İşten Çıkartılan İşçiler Şirket Binasını Bastı: 4 Yaralı - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkartılan İşçiler Şirket Binasını Bastı: 4 Yaralı

İşten Çıkartılan İşçiler Şirket Binasını Bastı: 4 Yaralı

Kütahya'da Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nde işten çıkartılan yaklaşık 150 işçi, şirketin yönetim binasını bastı.

17.04.2014 18:53  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Seyitömer beldesinde, 2 yıl önce özelleştirilen Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nde (SLİ) işten çıkartılan yaklaşık 150 işçi, şirketin yönetim binasını bastı. Çıkan arbedede bir güvenlik görevlisi ile 3 işçi yaralandı. 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAVAYA ATEŞ AÇTI

Edinilen bilgiye göre, 2 yıl önce özelleştirilen Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nde (SLİ) işten çıkartılan yaklaşık 150 işçi, iş yerinin önünde toplanarak yönetimle görüşmek istedi. İşçiler bir süre güvenlik görevlisiyle tartıştı bina içerisine girmek istedi ve bu sırada güvenlik görevlisi uyarı amaçlı havaya ateş açtı.

4 KİŞİ YARALANDI

Bunun üzerine işçiler ve güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedede bir güvenlik görevlisi ile 3 işçi yaralandı. Bu arada, işçiler şirketin yönetim binasının camları taş yağmuruna tuttu. İşçiler ayrıca şirket binası önündeki araçlara da hasar vererek, camlarını kırdılar.

"EYLEME DEVAM EDECEĞİZ"

Durumun jandarmaya bildirilmesiyle olay yerine gelen güvenlik güçleri olayları güçlükle önledi. Bu sırada jandarma ile çıkartılan işçiler arasında arbede yaşandı. Kütahya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Akçay, işçilerle görüşerek dağılmalarını istedi. İşçiler Akçay'a tepki göstererek, eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

YARALILAR AYAKTA TEDAVİ EDİLDİ

Yaralı güvenlik görevlisi ambulansla DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer yaralı 3 işçi ise ayakta tedavi edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşten Çıkartılan İşçiler Şirket Binasını Bastı: 4 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mert şahin: büyük kriz yakındır ülkede parada yakında ülke genelinde büyük eylemler olurve hiç bir güç bu işçilerin önünde duramaz hepsini silip süpürürler. 4 0 Yanıtla

Advertisement