İsveç Donanması, Gizemli Denizaltının Peşine Düştü - Son Dakika
Güncel

İsveç Donanması, Gizemli Denizaltının Peşine Düştü

Stockholm yakınlarında yabancı bir denizaltı bulunduğu istihbaratı üzerine harekete geçen İsveç ordusu denizaltının peşine düştü.

20.10.2014 18:18  Güncelleme: 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç ordusu, bugün Stockholm'e 50 kilometre mesafedeki takımadalar civarında deniz altında yabancı askeri varlık olduğunu açıklayarak, askeri uçak ve gemilerin katıldığı bir operasyon başlatmıştı. Operasyonu yürüten yetkililerin sınırlı açıklamaları dışında herhangi bir açıklama yapılmazken operasyon sürdüğü bilgisi verildi. Operasyon nedeninin denizde mahsur kalmış bir Rus denizaltısı olabileceği ileri sürülüyor.

ŞİFRELİ HABERLEŞME YAPILIYOR

Bölgede, varış noktası Danimarka olduğu belirtilen bir Rus gemisinin sürekli dolaştığını yazan İsveç basını, operasyonun yapıldığı yer ile Rusya'ya ait Baltık Denizi kıyısındaki Kaliningrad arasında şifreli haberleşme olduğu iddialarına yer verdi. Haberlerde, askeri yorumcuların "Deniz altında mahsur kalmış bir Rus denizaltısının olabileceği" yönündeki görüşleri aktarıldı.

MİNİ RUS DENİZALTISI OLABİLİR

Emekli denizaltı subaylarından Göran Frisk, "Ruslar, 2000 yılından sonra eski teknoloji denizaltıları hurdaya ayırdılar. Onların yerine mini denizaltılara büyük yatırım yaptılar. Benim tahminim bu bir mini denizaltı. Mürettebatı da dışarı çıkmış olabilir" görüşünü dile getirdi.

RUSYA REDDEDİYOR

İsveç helikopter ve gemilerle sinyallerin kaynağını ararken Rusya Savunma Bakanlığı resmi kanallardan açıklama yaparak kayıp veya acil durumda hiçbir denizaltılarının olmadığını açıkladı.

İsveç Donanması, Gizemli Denizaltının Peşine Düştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç Donanması, Gizemli Denizaltının Peşine Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • TENTEN: LEN SAKIN İŞİD DENİZALTISI LMASIN 5 0 Yanıtla
  • BEN SÖYLeYİM; RUS DENİZ ALTI :): kim oldugu konusunda fazla düşünmemek lazım. Ben söyliyim hemen. O gizemli deniz altı bir rus yapımı ve bu gizemli deniz altı casuslarından Dünyanın 45 ülkenin sularında cirit atıyor :D Türkiye de varmı der gibisiniz? :)) Olmaz mı? Karadeniz ve marmara Rus deniz altısı kaynıyor üstelik. . Ama onları izleyecek maalesef yeni bir teknoloji şimdilik yok. Çünkü Tıpkı ABD nin israil in Havadan gece ucan casus uçakları gibi deniz altında yüzen casus lar var ve rusyanın tek karargahı denizlerdir :D kara da karargahı yok :D 3 0 Yanıtla
  • Acı: Beyler malesef ülkemizde yurtışına açılacak donanımda denizaltıı yoktur. Bizdekiler aküyle çalışır yabancılarınki uranyumlar günlerce su yüzeyine çıkmadan dipte durabilir. Bizimki max 12 saat sonra gemi gibi su yüzüne. 1 0 Yanıtla
  • UKKUS;: Aferin bizim kedilere. Meclisten bile yetki almadan SİNİR ÖTESİ'ni yapmışlar. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement