İtfaiye Haftası Düzenlenen Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

İtfaiye Haftası Düzenlenen Etkinliklerle Kutlanıyor

İtfaiye Haftası Düzenlenen Etkinliklerle Kutlanıyor

25 Eylül - 1 Ekim Tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında bir program düzenlendi.

29.09.2015 13:52  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Eylül Salı günü gerçekleştirilen programa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı M. Yaşar Karataş, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, itfaiye personelleri ve öğrenciler katıldı.

İtfaiyecilerin görev duası ile başlayan program yapılan konuşmalarla devam etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, "Her yıl Eylül ayının son haftası itfaiyeciler haftası olarak kutlanmakta. Bu yıl 301'inci yılımızı kutluyoruz. İtfaiyecilerimiz 7-24 saat milletimizin can ve mal güvenliğini sağlamak için görev başındadır. Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda itfaiyemizi Büyükşehre uygun olarak yeniden yapılandırdık. Malatya genelinde 229 personelle 18 ayrı noktada hizmet veriyoruz." dedi.

Çakır: Araç filomuzu güçlendiriyoruz

İtfaiye teşkilatının Malatya'daki çalışmalarında her zaman başarılı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "İtfaiye teşkilatımızın araç gereç parkını güçlendirmek için göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalar başlattık. Araç alım çalışmalarımız devam ediyor. Malatya'nın 10-15 yıl ihtiyacını karşılayacak olan araçları çok kısa bir süre içerisinde filomuza katmış olacağız. Araç filosunun güçlendirilmesinin yanında fiziki yapılanmamızı da tamamlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Ana bina için proje çalışmalarını tamamladık ve güzel bir itfaiye merkez binası yapacağız. Yapacağımız bu yeni bina inşallah Malatya'ya 100 yıl hizmet edebilecek kapasitede olacak. Bu çalışmamızın yanında Malatya'nın farklı üç bölgesinde yine ana merkezi aratmayacak büyüklükte ve kapasitede 3 alt merkez oluşturacağız" dedi.

Çakır: 2015 yılında 3 binin üzerinde yangına müdahale edildi

Başkan Çakır "Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının 18 ayrı noktada ekipleri bulunmakta. Bunun haricinde üç ayrı bölgede de müfreze ekiplerimiz bulunuyor. Ayrıca itfaiye araçlarının giremeyeceği 15 ayrı noktada ise yangın hidrantları yerleştirilmiş olup, müdahale için alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumdadır.

Birlikte çalıştığımız süre zarfı içerisinde itfaiye teşkilatımız vatandaşlarımızı mağdur edecek hiçbir sürece izin vermemiş ve bizleri mahcup etmemiştir. 2015 yılı içerisinde 3 binin üzerinde yangına çok kısa süre içerisinde müdahale edilmiş ve en az hasarla bu yangınlar atlatılmıştır buda itfaiye teşkilatımızın ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Bu başarılı çalışmalarından dolayı bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim ülkemize ve şehrimize hiçbir zaman felaketler yaşatmasın" dedi.

Büyükşehir statüsü ile birlikte sorumluluk alanlarının genişlediğini belirten Başkan Çakır, "Kapanan Belediyelerimizden ve ilçelerimizden devraldığımız itfaiye alanları standartları bakımından yeterli değildi. Büyükşehir ile birlikte bu alanların standartlarını yükseltmeye çalıştık. Bundan sonraki süreçte de itfaiye filomuzu uzun yıllar Malatya'ya hizmet edebilecek kapasiteye yükseltmiş olacağız. Bütün itfaiyeci arkadaşlarımız haftalarını tebrik ediyorum kazasız belasız hizmet yapmayı Rabbim nasip etsin, sizleri de bizleri de mahcup etmesin" şeklinde konutu.

Konuşmaların ardından İtfaiye Haftası dolayısıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik olarak bastırılan çeşitli hediyeler Malatya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Emniyet Müdürü tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İtfaiye Haftası Düzenlenen Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement