İstanbul Taksileri Dünya Standardına Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Taksileri Dünya Standardına Taşınıyor

İSTAKSİ, New York, Londra gibi dünya şehirlerindeki taksi sistemlerini İstanbul'a getiriyor.

20.09.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya devi VeriFone'un dünya başkentlerinde uyguladığı sistem şimdi İstanbul'da…

İSTAKSİ Projesi ile İstanbul taksilerinde yepyeni bir dönem başlıyor… Artık taksi yolculukları daha güvenli olacak, yollarda taksi beklemek sona erecek, taksiciler reklam geliriyle ek kazanç elde edecek…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İstanbul'daki tüm taksilerin çağrı merkezi ile entegrasyon projesini uygulamaya geçiyor. Konuyla ilgili İstanbul'daki 18 bin taksinin tüm teknolojik donanımı, alt-yapı değişikliği ve hizmetleri için yapılan ihaleyi kazanan, Bir Amerikan teknoloji şirketi olan VeriFone, dünyada 92 şehirde kullanılan taksi sistemini İstanbul'da İSTAKSİ çatısı altında hayata geçirecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK, İstanbul'daki tüm taksilerin "çağrı merkezi ile entegrasyon projesini" uygulamaya alıyor. İSTAKSİ taksi yolculuğunu gerek sürücü gerekse yolcu için bambaşka bir boyuta taşıyor.

Şirket, halen dünyada 92 şehirde kullanılan taksi sistemini İstanbul'da da İSTAKSİ şirketi ve markası ile hayata geçirecek.

İSTAKSİ Projesi'nin sadece yolcular değil, taksici esnafı ve taksiciler için de çığır açacak bir uygulama olduğunu söyleyen İSTAKSİ yetkilileri projenin faydalarını şu şekilde özetliyorlar: Bir dünya kenti olan İstanbul'un dünyanın diğer dev kentlerindeki uygulamalardan birine kavuşması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. İSTAKSİ projesi ile artık taksiler boş gezmeyecek. Artık hem temsilcilerimiz hem de yolcularımız güvenli bir yolculuk yapacaklar. Ayrıca yollarda taksi beklemeye de artık bir son verilmiş olacak. Yolcularımız istedikleri yöne istedikleri yere, istedikleri zaman taksi bulabilecekler.

PANİK BUTONU İLE HEM TAKSİCİ HEM DE YOLCU GÜVENDE

Tüm sistemin bir taksi çağrı merkezi sistemi ile yönetileceğini belirten İSTAKSİ yetkilileri, böylece taksicilerin yolcu aramaktan dolayı oluşan maliyetlerinin de azalacağının altını çizdiler.

Bu durumun doluluk oranlarına dolayısıyla taksicilerin gelirlerine olumlu yansıyacağını belirten yetkililer, artık ara sokaklarda taksi bulma derdinin son bulacağını belirterek şunları söylediler:

"Taksi yolculuğunu ve taksicilik mesleğini dünya standartlarına taşıyacak olan İSTAKSİ projesi yolcularımız da ulaşmak istedikleri yere en hızlı ve en düşük maliyet ile ulaşacaklar. Bu sistem yolcu ve sürücü güvenliğini zirveyle taşıyor, geniş kapsamlı önlemleri de beraberinde getiriyor. Her araçta hem yolcu hem de taksici bölümünde yer alacak iki ayrı panik butonu, güvenlik sisteminin esasını oluşturacak. İstenmeyen bir durum anında, taksici ya da yolcu kendi panik butonlarını faaliyete alabilecekler. Böylece taksici esnafımızın en büyük sorunu olan taksicilere yönelik saldırılar, gasp ve hırsızlıklar büyük oranda azalacak. En son teknolojik donanıma sahip olacak bu sistemle, her taksi 3G sistemi ile internete bağlanabilecek. Bu sistem zaman içinde en yenilikçi cep telefonu ve tablet uygulamalarına açık olacak."

ARTIK TAKSİLER DE BİRER TEKNOLOJİ MERKEZİ GİBİ…

İSTAKSİ'nin bir diğer çığır açan yeniliği ise yolcu ve sürücülere güvenli ve konforlu bir ortam sağlamasıdır. Bu yeni teknolojiler sayesinde taksiye binen yolcular güvenli bir ortamda seyahat ederken seyahat rotasını ekranında görebiliyor, taksimetre ücretini önündeki cihazdan okuyabiliyor.

Çağrı merkezleri ile entegre edilen sistem ile yolcular tek bir numara arayarak taksi çağırabiliyor, rezervasyon yapabiliyor, araç modeline kadar tüm detaylar yolcu öğrenebiliyor.

BİR DÜNYA DEVİNİN DENEYİMİ ŞİMDİ İSTAKSİ'DE…

İstanbul'daki 18 bin taksiyi ve günde 600 bin yolcuyu kapsayacak olan İSTAKSİ Projesi, şu an Amerika'da New York, Miami, Boston, Las Vegas, San Francisco gibi 72 şehirdeki taksilerde kullanılan VeriFone teknolojisi ile aynı şekilde Türkiye'de uygulanacaktır. Sistem Amerika dışında Meksika, Kanada, İngiltere, Polonya ve İrlanda'da da 20'den fazla şehirde kullanılıyor.

Bir Amerika Silikon Vadisi şirketi olan VeriFone, taksi projesi AR-GE çalışmalarını California, Londra, New York ve Uruguay'da yapıyor.

Köklü geçmişi ve güçlü AR-GE merkeziyle güvenli ödeme sistemleri sektörünün öncü ve lider kuruluşu olan VeriFone, finans-bankacılık, perakende, hizmet, petrol, kamu, ulaşım ve sağlık sektörleri için güvenli ödeme sistemleri üretimi, satış ve teknik destek hizmeti sunuyor. 1981 yılında Amerika'da kurulan şirket, dünya çapında 110'dan fazla ülkede temsil ediliyor. 40 ülkede 5 binden fazla çalışana sahip olan VeriFone'un dünyadaki cirosu 1.7 milyar dolar.

Türkiye, VeriFone Global için en önemli 4 merkezden biri konumunda. İstanbul'daki VeriFone Türkiye ofisinden Güney Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi yönetiliyor. Halihazırda VeriFone Global 68 ülkenin yönetimini Türk yöneticilerine emanet etmiş durumda.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Taksileri Dünya Standardına Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement