İtirafçılar, Selam Tevhid Örgütünü Anlattı - Son Dakika
Güncel

İtirafçılar, Selam Tevhid Örgütünü Anlattı

İtirafçılar, Selam Tevhid Örgütünü Anlattı

Selam Tevhid örgütüyle ilgili kamuoyunun hiç bilmediği gerçekler ortaya çıktı. İtirafçıların, polise örgütün mühimmat deposunu gösterdiği belirtildi.

30.07.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolsuzluk-rüşvet, KCK ve Selam Tevhid Örgütü soruşturmalarına katılan Emniyetçiler, göz altı, nezarethane ve karar süreçlerinde 'Selam Tevhid Örgütü' hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emniyet Amiri Kadri Cemil Yiğit: "Selam-Tevhid dosyası kamuoyuyla paylaşılsın, kimin İsrail kimin İran ajanı olduğu ortaya çıksın." dedi. İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün: (Bir gazetecinin yaşananları acemilik olarak mı değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine) "Acemilik mi Acem oyunu mu göreceğiz." şeklinde konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ ERGÜDER: SELAM TEVHİD'LE İLGİLİ NET DELİLLER BULUNDU

Hakkari eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, "İlk kez bu kapsamda Selam Tevhid ile ilgili net deliller bulunmuştu. Savcılara bırakmadılar ne dediler 7 bin kişi dinlendi dediler. Nedir bu karartmaca? Ciddi bir organizasyon var karatma için... Emniyet mensupları sahur vaktinde evlerinden alınıyor. Bütün yapılanlar bunu engellemek için yapılmıştır. Organik ve duygusal bağı olanlar kurumlar da yerleşmiş durumda. Operasyondan haberdar oldular." açıklamasını yaptı.

İTİRAFÇILAR, SİLAHLARIN YERİNİ GÖSTERDİ

Karşı gazetesinden Emre Erciş'in 'Selam Tevhid Örgütü' isimli dosyası, emniyet görevlilerinin açıkladığı örgütün yapısını ortaya çıkardı. karsigazete.com'da yer alan bilgilere göre, soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul emniyetleri tarafından başlatılan operasyonlarda yakalanan içlerinde Musa Koca, Abdülhamit Çelik, Hakkı Selçuk Şahin, Hasan Kılıç gibi isimlerin de bulunduğu şahısların yer göstermeleri sonucunda ele geçen silahların listesi şu şekilde emniyet kayıtlarına geçti.

İŞTE İTİRAFÇILARIN GÖSTERDİĞİ DEPOLARDAN ÇIKAN O MÜHİMMATLAR

1- 4 adet 9 mm çapında Parabellum tipi fişek atan, İsrail yapımı Uzi marka makinalı tabanca

2- 2 adet 9 mm çapında Parabellum tipi fişek atan, Alman yapımı MP-5 marka makinalı tabanca

3- 7 adet 9 mm çapında Makarov tipi fişek atan, Macaristan yapımı PA-63 marka yarı otomatik tabanca

4- 3 adet 9 mm çapında Parabellum tipi fişek atan, İspanya yapımı STAR marka yarı otomatik tabanca

5- 2 adet 7.65 mm çapında İtalyan yapımı Mod.70, Baretta marka yarı otomatik Baretta marka tabanca

6- 3 adet 9 mm çapında Parabellum tipi fişek atan, Arjantin yapımı Browning marka yarı otomatik tabanca

7- 2 adet 7.65 mm çapında Çekoslavakya yapımı Mod.83.CZ marka yarı otomatik tabanca

8- 1 adet 7.65 mm çapında Çekoslavakya yapımı Vzor marka yarı otomatik tabanca

9- 2 adet 6.35 mm çapında Belçika yapımı Baby model, Browning marka yarı otomatik tabanca

10- 8 adet 7.65 mm çapında ispanya yapımı Llama marka yarı otomatik tabanca

11- 50 adet ateşli silahlarda kullanılmaya uygun susturucu

12- Çeşitli çap ve silahlara ait 126 adet şarjör

13- 9 mm çapında Parabellum tipi 1641 adet fişek

14- 9 mm çapında Makarov tipi 510 adet fişek

15- ABD imalatlı her biri standart 590 gr ağırlığında 81 adet C-4 . Toplam ağırlığı 50.120 kg

16- Menşei tespit edilemeyen 25 adet tam boy 6 adet yarım halde toplam ağırlığı 15.588 kg olan C-4

17- 998 gr ağırlığında TM62 anti tank mayınına ait RDX-Aliminyum tozu

18- MKE üretimi yarım libre TNT kalıbı

19- Menşei tespit edilemeyen 148 adet normal infilak kapsülü

20- 36 adet ABD imalatı elektrikli infilak kapsülü

21- 49 adet sıra zamanlı menşei tespit edilemeyen elektrikli infilak kapsülü

22- 53 metre uzunluğunda menşei tespit edilemeyen saniyeli fitil

23- Doğu blok ülkeleri tarafından üretilen 8 adet Lav roketi

Emniyet tarafından ele geçirilen bu mühimmatların bir kısmı emniyet arşivlerine kaldırılırken, saklanması tehlike teşkil eden mühimmatlar ise üzerlerinde yapılan fiziki ve kimyasal incelemelerden sonra, 06 Temmuz 2000 tarihinde bomba inceleme şube müdürlüğüne ait arazi içerisinde imha edildi.

ÖRGÜTÜN AMACI

"Selam Tevhid Kudüs Ordusu" örgütü, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde şer-i hükümlerle yönetilen İran benzeri bir İslam devleti kurmayı hedeflemektedir. Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet başsavcısı tarafından hazırlanan 1999/648 hazırlık 2000/158 Esas no, 2000/111 sayılı iddianamede, Selam Tevhid Kudüs Ordusu Terör örgütü ile ilgili olarak örgütün eylem ve faaliyetleri dikkate alındığında;

"Mevcut rejimi değiştirip yerine İran İslam Cumhuriyeti yönetimi benzeri Şii esaslarına dayalı yönetim tarzını hakim kılmak, bu amaç için toplumda özellikle dini mezhepler temelinde ayrışma ve karşıt gruplar oluşturmak, Türkiye'de ve genel İslami çevrede kabul görmüş olan temel Kuran'i meseleleri tahrif ederek temel inançlar noktasında akıllarda soru işaretleri bırakmak, temel İslami değer ve kişiliklere alenen saldırmak ve aşağılayıcı beyanlarda bulunmak olduğu tespit edilmiştir." denilmektedir.

TÜRKİYE'YE KARŞI KULLANACAKLARI ASKERLERİ BU KAMPLARDA EĞİTİYORLAR

Örgüt yurt dışında görev yapacak olan şahısları çeşitli kamplarda eğitmektedir. Muntazari Kampı Kuzey İran'da, Cund-ul İmam (İmam'ın askerleri) kampı Esfahan'da, El Muntazariye kampı Şiraz'da, Beheşti kampı Kereç'de ve İmam Hüseyin kampı Ahvas bölgesinin batısında faaliyet göstermektedir.

Kudüs Kuvvetleri açıklanan teşkilat yapısı içerisinde İran'daki rejime karşı olan yönetimlere yönelik terörist faaliyetler icra etmek ve ona göre teşkilatlanmak, yurt dışındaki İran yanlısı hareketlere ve teşkilatlara parasal yardım dâhil her türlü desteği sağlamaktadır.

Özellikle İran topraklarında İslam devrimine karşı olanlarla mücadele etme görevini yerine getirmektedir. (Kaynak: Karsigazetesi)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İtirafçılar, Selam Tevhid Örgütünü Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • admin: yıl 2014 hala 2000 yılının dosyasını mı gösteriyorsunuz millete artık kimse yemiyor 20 11 Yanıtla
  • Tax: Su devlet kimseye yaranamadi ya sagdakiler ya soldakiler hep kendini ezik hissetti güzelim cumhuriyetin altini oydunuz tek eksiyimiz hizbullahimiz kck miz yok o yok bu türkiyeninsagina soluna bakin kan gözyasi akiyor daha insanlar isidi savunuyor kolayi var kardes cok istiyorsan gider suriyede irakta savasir ölürsün amma ülkene sahip cik kanin daha bozulmadiysa güzel cumhuriyetine sahip cik. 13 1 Yanıtla
  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.


Advertisement