İşveren ile İşsizlerin Buluşması İçin Fuar - Son Dakika
Yerel

İşveren ile İşsizlerin Buluşması İçin Fuar

İşveren ile İşsizlerin Buluşması İçin Fuar

'Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na iş ve staj imkanı sunan 48 firma katılıyor.

11.06.2014 16:11  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düvenönü İş Merkezi'nde açılan fuara katılan 48 firma, iş arayanlara iş ve staj imkanı sunuyor.

Fuarın açılış töreninde konuşan Kayseri Valisi Düzgün, bir yanda işsizlik olmasına rağmen bir yanda da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmeler gibi işçi arayan kurumlar bulunduğunu söyledi.

Bu fuarların iş arayanlar ile işverenleri bir araya getirdiğine dikkati çeken Düzgün, "İnsanın sabah uyandığında gideceği bir işinin olduğunu bilmesi çok güzel bir duygu. İş arayanlar buradaki firmalarımızla birebir görüşme imkanı buluyorlar. Vasıfsız olanlar var ise onlara da hem belediyemizin açtığı kurslarda hem de İŞKUR'a ait kurslarda eğitim alarak vasıflı hale geliyorlar. Bu bir bakıma bir evlilik, işsizlerin işle buluşması adına bir evlilik." diye konuştu.

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek ise, daha önce düzenlenen üç fuara 306 kuruluşun katıldığını, fuarları 52 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Fuarlar sayesinde 5 bin kişinin işe yerleştirildiğini anlatan Ayçiçek, işsizlik ile mücadelede Fuar'ın hatırı sayılır bir yeri olduğunun altını çizdi.

Kentte özellikle vasıflı eleman arandığını vurgulayan Ayçiçek, "Vasıflı eleman yetiştirmek için de kurslar açıyoruz. Kentimiz Erciyes Master Planı projesiyle turizm konusunda da önemli bir istihdam potansiyeline sahip. Pek çok ünlü otel kentimize yatırım yapmakta ya da yapmayı düşünmektedir. Valimizin de talimatıyla turizm konusunda eleman yetiştirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile sanayi ve ticaret odalarımızın da işbirliğiyle kurslar düzenlenecek." şeklinde konuştu.

Ayçiçek, kursa katılanlara belirli oranda harçlık verilmesi durumunu da belirtti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşveren ile İşsizlerin Buluşması İçin Fuar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement