İsviçre, "Ermeni Anıtı" Girişimini Reddetti - Son Dakika
Güncel

İsviçre, "Ermeni Anıtı" Girişimini Reddetti

Cenevre Kanton Yönetimi'nin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını konu alan anıtın BM binası bitişiğine yapılması talebini reddetti.

30.09.2014 21:00  Güncelleme: 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cenevre Kanton Yönetimi'nin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda Cenevre'deki Birleşmiş Milletler (BM) binası bitişiğine anıt yapılması talebini reddettiği iddia edildi.

TÜRKİYE'NİN BASKISI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Neue Züricher Zeitung gazetesinin haberine göre, Cenevre'deki Ermeni anıtına karşı Türkiye'nin baskısı etkisini gösterdi. Haberde, Kanton yönetiminin, Cenevre Belediyesi'nin BM binası bitişiğindeki Arianna Parkı'na yapılmasını istediği anıt için yeni bir yer araması talebinde bulunduğu kaydedildi.

Ermeni iddialarına ilişkin Cenevre'de bir anıt yapılması tartışmasının yedi yıldır devam ettiği anımsatılan haberde, anıtın yapılması için Ermeniler ve Cenevre belediyesine karşı Türkiye ve İsviçre Dışişleri Bakanlığı'nın (EDA) mücadele verdiği ifade edildi.

DAHA AZ DİKKAT ÇEKECEK BİR YERE KAYDIRILACAK

Anıta inşa iznini kanton yönetiminin vermesi gerektiğine işaret edilen haberde, Cenevre Kantonu Başkanı Francois Longchamp'ın proje için destek vermesine rağmen, projenin daha az dikkat çekecek bir yere kaydırılmasını talep ettiği öne sürüldü.

Anıtın ilk olarak eski şehir merkezinde yapılması planlanmış ancak anıt koruma kurumunun vetosu üzerine anıtın şehir merkezine yapılması engellenmişti.

ERMENİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKECEK

Son kararın Ermenilerin tepkisini çekeceği belirtilen haberde, Türkiye'nin, anıtın inşasını engellemek amacıyla tüm kanalları kullandığı, Türk diplomasisinin her türlü alanda devreye girerek belediye, kanton, BM ve hükümetle temas kurduğu kaydedildi.

İsviçre, "Ermeni Anıtı" Girişimini Reddetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsviçre, 'Ermeni Anıtı' Girişimini Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ZARDAKİSEKİZİNCİRAKAM: İnsanlık ailesinin samimi ve kurucu üyesi olan ''Bağımsız Türk Milleti'' İsviçre milletine şükranlarını sunar. 30 4 Yanıtla
  • xxx: BM binasının önünde kürt soykırım anıtı var halepçe anıtı :d ermenileri bişeye takan yok anlaşılan sadece tatmin etmek için diktiriyolar halepçeyi herkes soykırım olarak tanıdı. . . Kürtler hakkında planları olanlara duyrulur. . . 2 24 Yanıtla

Advertisement