İyi Bir Sağlık Yönetimi" İzmir'de Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

İyi Bir Sağlık Yönetimi" İzmir'de Tartışıldı

İyi Bir Sağlık Yönetimi" İzmir\'de Tartışıldı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Cihannüma Ekonomik ve Toplumsal Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan Sağlık Yönetimi Seminerleri serisinin ilkini Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Haydar Sur’un katılımıyla gerçekleştirdi.

16.04.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Cihannüma Ekonomik ve Toplumsal Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan Sağlık Yönetimi Seminerleri serisinin ilkini Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Haydar Sur'un katılımıyla gerçekleştirdi.

İKÇÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Sağlık Yönetimi Neyin Yönetimidir konulu konferansa Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Tancan Uysal, Prof.Dr.İbrahim Attila Acar, Rektör Danışmanı Prof.Dr. Mustafa Demirci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Ali Malas, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr.Mustafa Soyöz, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr. Abdullah Taşyurt, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Akbulut, İKÇÜ İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Oktay Tarhan ile akademik ve idari personel katıldı.

İyi bir sağlık yönetiminin; hastalıkların sosyal hayat üzerindeki etkisi ve buna karşı alınacak önlemleri içeren bir sağlık sistemini oluşturmayı hedeflediğini belirten Prof.Dr.Sur, sağlığın öznel ve nesnel boyutlarına dikkat çekerek bu ikisi arasındaki uyumu sağlık hizmetlerindeki dengeyi oluşturan temel etken olarak nitelendirdi.

"Sağlıkta sorumluluk sadece kuruma ya da kişilere bağlı değildir"

Gerek bireyin gerekse toplumun sağlığı için kontrol altına alınması gereken koşulların bulunduğunu söyleyen Prof.Dr.Sur, bu koşulların sağlanmasının ve korunmasının tek başına bir kişiye ya da kuruma bağlı olmadığını belirterek bu yolda toplumun, devletin halk sağlığı sisteminin, işverenlerin, medyanın ve akademisyenlerin topyekun sorumlu olduklarını ifade etti.

Hemen herkesin kendi zihninde bazı fikirleri barındırdığını söyleyen Prof.Dr.Sur: "Bunları hayata geçirmek için engelleri bir kenara bırakıp işi bir ucundan tutma zamanıdır. Yoksa bütün bunlar sizde kalmaktan öteye geçemez" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İyi Bir Sağlık Yönetimi' İzmir'de Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement