İstanbul'daki Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Kar Yağışı

Aralıklı kar yağışlarının öğleden sonraya kadar süreceği tahmin edilen İstanbul'da evsiz 469 vatandaşın Zeytinburnu Spor Kompleksinde soğuktan korunduğu, yağışların ulaşımdaki etkisini azaltmak için son 24 saatte 15 bin 643 ton tuz, 926 ton solüsyon, 12 ton üre kullanıldığı belirtildi.

19.02.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralıklı kar yağışlarının öğleden sonraya kadar süreceği tahmin edilen İstanbul'da evsiz 469 vatandaşın Zeytinburnu Spor Kompleksinde soğuktan korunduğu, yağışların ulaşımdaki etkisini azaltmak için son 24 saatte 15 bin 643 ton tuz, 926 ton solüsyon, 12 ton üre kullanıldığı belirtildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, yağış nedeniyle TEM otoyolu Mahmutbey – Ispartakule arası (Edirne istikameti) ve ÇatalcaHadımköy arası (İstanbul istikameti) hava muhalefeti ve yolda bırakılan araçlar nedeniyle trafiğe kapandı.

Şehir içi ana arterler açık olmasına karşın trafik ağır işliyor. İç hat ve şehirlerarası bazı deniz otobüsü seferleri iptal edilirken, Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri gecikmeli yapılıyor.

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar kar temizliğiyle sürdürülürken, 22 seferin iptal edildiği Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara açık durumda bulunuyor. Kentte raylı sistemlerle ulaşım sağlanabiliyor.

Evsiz 469 vatandaş Zeytinburnu Spor Kompleksinde soğuktan korunuyor ve vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

Son 24 saatte kent genelinde 5'i yaralanmalı olmak üzere 29 trafik kazası yaşanan İstanbul'da karın ulaşımda yol açtığı zorlukları aşmak için 15 bin 643 ton tuz, 926 ton solüsyon, 12 ton üre kullanıldı.

Kar kalınlığının Pendik'te 20, Kadıköy'de 15,  Çatalca'da 30, Bakırköy'de 40, Sarıyer'de 15, Kartal'da 27 santimetreye ulaştığı İstanbul'da bugün en yüksek sıcaklığın 3, en düşük sıcaklığın ise sıfırın altında 1 derece olması bekleniyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, öğle saatlerine kadar zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement