İzmir "Cumhuriyet Meşalesi" İle Aydınlandı - Son Dakika
Güncel

İzmir "Cumhuriyet Meşalesi" İle Aydınlandı

İzmirliler, Ermenek'te yaşanan maden kazasının burukluğu içinde geçen Cumhuriyet Bayramı'nı akşamki fener alayına buluşarak kutladı Gündoğdu Meydanı'nda yapılan su ve ışık gösterisi de büyük beğeni topladı.

30.10.2014 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, İl Başkanı Ali Engin, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Müseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eşleri ile çok sayıda İzmirlinin katıldığı Fener Alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar sürdü. İzmirlilerin ellerindeki meşaleler ve Türk bayrakları ile birlikte marş söyleyerek gerçekleştirdiği yürüyüş, evlerinin balkonlarından katılanlarla birlikte daha büyük bir coşkuya ulaştı.

Gündoğdu Meydanı'nda İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte sahneye çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu, Karaman Ermenek'de yaşanan maden kazası ve Diyarbakır'da yaşanan hain saldırı nedeniyle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları içinde yer alan konserler ve havai fişek gösterilerini iptal ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet adalet demektir

Türkiye'nin en aydınlık, Cumhuriyete en çok inanan, sahip çıkan kentinde yaşadıklarını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:

"Cumhuriyet, kadın hakları demektir. Cumhuriyet, insan hakları demektir. Cumhuriyet, adalet demektir, aydınlanma ve kalkınma demektir. Cumhuriyet, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak demektir. Cumhuriyet, laik Türkiye'den yana, Kemalist düşüncenin, felsefenin neferi olmak demektir. Biz İzmir'den, Türkiye'nin en aydınlık kentinden Anadolu'ya bir ayna tutacağız ve bütün Anadolu'yu aydınlatacağız. Bunu İzmir ilk kurşunu attığı gibi, Dokuz Eylül'de ülkenin kuruluş ve kurtuluşunu bu kentte ulu önderimizin önderliğinde gerçekleştirdiği gibi, yine aydınlık İzmirliler gerçekleştirecek. Ve İzmir Cumhuriyetine, değerlerine, Atatürk'üne ve onun mücadele arkadaşlarına sahip çıkacaktır. Her Cumhuriyet bayramında, her Dokuz Eylül'de, 23 Nisan'da, 19 Mayıs'da, 10 Kasım'da, 30 Ağustos'da İzmir varlığını, bağımsızlığını borçlu olduğu Ulu Önderine sahip çıkıyor. Sizler olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir 'Cumhuriyet Meşalesi' İle Aydınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement