İtalya-Karadağ İlişkileri - Son Dakika
Güncel

İtalya-Karadağ İlişkileri

İtalya-Karadağ İlişkileri

İtalya Dışişleri Bakanı Mogherini: “Ukrayna’daki kriz, Balkanların batısındaki önceliğimizi gölgelememeli” Karadağ Dışişleri Bakanı Lukşiç: “Karadağ’ın ekonomisini daha rekabetçi hale getirmemiz için faaliyetlerimizi hızlandırmalıyız”

15.04.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, Ukrayna'daki krizin ülkesinin Balkanların batısındaki önceliklerini etkilememesi gerektiğini söyledi.

Mogherini ile resmi ziyaret için Roma'da bulunan Karadağlı mevkidaşı Igor Lukşiç, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

AB dönem başkanlığını temmuz başında Yunanistan'dan devralmaya hazırlanan İtalya'nın Dışişleri Bakanı Mogherini, önümüzdeki günlerde Balkan coğrafyasını ziyaret etmeyi planladığını belirterek, "Genişlemenin, hem AB'nin hem de İtalya'nın önceliği olduğu yönünde güçlü mesaj vermek istiyoruz" dedi.

Mogherini, İtalya'nın dönem başkanlığının bölgenin Avrupa'ya entegrasyonuna odaklanacağına işaret etti.

Ukrayna'da devam eden krize de değinen Mogherini, "Ukrayna'daki kriz, Balkanların batısındaki önceliğimizi gölgelememeli" dedi.

Karadağ Dışişleri Bakanı Lukşiç de ülkesine teknik ve siyasi açıdan destek veren İtalya'ya teşekkür ederek, "Ekonomimizi daha rekabetçi bir hale getirmek ve Avrupa standartlarına yükseltmek için faaliyetlerimizi hızlandırmamız büyük önem taşıyor" ifadesini kullandı.

Lukşiç, Karadağ yönetiminin Avrupa'nın İtalya'nın dönem başkanlığında genişlemesi ve ülkesinin NATO'ya kabul edilmesi beklentisini taşıdığını söyledi.

Görüşmede iki ülke arasında kültür ve eğitim alanlarında iki işbirliği anlaşması imzalandı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya-Karadağ İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement