İsviçre'den Türkiye İtirafı - Son Dakika
Güncel

İsviçre'den Türkiye İtirafı

İsviçre\'den Türkiye İtirafı

İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık" dedi.

12.10.2015 20:55  Güncelleme: 00:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, " Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık" dedi. Sommaruga, düzenlediği basın toplantısında, AB'nin ve İsviçre'nin Türkiye'ye daha fazla yardım etmesi gerektiğini söyledi.

"NASIL YARDIM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?"

AA muhabirinin, "Türkiye'ye sürekli yardım edilmesi gerektiğini söylüyorsunuz, nasıl yardım etmeyi düşünüyoruz. İsviçre'nin sığınmacılar konusunda imajının çok iyi olmadığı ortada, bu imajı değiştirmek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna Sommaruga, şöyle cevap verdi:

"LÜBNAN VE ÜRDÜN'E ODAKLANDIK"

"Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık. Lübnan ve Ürdün'e odaklandık, bunlar küçük ülkeler ve hem finansal hem insani yardımlar yaptık. Türkiye büyük ve zengin bir ülke. Sığınmacılar için çok şey yaptı ve hala da yapıyor ama biz bunu anlamakta çok geç kaldık. İsviçre'nin imajına gelince ise bu doğru değil, ülkemizdeki mültecinin entegrasyonu için çok iyi bir programımız var."

"YUNANİSTAN'IN SINIRLARINI KONTROL ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Sommaruga, sınır kontrolleri konusunda da Türkiye ile iş birliği yapılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de sınır kontrolü olmazsa Yunanistan'ın sınırlarını kontrol etmesi mümkün değil" diye konuştu. İsviçre, 2015 ve 2016'da İtalya ve Yunanistan'daki sığınmacılardan bin 500 kişi kabul edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsviçre'den Türkiye İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Semazen: Suriyedeki savaşı tetikleyen AKP hükümeti ve Erdoğandır .!! 14 42 Yanıtla
  • Acimam böcek gibi ezerim: Avrupanın yalanlarini bizim dizi senaristleri yazamiyo valla 20 0 Yanıtla
  • Recep: Beyinsizler anlayamaz! 15 3 Yanıtla
  • vatan sever: en büyük parti AKP baskasindan türkiyeye krsinlikle fayda yok ben bunu disaridan daha iyi görüyorum 12 3 Yanıtla
  • dikici: Biz Türklerden başka enayi varmı. 3 milyon açı aldık. bizim aç kalmamiz yakındır. cahil suruye duyurulur. 10 2 Yanıtla .....: sen hep açtın zaten yeni mi farkına vardın yamyam insanlıktan bahsedrsin ama beyin yok ruh yok yaşayan ölü 18 2
  • İNSAN.......: bunların aklı şeytanlığa çalışır.Rabbim şerlerinden korusun müslümanları.Aminnn 10 0 Yanıtla
  • siginmaci: turkiye devleti 3 milyon suriyeliyi avrupaya salarsa ne olur dusunemiyorum.oralari yikarlar yikarlar demiyorumm..yikarlarrrr 9 0 Yanıtla
  • saçmalama: kadın resmen dalga geçiyor 7 1 Yanıtla
  • BÜTÜN DÜNYA ÇİFTCİ OLURSA,BARlŞ OLUR,SAVAŞ BİTER::: Avrupa birligine alin turkiyeyi,fazla otmeyin 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement