İstanbul Emniyeti Okullar İçin Alarmda - Son Dakika
Güncel

İstanbul Emniyeti Okullar İçin Alarmda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2014-2015 yeni eğitim ve öğretim yılının güvenli geçmesi için birtakım tedbirler aldıklarını açıkladı.

14.09.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2014-2015 yeni eğitim ve öğretim yılının güvenli geçmesi için birtakım tedbirler aldıklarını açıkladı. Okul çevrelerinde kamera sisteminin yaygınlaştırıldığını belirten emniyet yetkilileri, uyuşturucu satıcılarına yönelik de ciddi analiz yaptıklarını ifade etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada; 2014 - 2015 yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle okul önlerinde ve civarında çok geniş çapta güvenlik tedbirleri aldıklarını belirtti.

Yetkililer, okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınmasına İlişkin İşbirliği Projesi" kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseler ile ilgili koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin planlandığını açıkladı.

Proje kapsamında yapılan planlar çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şu çalışmaları yaptıklarını belirtti:

"Yaz dönemi boyunca özellikle uyuşturucu ve asayiş açısından risk arz eden okullar ve çevresinde ciddi bir analiz çalışması yapılmış, okul müdürleri ve aileleri ile toplantılar yapılarak çevrelerindeki uyuşturucu satışlarını önlemeye yönelik tedbir içerikli önemli bir çalışma başlatılmıştır. Okul giriş - çıkış saatlerinde de okulların civarını kontrol etmek maksatlı ve şüpheli şahıslara yönelik çalışma yapılması için her okula okul irtibat görevlisi belirlenmiştir. Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüklerimizin ve Narkotik, Asayiş, Çocuk Şube, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler Şube ekiplerimizin okulların civarında güvenliği sağlamak maksadıyla görev planları çıkartılmış ve ilgili ilçe ve birimlerce takibi sağlanmıştır. Özellikle bu okulların çevresinde de ciddi bir kameralandırma yapılması ile ilgili okul yöneticileri ile birlikte ortak çalışma başlatılmıştır. Ayrıca okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve servis şoförlerine yönelik eğitici faaliyetleri kapsayan 'Güvenlik İçin Eğitim Projesi' planlanmıştır." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Emniyeti Okullar İçin Alarmda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement