ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarında Uluşehir Bursa Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarında Uluşehir Bursa Rüzgarı

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarında Bursa Valiliğinin açtığı stant Turizm Operatörlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

04.03.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, STK'lar ve Bursalı turizm yatırımcıları ile birlikte katılan ve Bursa'nın büyük bir 'şehir markası' olmasını hedefleyen Bursa Valiliği, kurduğu stantta Bursa'yı Dünya Turizmcilerine tanıtmayı hedefliyor.

Şehir Logosuyla göz dolduran Bursa Valiliği, turizm atağına devam ediyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren değerleriyle, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliğine (EHHTA) Türkiye'den kabul edilen ilk ve tek üye olmasıyla Bursa ITB Berlin Fuarın'da adından çokça söz ettireceğe benziyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof Dr. Ahmet Haluk Dursun ve Kültür ve Turizm Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal'ın de ziyaret ettiği Uluşehir Bursa Standında Hacivat ve Karagöz gösterileri de ilgi ile izleniyor.

Bursa Valiliği koordinesinde, ITB Berlin Fuarında Bursa'yı dahil olduğu uluslararası kuruluşlarla tanıtmak istediklerini belirten Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta:"Geçen yıl dahil olduğumuz UNESCO bizim çok önemli bir argümanımız. 700 yıllık Osmanlı köyümüz, çarşı ve hanlar bölgesi ve sultan külliyeleri ile biz buraya girdik. Ayrıca Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği ne'de üyeyiz. Türkiye de akredite olan tek şehir Bursa. Önümüzdeki yıllarda dünyanın yükselen bir turizm sektörü olan sağlık turizminde de çok iddialıyız. Bunu sağlamak üzere de Valiliğimiz koordinesinde çok sayıda şehrin dinamikleri ile yer alıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyemiz, Yıldırım ve Osmangazi Belediyemiz, Sağlık Turizmi Derneğimiz, Güney Marmara Otelciler Derneğimiz, Türsab, Burfaş'ta bu organizasyona katkıda bulunuyorlar. Dünyanın somut olmayan kültürel mirasından biride Hacivat ve Karagöz. Bursa'nın tanıtımına ciddi anlamda katkıları oluyor.

Bursa'nın 2023 turizm hedeflerinde İzmir ve Antalya ile beraber sağlık turizminin önemli destinasyonu olan Bursa'nın önemli bir yere geleceğini düşünüyoruz. Bunu da sağlamak için Dünyanın büyük fuarları olan Berlin, Londra, Moskova, Dubai, İstanbul, Azerbeycan gibi fuarlarda biz tüm dinamiklerle yer alarak tanıtmaya çalışıyoruz. Başarılı bir fuar olacağını düşünüyorum. En son katıldığımız Milano ve Londra fuarlarının geri dönüşleri oldu. Bağlantı kurduğumuz firmalardan Bursa'ya gelişler başladı. Bu çalışmaların semerelerini önümüzdeki yıllarda alacağımızı düşünüyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarında Uluşehir Bursa Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement