´İSTANBUL´ Kahramanına Büyükşehir´den Vefa - Son Dakika
Güncel

´İSTANBUL´ Kahramanına Büyükşehir´den Vefa

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Karacabey'in Uluabat Köyü'ndeki Ulubatlı Hasan heykeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

30.05.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un fethi sırasında büyük kahramanlıklar göstererek Osmanlı sancağını burçlara diken Ulubatlı Hasan'ın heykelini yine İstanbul'un fetih tarihi olan 29 Mayıs'ta hizmete almaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın her köşesindeki değerlere el atmaya devam edeceklerini açıkladı.

Bursa'nın tüm ilçeleriyle birlikte bir bütün olarak kalkınmasını hedef alan çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bölgelerin sosyal ve kültürel değerleriyle ilgilenmeye devam ediyor. Şehir içindeki ve dışındaki örnek çalışmalarıyla sadece Türkiye değil dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Karacabey'in Uluabat Köyü'nde bulunan Ulubatlı Hasan heykelini revize ederek İstanbul'un 562. fetih yıldönümünde yeniden hizmete aldı.

Orijinal haliyle revize edildi

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte heykelin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ulubatlı Hasan'ın İstanbul'un fethinin en önemli kahramanlarından biri olduğunu hatırlattı. Kahramanın dünya tarihinin dönüm noktalarından olan fetih sırasında büyük cesaret örneği sergilediğini ve tek başına sancağı burçlara dikerek savaşın kazanılmasında önemli rol oynadığını belirten Başkan Altepe, köy meydanında bulunan heykeli düzenleyerek orijinal haliyle yeniden hizmete sokmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Çalışmaların tarihçiler ve uzmanlar eliyle gerçekleştirildiğini, aslına uygun yeni bir konsept belirlenerek uygulamaya geçildiğini söyleyen Başkan Altepe, "Açılışını da İstanbul'un fetih tarihi olan 29 Mayıs'ta, bugün yapmak nasip oldu" dedi.

Uluabat'a üst geçit

Başkan Altepe, heykel incelemesinde Uluabatlılara bir müjde de verdi. Bölge halkının talebi olan üst geçitle ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını ve uygulamaya geçildiğini açıklayan Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak buraya modern bir üst geçit kazandırıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bitecek. Bursa- İzmir karayolunda yıllardır yaşanan trafik kazalarına da inşallah son verilmiş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Başkan Altepe'ye teşekkür

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, Ulubatlı Hasan heykeli düzenlemesi ve Uluabatlıların yıllardır özlemi olan üst geçit inşasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Karacabey halkı olarak Başkan Altepe'ye tarihi değerler ve taleplere olan hassas yaklaşımı nedeniyle müteşekkir olduklarını belirten Özkan, "Hemşerimiz Ulubatlı Hasan'ın heykeli yenilendi. Yaya geçitleri sırasında yaşanan can kayıplarının önüne geçmek için de üst geçit yapılması kararlaştırıldı. Buradaki yaya geçitleri esnasında çok can kaybımız oluyordu. Mahallelerde yaşayanların en büyük talebi oydu. İnşallah tüm sıkıntılarımız tek tek giderilmiş olacak. Modern, çağdaş, insanoğluna yakışır bir üst geçit, Büyükşehir eliyle Karacabey'e kazandırılmış olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ´İSTANBUL´ Kahramanına Büyükşehir´den Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Görele Belediyespor, Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti
    15:55 Görele Belediyespor, Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti

    Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Görele Belediyespor, deplasmanda Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti. İlk yarıyı 21-16 önde tamamlayan Görele Belediyespor, ikinci yarıda da üstün oyununu sürdürerek karşılaşmayı 39-28 kazandı.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Berabere Kaldı
    15:55 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Berabere Kaldı

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor, evinde Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçta Doğan Can Davas ve William Togui'nin attığı gollerle skor eşitlendi.

  • Marmaris'te Fırtına Sonucu Hasar Oluştu
    15:55 Marmaris'te Fırtına Sonucu Hasar Oluştu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde saatteki hızı 96,5 kilometreye ulaşan fırtına, ağaçları devirerek belediye birimlerinde hasara neden oldu. Fırtına sonucunda oyun ve piknik gruplarında hasar oluşurken, belediye binaları ve araçlarda da zarar meydana geldi. Yetkililer, hasar tespiti yaparak gerekli çalışmalara başladıklarını belirtti.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü
    15:54 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile görüşerek dünyanın görünümü üzerine sohbet etti. Gopinath, görüşmeye ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Amasya'da trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı
    15:54 Amasya'da trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

    Amasya'nın Merzifon ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Hasan Türk (70) idaresindeki otomobil, kontrolsüz bir şekilde su kanalına düştü. Kazada sürücü hayatını kaybederken, otomobilde bulunan Yurdagül Türk (68) ise ağır yaralandı.

  • Erdek'te Şiddetli Yağışlar Sonucu Su Baskınları
    15:54 Erdek'te Şiddetli Yağışlar Sonucu Su Baskınları

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar, derenin debisinin yükselmesine ve su baskınlarına yol açtı. Doğanlar Mahallesi'nde bazı yollar su altında kaldı ve evlerde su baskınları yaşandı. Ayrıca, Ormanlı Mahallesi'nde tarım arazileri su altında kaldı. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, su baskınlarına müdahale çalışmalarını sürdürüyor. GESTAŞ AŞ ise Narlı-Marmara feribot seferlerini iptal etti.

  • Fırtınada Mahsur Kalan Genç Uzaktan Kumandalı İnsansız Cankurtaran Yardımıyla Kurtarıldı
    15:53 Fırtınada Mahsur Kalan Genç Uzaktan Kumandalı İnsansız Cankurtaran Yardımıyla Kurtarıldı

    Antalya'da yaşanan fırtına ve sağanak yağışlar nedeniyle denizde mahsur kalan 19 yaşındaki genç, uzaktan kumandalı insansız cankurtaran yardımıyla kurtarıldı. Konyaaltı Sahili'nde dalgalara aldırış etmeyen genç, açığa sürüklenince çevredekiler durumu polise bildirdi. Sahilde bulunan bir dalış eğitmeni ve deniz polisi ekipleri, uzaktan kumandalı cankurtaranı kullanarak genç ve eğitmeni kurtardı. Genç, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor
    15:52 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim sürecinde verdiği sözleri gerçekleştirmeye başladı. İlk 2 ton suyun 1 lira olması ve cemevlerinin sudan ücretsiz yararlanması gibi sözlerini yerine getiren Zeyrek, borçları da inceleyerek gereksiz faturaları tespit etti ve ödemeleri gerçekleştirdi. Manisa'nın gelir elde etmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Zeyrek, halkın sesini duyan ve parasını halk için harcayan bir anlayışın geleceğini söyledi.


Advertisement