İzmir - Büyükerşen'in Heykelleri Türkmenler'in Kıyafetleri - Son Dakika
Güncel

İzmir - Büyükerşen'in Heykelleri Türkmenler'in Kıyafetleri

İzmir - Büyükerşen\'in Heykelleri Türkmenler\'in Kıyafetleri

Büyükerşen'in heykelleri Türkmenler'in kıyafetleri İzmir'in 84 yıllık çınarı, Enternasyonal Fuarı, açıldı.

28.08.2015 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükerşen'in heykelleri Türkmenler'in kıyafetleri

İzmir'in 84 yıllık çınarı, Enternasyonal Fuarı, açıldı. Fuarı açan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Tavas İlçesi Uzunpınar Köyü'nde çocukken gitmeyi hayal ettiği İzmir Fuarı'nı bakan olarak açarken 15 olan katılımcı ülke sayısını önümüzdeki yıl 50'ye çıkarma hedefi koydu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, lunaparkta atılan kahkahaları, Paraşüt Kulesi'nden atlayanları, Zeki Müren'in ışıltılı kostümü, Cem Karaca'nın yeşil parkasını, çimenlerin üzerinde yenen annelerin yaptığı sarmaları, ilk buluşmaları, ilk aşkları hatırlatarak dinleyicilere ile nostalji yaşattı. Fuarda en büyük ilgiyi Eskişehir standı gördü. Apandist ameliyatı olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in katılamadığı fuarda onun yaptığı balmumu heykeller çekilen selfielerde ölümsüzleşti. Müzeler kenti Eskişehir, cam sanatlarını, çiniyi, bez bebekleri, renkli Odunpazarı evlerini, bilim müzesini, yelkenlerini, gondollarını adeta İzmir'e taşıdı.

Osmangazi Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Hakan Çakır, İzmir'deki Eskişehir temasıyla bir kültürü bu kente getirdiklerini belirtti.

Doğalgaz ve petrolün yanısıra tekstil ve halı ürünleriyle bilinen Türkmenistan onur konuğu ülke. Türkmen kızları, işlemeli elbiseleri ile balarına taktıkları kubbe denilen takıları dikkat çekti.

Türkmenler, Dutar ve gıcak denilen yerel çalgıları ile ziyarnetçilere müzik ziyafeti de verdi.

Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz, ülkesindeki yatırım olanaklarını anlattı.

Fuarda çay, kahve ve kajunun yanısıra doğal güzelliğini yansıtan fotoğrafların yer aldığı Vietnam standı ile çok az Türkçesiyle ülkesini tanıtmaya çalışan sempatik hostes ilgi gördü.

Çocukluğunun fuarını görmek isteyenler İEF'den buruk ayrılırken, fuarın ticari ve tanıtım ağırlı yönünden memnun olanlar da vardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Büyükerşen'in Heykelleri Türkmenler'in Kıyafetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement