İtalyan Hakemden Penaltı İtirafı - Son Dakika
Spor

İtalyan Hakemden Penaltı İtirafı

İtalyan Hakemden Penaltı İtirafı

Juventus-Roma maçındaki yönetimi, tartışmalara neden olan hakem Gianluca Rocchi, "Maicon'un pozisyonunda penaltı kararım anormaldi" dedi.

21.10.2014 02:10  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Serie A'nın 6. haftasında oynanan Juventus-Roma maçındaki yönetimi tartışmalara neden olan hakem Gianluca Rocchi, "Maicon'un pozisyonunda penaltı kararım anormaldi" dedi.

Ligin zirvesinde yer alan ve şampiyonluk için mücadele eden iki takımın maçında verdiği kararlarla ülkedeki gündemi değiştiren ve hatta bağlı bulunduğu federasyonun futbola teknolojinin girmesinin hızlandırılması çağrısı yapmasına da neden olan hakem Rocchi, 3 penaltı kararı verdiği, 3 kez kırmızı kartını kullandığı tarihi maça ilişkin Raisport kanalına özel demeç verdi.

Maçın 26. dakikasında Juventus'un kullandığı serbest vuruşta Maicon'a çarpan topun, Brezilyalı oyuncunun ceza sahasında eline çarptığını düşünerek verdiği penaltı kararını, "garip bir andı" diye tanımlayan Rocchi, şunları söyledi:

"Maicon'un pozisyonunda penaltı kararım anormaldi. Benim tarafımdan anormalce yönetilmiş bir durum. Maçı tekrar izledikten sonra yaptığım en sert yorum bu. O durumdaki dengesiz yönetim, oyunda gerginliği artırdı. Bu, oyun sonrasında ne olduğunu anlamak için bir anahtar olabilir."

Sorumluluklarını her zaman en iyi şekilde yapmaya gayret ettiğini savunan Rocchi, hakemlikte şüphe etmeden, kısa sürede karar vermek gerektiğine dikkati çekti ve hakemlerin verdikleri kararlarla sakin bir hava yaratabilecekleri gibi maç içindeki gerilimi de artırabileceklerini kaydetti.

Gianluca Rocchi, "Performansım o gün iyi olmadığı için üzgünüm" derken, olaylar yeniden irdelediğinde daha iyisini yapması gerektiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından aldığı iki haftalık dinlenme cezası ve bu sürede kendisine yapılan eleştiriler nedeniyle bu dönemi kolay geçirmediğini anlatan Rocchi, bünyesinin bundan çok etkilenmemesi için çaba sarf edip, eskisinden daha iyi şekilde dönmek için antrenmanlarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Roma Başkanı James Pallotta'nın sportmen tavrına da dikkati çeken hakem, kimseyi yargılayamayacağını ama bir kişiye özellikle değineceğini bildirdi. Rocchi, "Roma Başkanı'nın açıklamalarını vurgulamak istiyorum çünkü maçın ardından tonun düşürülmesi çağrısı yaptı ki; ben bunun doğru olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Maç içinde antrenörleri saha dışına göndermeyi tasvip etmediğini ifade eden Rocchi, Roma Teknik Direktörü Rusi Garcia'nın tutumunu da mazur göremeyeceğini çünkü kendisinin saha içinde kuralları uygulamakla mükellef olduğunu belirtti.

Bu maçın kariyerini lekelememesi umudunu taşıdığını anlatan Rocchi, "Hakemlerin ya da oyuncuların kaderleri tek maça bağlı olmamalı. Ben daha iyi yapabileceğimin farkına vardım. Ben her zaman yaptığımı elimden geldiği kadarıyla yaptım. Pişmanlığım olamaz. Hakemlik yapıyorsanız şans da yanınızda olmalı" yorumunu yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İtalyan Hakemden Penaltı İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement