"İstanbul" İnternet Alan Uzantısı Oldu - Son Dakika
Güncel

"İstanbul" İnternet Alan Uzantısı Oldu

"İstanbul" İnternet Alan Uzantısı Oldu

"İstanbul" ve kısa kodu "ist"; com, net, org, gov gibi internet uzantısı oldu. Bundan böyle ibb.gov.tr adresine ibb.istanbul ya da ibb.ist yazılarak ulaşılabilecek.

27.01.2016 17:02  Güncelleme: 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) arasında yapılan anlaşma ile "istanbul" ve kısa kodu "ist", com, net, org, gov gibi internet uzantısı oldu. Sistem toplantıyla tanıtıldı. Tanıtım töreninde kağıda yazdığı konuşmayı Türkçe olarak okuyan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Başkan Yardımcısı David Olive, "Bu İstanbul için küresel ekonomide yer alma fırsatı, bugün saat 16:00 itibariyle başlıyor. Yakında herkes İstanbul'u bilecek. Benim Türkçem bu kadar" dedi.

"İSTANBUL MİLLİ BİR AD OLARAK ORTAYA ÇIKTI"

İBB Başkanı Kadir Topbaş da proje hakkında bilgi verdi. Giderek yoğunlaşan bir dünyada, İstanbul'un bugün milli bir ad olarak ortaya çıktığını söyleyen Topbaş, "Bir milli marka ortaya çıktı. Sıradan bir iş değil. İnovatif bir iş"dedi.

"İNTERNET İSTANBUL'DAN BAŞLAYACAK"

Artık Türkiye'de ve bütün dünyada istanbul ve ist uzantılarının kullanılabileceğini belirten Topbaş, "İstanbullular bunun gururunu yaşayacaklar. Gelecek kuşaklara da bir armağan olduğunu belirtmek isterim. 'İyi ki istanbul markası olarak varız' diyecekleri bir adamı attık. Bu adım, ne kadar inovatif düşündüğümüzü göstermektedir. Bundan da gurur duyuyorum. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnternet İstanbul'dan başlayacak, burada metro yaparsınız kentli kullanır. Yaptığımız bu marka bütün dünyada kullanılacak bir marka" diye konuştu.

"MART SONRASI KAMU KURUMLARINA AÇIYORUZ"

"İstanbul" ve "ist" internet alan uzantılarını kullanmak isteyen markalar için ilk olarak tescilli dünya markalarının başvuruları alınacağını söyleyen Kadir Topbaş, "Mart sonrası kamu kurumlarına açıyoruz. Kamu kurumları, dernek ve vakıflar girebilecek. Ardından 10 Mayıs'tan sonra bireysel başvurular alınacak. Bunu medya anonim şirketimiz yürütecek. Onun için de önemli bir gelir kaynağı olacak" dedi. Topbaş ilerleyen zamanlarda da bireysel başvuruları alacaklarını sözlerine ekledi.

"BUNDAN DAHA İYİ GÜNDEM OLUR MU"

Bu arada toplantı sonunda İBB Başkanı Topbaş'a sürpriz yapıldı. Kadir Topbaş'ın kişisel internet sayfası "kadirtopbas.istanbul" uzantısıyla açıldı. Bundan haberi olmadığını söyleyen Topbaş dileyen herkesin kendisi gibi kısa bir kodla kişisel internet sayfasını "istanbul" ya da "ist" uzantısıyla hayata geçirebileceğini hatırlattı. Topbaş, gündeme ilişkin soru sormak isteyen habercileri de, "Gündem bu, bundan daha iyi gündem olur mu" diyerek geri çevirdi.

Son Dakika Güncel 'İstanbul' İnternet Alan Uzantısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • rizeli : yahudi olduğu nasıl belli oldu ampul kafalının 1 2 Yanıtla
  • Bitlis Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Bitlis Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan bir proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Çocuklar, Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilerek yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Afyonkarahisar'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    21:53 Afyonkarahisar'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü E.D. ve İ.G. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement