İYTE'de 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

İYTE'de 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı

İYTE\'de 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 2014-2015 akademik yılı, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katıldığı törenle başladı.

11.10.2014 17:25  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) 2014-2015 Akademik Yılı, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katıldığı törenle başladı.

İzmir ve Urla Protokolünün yanı sıra İYTE'nin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreni, İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki ve Urla'daki Atatürk Anıt'larına çelenk bırakmayla başladı.

Tören, daha sonra İYTE Kampüsü Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde devam etti. 2014-2015 Akademik Yılı'nda İYTE'de yaşanan gelişmelerin kurgulandığı "Bir dakikada Geçen Yıl" adlı film gösteriminin yer aldığı tören programı, öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisinin ardından konuşmalarla sürdü.

Törenin onur konuğu olarak konuşma yapan Vali Toprak, İYTE'deki gelişmelerin ülke için öneminden bahsetti. İYTE'deki akademik kadronun üst düzeyde olduğunu, enstitünün, 20 yıl gibi üniversiteler için kısa sayılabilecek bir sürede dünya çapında başarılar elde edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İYTE'nin elde ettiği başarılarla ilgili bilgileri paylaşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden de, İYTE'nin öğretim üyesi başına düşen performans değerlerinde ve girişimcilik endekslerinde her zaman üst sıralarda yer aldığına dikkat çekti. İYTE'nin kampüs üniversitesi olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğinin altını çizen Güden "İYTE, 2014-2015 akademik yılında 12 lisans, 22 yüksek lisans ve 15 doktora programında 523 akademisyen, 2 bin 747 lisans ve bin 197 lisansüstü öğrenci ile eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir" dedi.

İYTE Öğrenci Konsey Başkanı Oğuz Çomakoğlu'nun da konuşma yaptığı törende; 2013 yılı içinde en çok bilimsel makale yayınlayan öğretim üyelerine verilen ödüllerden sonra, hizmette 20. yılını dolduran ve yıl içinde başarılı bir performans sergileyen idari personelin ödülleri takdim edildi. Ayrıca İYTE'de çeşitli dönemlerde rektör yardımcılığı, dekanlık gibi üst yönetimlerde görev alan ve kısa bir süre önce emekliye ayrılan öğretim üyelerine İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden tarafından plaketleri takdim edildi.

Törende Vali Toprak ve Rektör Prof. Dr. Güden, enstitüye birincilikle giren Mimarlık Fakültesi öğrencisi Berkay Öztürk'e ödülünü birlikte verdi. Tören, kampüste Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yapılan ve öğrenci konuk evi ile alışveriş ve sosyal merkezlerin bulunduğu İYTE Yaşam Merkezi'nin açılış seremonisinin ardından sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İYTE'de 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement