İzmir Bestecisi Ergüder Yoldaş'a, Son Görev - Son Dakika
Güncel

İzmir Bestecisi Ergüder Yoldaş'a, Son Görev

İzmir Bestecisi Ergüder Yoldaş\'a, Son Görev

Dha Yurt - Bestecisi Ergüder Yoldaş'a, son görev Türkiye'de, 1970 ve 1980'li yıllarda yaptığı bestelerle tanınan müzik adamı Ergüder Yoldaş, zatürre tedavisi görürken yaşamını yitirdiği İzmir'de son yolcuğuna uğurlandı.

26.01.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha Yurt - Bestecisi Ergüder Yoldaş'a, son görev

Türkiye'de, 1970 ve 1980'li yıllarda yaptığı bestelerle tanınan müzik adamı Ergüder Yoldaş, zatürre tedavisi görürken yaşamını yitirdiği İzmir'de son yolcuğuna uğurlandı. Yine sanat dünyasının vefasızlığının görüldüğü cenaze töreninde, eski eşi Nur Yoldaş, "Ergüder, her zaman yakınlarının desteğini aldı. Sadece onun kararlarına saygı duymak durumunda kaldık. Ben o gerçek sanatçının soyismini taşımaktan ve onunla yaşadıklarımdan her zaman gurur duyuyorum" dedi.

Türk popunda bir dönemin efsane müzisyenlerinden olan, Ergüder Yoldaş, Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegah'tan bestelediği şarkısıyla en büyük çıkışını, 1970 ve 1980 yıllarda yaşadı. Ses sanatçısı Nur Yoldaş'tan ayrıldıktan sonra 1991 yılında uzun süre İstanbul Büyükada'da sokaklarda, münzevi bir hayat yaşayan Ergüder Yoldaş, 15 yıldan bu yana İzmir Balçova'da kız kardeşi Ayça Tenim ile birlikte kalmaya başlamıştı. KOAH'ın yanı sıra Alzheimer rahatsızlığı da son aylarda ilerleyen Ergüder Yoldaş, 20 gün önce, zatürre teşhisiyle yatırıldığı, Özel Su Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Ünlü müzik adamının cenazesi, aile yakınlarınca, tören için Balçova Uğur Cami'ne götürüldü.

SANAT CAİAMISI VEFASIZ DAVRANDI

Ergüder Yoldaş'ın cenazesinde de, önceki sanatçı cenazelerinde olduğu gibi yine gözler sanatçı dostlarını aradı. Bir döneme, adını yazdıran ünlü müzik adamını son yolculuğunda az sayıda kişi hazır bulundu. Törene katılan bu kişilerin taziyelerini de, Yoldaş'ın çocukları, Ayşegül Yoldaş, Mustafa Tanju Yoldaş ve Devrim Yoldaş, kabul etti. Mustafa Yoldaş, babasından geriye onlarca eserin kaldığını, bunları bir değerlendirmeden sonra yeni nesillere taşımayı istediklerini söyledi. Mustafa Yoldaş, sanatçı ilgisizliğinin artık Türkiye'de bilinen bir gerçek olduğunu bu nedenle yadırgamadıklarını, herkesin kendi yaşam şartlarının bulunduğunu söyledi. Ünlü bestecinin bir dönem evli kaldığı sanatçı Nur Yoldaş ise, şöyle dedi:

"Kamuoyunda yanlış bilinen bir gerçeği söyleyeyim. Ergüder Yoldaş, hiçbir zaman yalnız kalmadı. Ailesi her zaman onun arkasındaydı. Ama onun yaşam kararlarına saygı duymak zorunda kaldı. Her zaman yanında oldu sevenleri, ailesi. Ben de onun soyismini taşımaktan, onunla evlenmekten, zor badireler de atlattık ama her zaman gurur duydum. Onun bana hakkını helal etmesi lazım. Benim üzerimde çok emeği var. Bir sanatçı da ölmez aslında. Eserleriyle sevenleri yaşatır."

Nur Yoldaş, oğlu Devrim Yoldaş ile tabutun başında durduğu sırada da gözyaşı döktü. Yoldaş'ın son yıllarında yanında olan kız kardeşi Ayça Tenim, "Sürekli müzik yaptı. Hep yazdı çizdi. Birçok eseri kaldı geriye. Şimdi onların hepsini çocuklarına vereceğim. Onlar ilgilensin. Ergüder'i geçmişteki öğrencileri hiç yalnız bırakmazdı. Hep gelir giderlerdi" dedi. Ergüder Yoldaş'ın kardeşi Adil Ergüner Yoldaş'ın da yaklaşık 20 gün önce yaşamını yitirdiği ifade edildi. Ergüder Yoldaş'ın cenazesi öğleleyin kılınan namaz ardından Urla Zeytinalan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bestecisi Ergüder Yoldaş'a, Son Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    11:35 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Hatipoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlarla buluşarak desteklerini istedi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza
    11:31 Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza

    Çorum'da polis ekiplerince yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı. Çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafik güvenliğini tehlikeye sokan 3 araç ve 1 motosiklete toplamda 58 bin 400 lira ceza uygulandı.

  • Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü
    11:31 Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının silahla öldürüldüğü tespit edildi. Kimliği belirlenemeyen kadının cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement