilgi ve teknolojiyi ilçe belediyeleriyle paylaşarak ve zenginleştirerek başarılı olmak istediklerini vurguladı.

Protokolle bütün bilgilerin ortak havuzda toplanmasını sağlayacaklarına işaret eden Kocaoğlu, bilgilerin ortak havuzda toplanmasıyla veri tekrarı, kaynak ve zaman israfının önleneceğini kaydetti.

Kocaoğlu, ilçe belediyelerinin ihtiyacı olan otomasyon yazılımları ile kablolu ve kablosuz veri aktarım sistemlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edileceğini, mülkiyet, adres, harita ve imar bilgileri gibi verilerin de ortak havuzda birleştirileceğini anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadar sadece Coğrafi Bilgi Sistemleri altyapısı için 8 milyon lira, belediye yazılımları için 3.5 milyon lira ve telsiz altyapısı için de 9 milyon lira olmak üzere 20 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirdiğini açıklayan Aziz Kocaoğlu, "Bu protokol, benden önce, 2002 yılında rahmetli Başkan Ahmet Piriştina zamanında Konak Belediyesi ile başlatılan çalışmanın 10 yıl içinde 30 ilçeye yayılma projesidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından belediye başkanları bilişim altyapısının ortak kullanıma açılmasını sağlayan Bilgi Sistem İşbirliği protokolünü imzaladı.

Protokol ile belediyeler, Adres Bilgi Sistemi, Plan Kararı Sorgulama, 3 Boyutlu Kent Rehberi, 2 Boyutlu Kent Rehberi, Görme Engelliler Kent Rehberi, Mezarlık Bilgi Sistemi, Mobil Uygulama Çalışmaları ve Araç Takip Sistemi'nden yararlanabilecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Bilgi Sistem İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement