İstanbul Seçmeni Geçersiz Oy Rekoru Kırdı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Seçmeni Geçersiz Oy Rekoru Kırdı

İstanbul Seçmeni Geçersiz Oy Rekoru Kırdı

7 Haziran Genel Seçimlerinde İstanbul'da sandığa giden 537 bin 422 vatandaşın oyu geçersiz sayıldı. Bu rakam rekor olarak kayıtlara geçti.

08.06.2015 19:37  Güncelleme: 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazar günü sandığa giden seçmen, bundan önceki iki genel seçimde, 2007 ve 2011 yıllarının toplamı kadar geçersiz oy kullandı. İstanbul'da sandık başına giden 537 bin 422 seçmenin oyu geçersiz kabul edildi ve sayılmadı.

İstanbul seçmeni Pazar günü yapılan 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde geçersiz oy kullanma rekoru kırdı. İstanbul'da sandık başına giden 537 bin 422 vatandaş, geçersiz oy kullandı. Bu rakam son iki Genel Seçimde, 2007 ve 2011 yılllarında yapılan seçimlerde geçersiz sayılan toplam oy sayısına neredeyse eşit.

537 BİN 422 GEÇERSİZ OY

Pazar günü yapılan seçimlerin resmi olmayan kesin sonuçlarından derlenen bilgilere göre İstanbul'da toplam 8 Milyon 832 bin 24 seçmen sandık başına gidip oy kullandı. Bu oyların sayımı tamamlandığında ortaya bir rekorun çıktığı görüldü. 537 bin 422 oy çeşitli nedenlerle geçersiz sayıldı.

OY PUSULASINDA BİRDEN FAZLA TERCİH MÜHRÜ

Söz konusu oyların geçersiz kabul edilmelerinin nedenlerine ilişkin bir açıklama yapılmamasına rağmen, oy pusulasına birden fazla tercih mührü basılması suretiyle yapılan hatanın önemli bir yer tuttuğu belirtiliyor.

2 GENEL SEÇİMDE ATILAN KADAR

Öte yandan geçersiz oy kullanma miktarının fazlalığı bundan önceki iki genel seçimle karşılaştırma yapıldığında çok daha net ortaya çıkıyor. İstanbul seçmeninin pazar günü sandığa attığı geçersiz oy sayısı, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde sandığa atılan oyların toplamıyla neredeyse eşit. 2007 ve 2011'de sandığa toplam 537 bin 943 geçersiz oy atan İstanbul seçmeni bu kez tek bir seçimde buna çok yakın miktarda oyu yanlış kullandı ve seçim sonuçlarına yansıtamadı.

İKİ KATINDAN FAZLA

2011 genel seçimleriyle bir kıyaslama yapıldığında durum daha çarpıcı hale geliyor. 2011'de 8 milyon 132 bin 340 seçmenin sandığa gittiği İstanbul'da pazar günü sandığa giden seçmen sayısı bunun 500 bin kişi üzerinde olmasına rağmen, geçersiz oy kıyaslamasında arada bir uçurum olduğu ortaya çıkıyor. 2011 yılında 195 bin 733 seçmenin oyu geçersiz sayılırken bu kez sayı çok daha fazla oldu. 537 bin 422 oy geçersiz sayıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Seçmeni Geçersiz Oy Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • gülsüm : akp geliyor..%60 oyla geliyor... 17 39 Yanıtla
  • SARAPÇIIı: ülkene sahip çık pkk nın önü açma şehitleri düşün 23 20 Yanıtla
  • YABAN GULU: AKP NIN BESLEDIGI KARGALAR GÖZUNU OYDU. 24 15 Yanıtla
  • TURAN: EVEEEET MAÇ BİTDİ...HAİNLER BİR SIFIR GALİP GELMİŞTİR... MİLLET KENDİ KALESİNE GOL ATMIŞTIR... VATANDAŞ ŞUANDA YÜZDE BEŞ FAKİRLESMİSTİR...AZİZ NESİNİ HİÇ SEVMEM AMA ŞU FİKRİNE KATİLMADAN EDEMİYORUM...MİLLETİN YÜZDE YETMİSİ APTALDİR...EVET BU SOL HAİNLERE OY VERENLER APTALDİR....MHPLİLER KİNA YAKİN...SOL ÖRGÜTLERLE BİR OLDUNUZ ..AKP YE YÜKLENDİNİZ...ELİNİZE NE GEÇTİ..HADİ KURUN BAKALİM HİKUMETİ...MHP NİNDE DESTEĞİYLE HAİNLER BAYRAM EDİYOR... 12 22 Yanıtla
  • YABAN GULU: cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP cCc MHP 9 18 Yanıtla
  • hakan : hainler mainler. kardesim kurtlerin nufusu neredeyse 20 milyon bu ulkede elbet birisinin temsil etmesi gerekli. Demokrasi budur. senin begenmedigine de saygi duymak zorundasin. Ben de bayilmiyorum hdp ye ama parlamentoya girmesi iyi oldu bence. hem sultanlik hayali kuranlar kendine gelir hem haram yiyen sozde iyi muslumanlarin girtlaginda dugum olur. en buyuk hayalim onlarin yolsuzluk davalari sonunda gerektigi gibi hapis yatmalari. Bunlar iyi gunleri. 14 2 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: SİZDE ADAM GİBİ BİR OY PUSULASI YAPSAYDINIZ. . . 5 6 Yanıtla
  • Laz Ali: birden fazla oy mührü kullananlar kaç yüzlü insanlar acaba? 2, 3, ... 5 2 Yanıtla
  • Faruk: Oy pusulalarında bağımsızların alt sırada olması bunun sebebi. Çoğu alt satıra ve daha sonra partisine bastığı için olmuş. Hayır sonradan yukarı basmasa kazara bağımsız adaylardan da giren olurdu bu sayıya göre 5 0 Yanıtla
  • Mantık: Merak ettim şimdi acaba geçersiz oylar olmasa bu günkü yablo degişik olurmuydu 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement