İyilik Okulu Projesi"Nin Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

İyilik Okulu Projesi"Nin Protokolü İmzalandı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız: "Eğitimciler olarak, dernekler, vakıflar, kurumlar olarak yardımlaşma, dayanışma ruhunu hep canlı tutmalıyız" Deniz Feneri Derneği Başkanı Cengiz: "Projemizin devamında okullarımızda 'İyilik Takımları' oluşturarak, ülkemizin geleceğinde sivil toplum kuruluşlarından.

18.12.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Deniz Feneri Derneği arasında "İyilik Okulu Projesi"nin protokolü imzalandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, imza töreni İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ın makamında gerçekleşti.

Proje ilçe milli eğitim müdürlüklerinin eğitim öğretimden sorumlu şube müdürleri ile yapılacak toplantı sonrası İstanbul'un 39 ilçesinde belirlenecek birer okulda uygulanacak. Proje kapsamında "iyilikte sınır yoktur anlayışı" ile istekli okullar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler projeye gönüllü dahil olabilecek. Projeye katılan her okulu temsilen seçilecek 60 öğrenci ve 6 öğretmen, Deniz Feneri Derneği'nin Zeytinburnu ve Ümraniye'deki merkezlerinde misafir edilecek, iyilik, yardımlaşma ve dayanışmayı anlatan kısa film sunumları izleyecek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardım kolilerinin hazırlanma sürecini görecek, ihtiyaç sahiplerinin nasıl belirlendiği ve yardımların nasıl ulaştırıldığı hakkında yetkililerle söyleşiler gerçekleştirecek.

Proje kapsamında ziyaretçi öğrencilere "İyilik Günlüğü", "Minik Gönüllü Rozeti", "Deniz Feneri Balonu" hediye edilecek. Projeye katılan okullara Deniz Feneri Derneği yetkilileri ziyaretler gerçekleştirerek, veli, öğretmen ve öğrencilere projenin tanıtımını ve amacını anlatan toplantılar yapacak.

Bu kapsamda okullarda "İyilik Okulu" kumbaraları dağıtılarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardımlar toplanacak ve bu yardımlar Deniz Feneri Derneği'nin katılımcı okul adına düzenleyeceği makbuzlar ile okul panolarında ilan edilecek.

Katılımcı okulun yaptığı bağışın kullanıldığı proje veya etkinlik Deniz Feneri Derneği yetkilileri aracılığıyla okul idaresi, katılımcı veli, öğrenci ve öğretmenlerle paylaşılacak. Projeye katılım tamamen gönüllülük esasına göre gerçekleşecek. Öğrenciler, velilerinden muvafakat belgeleri alınarak projeye dahil edilecek. Eğitim öğretim yılı sonunda proje kapsamındaki etkinlikler rapor haline getirilecek. Raporda projeye katılan öğrenci sayısı, öğretmen ve gönüllü veli sayısı, toplanan bağış miktarı, bağışların kullanıldığı etkinlikler ve projeler belirtilecek.

"Yardımlaşma ruhunu hep canlı tutmalıyız"

İmza töreninde konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, iyiliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı, ihtiyaç sahiplerine el uzatmayı amaç edinen bu projede yer almaktan son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Çocuklarda iyilik ve yardımlaşma konusunda farkındalık oluşturmak istediklerine dikkati çeken Yıldız, şunları aktardı:

"19. Milli Eğitim Şurası'nda okul öncesi eğitiminden liselere kadar her kademede 'Değerler Eğitimi' konusunda eğitim verilmesi gerektiğini dile getirdik ve destekledik. Değerler eğitiminin temel kavramı iyiliktir. Bu proje Milli Eğitim Bakanlığımızın Değerler Eğitimi projesini destekler niteliktedir. İstanbul'da başlayacak bu projenin diğer illerde de uygulanmasını ve iyiliğin tüm ülkemize yayılmasını dilerim. 'Mürüvvete endaze olmaz' demiş atalarımız. Yani yardımseverliğin ölçüsü olmaz. Bu noktada gün içerisinde gözümüzden kaçan bizim için değersiz olan bir çok harcama var ki ihtiyaç sahipleri için değerli ve önemli. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyen bir Peygamberin ümmeti, camilere alanın da verenin de görmediği sadaka taşları koyan bir ceddin torunlarıyız ve bunları asla unutmamalıyız. Biz eğitimciler olarak, dernekler, vakıflar, kurumlar olarak bu yardımlaşma, dayanışma ruhunu hep canlı tutmalıyız."

"İyilik Takımları" oluşturulacak

Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, derneğin 18 senedir sosyal yardım, dayanışma ve yardımlaşma alanında faaliyetler gösterdiğini anımsatarak, bu projenin tek amacının iyilik konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu vurguladı.

Projenin eğitime ve geleceğe yapılacak güzel bir iyilik yatırımı olduğunu anlatan Cengiz, "Projemizin devamında okullarımızda 'İyilik Takımları' oluşturarak, ülkemizin geleceğinde sivil toplum kuruluşlarından iyiliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı bilen ve özümseyen insanların bulunmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında yapılacak bağışlar konusunda en az bağışçılarımız kadar hassas davranıyoruz, bu doğrultuda her bağışın makbuzu okullarla paylaşıldığı gibi yapılan bağışların hangi projede ya da etkinlikte kullanıldığı da okullarımızla paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İyilik Okulu Projesi'Nin Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement