İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 203 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 203 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul'daki 1 Mayıs törenlerine Taksim yasağı damga vurdu. Beşiktaş'ta polisin sert müdahalesi oldu. Gün boyunca resmi rakamlara göre 203 kişi gözaltına alındı.

01.05.2015 17:53  Güncelleme: 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Mayıs İşçi Bayramı, Türkiye ve dünyada kutlanırken, İstanbul'daki gösterilere Taksim yasağı damgasını vurdu. Beşiktaş'ta toplanan kalabalığa polis müdahale ederken gün boyunca toplam 203 gözaltı yapıldı. Eylemler sırasında 6 polis, 18 de vatandaş yaralandı. Güne polisin sert müdahalesi damga vurdu.

Beşiktaş'taki gruba öğleden sonra müdahale gelirken, Şişli, Bakırköy, Okmeydanı gibi birçok bölgede de polis göstericileri biber gazı ve tazyikli suyla dağıttı.

İSTABUL VALİSİ ŞAHİN: KATILIM AZ OLDU

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 203 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yaşanan olaylarda 6 emniyet mensubu ve 18 gösterici yaralandı. Vali Şahin, "İstanbul'da işçilerimizin, halkımızın büyük bir çoğunluğu yapılan yasa dışı çağrılara itibar etmemiş ve yasal zeminlerde bayramlarını kutlamışlardır" diye konuştu. Vali Vasip Şahin, basın mensuplarının geçen yıla kıyasla bu senenin nasıl geçtiğine ilişkin sorusu üzerine, "Geçen yıl burada değildim ama arkadaşlarımın vermiş olduğu bilgiye dayanarak, bu sene az oldu. Olaylar da ve katılım sayısı da çok az oldu. Zannediyorum Türkiye ve İstanbul bu anlamda gittikçe normalleşecek. Kuralların ve yasaların saygı gördüğü, hakim olduğu, hem idare açısından hem talep edenler açısından birlikte riayet edildiği zemine doğru gidiyoruz" dedi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK: 20 BİN POLİS GÖREV ALDI

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok da emniyet teşkilatının 1 Mayıs'ı bu yıl da hep beraber, vatandaşlarla güzel ve arzu edilen bir şekilde kutlamak için yoğun gayret gösterdiğini söyledi. Altınok, yönetici kadrosuna, emniyet personeline ve 1 Mayıs'ın kutlanması noktasında sağduyuyla davranan İstanbullulara teşekkür ederek, "20 binin üzerinde polis memuru sayısıyla bu güvenlik olgusunu oluşturmaya çalıştık. Allah'a hamd ediyoruz. Herhangi bir müessif, bizi yarın öbür gün üzecek bir sıkıntılı olay söz konusu olmadan günü tamamlamış olduk" diye konuştu. Gazetecilerin Taksim Meydanı'na ilişkin sorusuna karşılık Altınok, "Meydan ikinci bir emirden sonra açılacak. Taksim Meydanımızdaki tedbirlerimiz devam ediyor. Yoğun bir şekilde molotof, Okmeydanı'nda iki tane el yapımı bomba ve buna benzer mühimmat ele geçirildi" dedi.

BİR EYLEMCİ BIÇAKLANDI

Öte yandan, Beşiktaş'ta bir otopark görevlisi bir eylemciyi bıçakla karnından yaraladı.

TAKSİM'DE GİZLİCE MEYDANA ÇIKTILAR

Taksim Meydanı'nında yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle yaşanan sessizlik 1 Mayıs'ta iki kez bozuldu. Meydanda pankart açıp slogan atmak isteyen iki kadın gözaltına alınırken, bir apartmana saklanan 50 kadar Komünist Partili, meydana çıkmayı başardı. Cumhuriyet Anıtı'na çıkan KP'lilerin tamamı gözaltına alındı.

DAKİKA DAKİKA '1 MAYIS'

17:40 - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle trafiğe kapatılan yollar yeniden açıldı.

17:20 - Beşiktaş'ta Barbaros Bulvarı, Halaskargazi Caddesi ve Abide-i Hürriyet Caddesi'nde trafik akışı çift yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

16:20 - Nişantaşı'nda bir grup Halkevi üyesi gözaltına alındı.

16:01 - Beşiktaş'ta Kolektif Basın Ekibi üyesi bir kişi gözaltına alındı.

15:48 - Beşiktaş'ın ara sokaklarında barikatlar kuruluyor.

15:43 - Eylemciler Beşiktaş'ın ara sokaklarında tekrar toplanıyor.

15:38 - Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde özel harekat polisleri uzun namlulu silahlarla dolaşıyor.

15:32 - Taksim Meydanı'nın Halaskargazi Caddesi tarafındaki bir kafenin balkonunda pankart açan iki kişi gözaltına alındı.

15:27 - Bir gösterici Şişli'deki TOMA'ların önünde tek başına oturma eylemi yapıyor.



15:22 - Beşiktaş'taki müdahalede gözaltına alınanların otobüslerde taciz edildiğini söyleyen CHP'li milletvekili Aykut Erdoğdu kendisinin de içeri alınmasını istedi. Polis otobüse girmesine izin vermeyince Erdoğdu sinirle otobüse vurdu ve elinden yaralandı. Beşiktaş'ta şu an durum sakinleşti.

15:15 - Beşiktaş'ta çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

15:09 - Polis müdahalesinin ardından CHP İlçe Binası önünde alkışlı protesto var.

15:03 - Beşiktaş'taki müdahale sırasında karanfillerden yaptığı çelenk parçalandı.

15:00 - Beşiktaş'ta polis müdahalesinin ardından dağılan grupta yer alan ve otopark görevlisi tarafından bıçaklandığı iddia edilen göstericinin görüntüsü ortaya çıktı.

14:52 - CHP Beşiktaş ilçe binasına yoğun şekilde gaz atıldı.

14:50 - Antikapitalist Müslümanlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Fatih Camii avlusunda toplanan yaklaşık 100 kişi iş kazalarında ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

14:49 - Fulya'dan Taksim'e çıkmaya çalışırken çantalarında molotof kokteyli çıkan göstericiler yere yatırılarak kelepçelendi. Polis araçlarına bindirilen göstericiler Vatan Caddesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

14:40 - Beşiktaş'ta bir eylemciyi otopark çalışanlarının bıçaklayarak yaraladığı bildirildi.

14:09 - Beşiktaş şu an gaz bulutu içinde. Polis yoğun bir şekilde gaz atıyor.

14:08 - Beşiktaş'ta dağılmayan eylemcilerin üzerine 2 TOMA önden ve arkadan su sıkıyor.

14:04 - Beşiktaş Meydanı'ndaki gruba müdahale ediliyor.

13:40 - Polisin Fulya'daki gruba müdahalesi sürerken kimliği belirsiz kişiler iki göstericiyi yakalayarak darp etti.

13.40 - Tertip Komitesi ile polis görüşmesinden sonuç çıkmadı. Polis "300 kişi Taksim'e çıksın, geri kalanlar burada miting yapsın" dedi, Tertip Komitesi kabul etmedi. Bekleyiş sürüyor.

13.30 - Habertürk muhabiri Gökay Uslanmaz, Şişli'de polisin attığı plastik mermi nedeniyle yüzünden yaraladı.

13.25 - Tertip Komitesi ve emniyet amirlerinin İstanbul Valisi Vasip Şahin'le yapacakları görüşmenin ardından nihai kararın verileceği belirtildi. (İMC)

13.20 - Beşiktaş'ta polis barikatlarının kaldırılması ve Taksim yolunun açılması talebiyle bekleyiş sürüyor.

13:06 - HDP heyeti ile Beşiktaş'a gelen HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ: "İşçiler, emekçiler, tüm ezilen kesim 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak için alanlara çıktılar. Ama bugün İstanbul'da yine bildiğimiz manzaralarla karşı karşıya kaldık. Yine İstanbul bir olağanüstü hal kentine dönüşmüş durumunda. Biz bütün alanların özgür olduğu, bütün işçilerin özgür olduğu 1 Mayıs istiyoruz." dedi.

13:00 - Zeytinburnu metrobüs durağı yakınında toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup, pankart açıp slogan atarak, E-5 yanyoldan yürüyüşe başladı. Taksim'e yürümek isteyen grubun önünü kesen polis, yürüyüşün yasal olmadığını belirterek "dağılın" uyarısında bulundu. Uyarılara rağmen yürüyüşe devam eden gruba, biber gazıyla müdahale edildi.

12:58 - İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok Taksim'e gelerek incelemeler yaptı. Altınok, "İzin alarak gelen herkes Kazancı Yokuşu'nda anma yapabilir. Kimsenin burnu kanamadan bugünü tamamlamaya çalışıyoruz. dedi. Gözaltı sayısının ise şu ana kadar 136 olduğunu söyledi.

12.55 - Beşiktaş'ta polis barikatlarının kaldırılması ve Taksim yolunun açılması talebiyle bekleyiş sürüyor.

12:50 - Taksim Meydanı'na çıkan 2 genç kız bir anda slogan atmaya başladı. Ardından pankart açmaya çalışan genç kızlara polis engel oldu. Polise direnmeye çalışan genç kızlar gözaltına alındı. Gözaltına alınan genç kızlar polis otosuna bindirilerek emniyete götürüldü.

12:49 - İstiklal Caddesi'nde 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle giriş ve çıkışlara izin verilmeyince esnaf vakit geçirmek için futbol oynadı.

12:46 - Tarlabaşı Bulvarı üzerinde 1 Mayıs dolayısıyla güvenlik tedbiri olan polis ekipleri, bir seyyar satıcıyı "Burada durma" diyerek uyardı. Seyyar satıcı ise uyarıya karşılık, "Sen git amirin gelsin" deyince tartışma çıktı. Bir süre birbirlerini iterek tartışan ikilinin arasına diğer polisler girdi. Seyyar satıcı bir süre polisler için bekletilen belediye otobüsü içine alınarak kimlik kontrolü yapıldı. Yapılan kontrolde herhangi bir suç unsuruna rastlanmayınca bölgeden uzaklaştırıldı.

12:45 - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türk-İş tarafından Zonguldak'ta kutlanıyor. Binlerce sendika üyesi TIR Parkı kavşağından başlayan yürüyüşü Madenci Anıtı önünde sonlandırdı. Alanda 1 Mayıs kutlamaları başladı.

12:44 - Şişli Kurtuluş'ta kaldırım taşlarını kırıp barikat kuran grup, polise molotof kokteyli ve ses bombasıyla saldırdı. Polis, göstericileri biber gazı ve tazyikli suyla püskürttü. Polisle ara sokaklara dağılan göstericiler arasında zaman zaman gerginlik sürüyor.

12:40 - Ankara'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, tarihi tren garından Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşle başladı. Güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğu gözlenen yürüyüşte gruptakilere ambulanslar da eşlik ediyor.

12:40 - DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan bir grup, Beşiktaş Meydanı'na geldi.

12:35 - Şişli'de polisin uyarıları nedeniyle eylemcileri temsilen bir grup polisle görüşmeye başladı. DİSK binasının önünde toplanan grup da polisle karşı karşıya.

12:33 - Taksim'e çıkmak isteyen gruba Kurtuluş'ta polis müdahale ediyor.

12:32 - Şişli'de toplanan gruplar Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Polis ilerlememeleri yönünde anons yapıyor.

12:30 - Okmeydanı'nda toplanan bir grup polise havai fişek atınca müdahaleyle karşılaştı. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından eylemciler ara sokaklara kaçtı.

12:21 - Aksiyon-İş Sendikaları Konfederasyonu ve Cihan Sendikalar Konfederasyonu üyeleri valiliğin izniyle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutladı.

12:20 - Taksim ve civarında 1 Mayıs gerginliği sürerken, Kadıköy'de toplanan işçiler, bayramı davul zurnayla kutladı.

12:15 - Hak-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Gümüşsuyu'nda toplanan sendika üyeleri, sendika flamaları taşıyarak ve "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atarak, Taksim'deki Kazancı Yokuşu'na yürüdü.

12:13 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs İşçi Bayramı'yla ilgili yayınladığı mesajda "Provakasyonlardan uzak ve şenlik havasında geçmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.

12:00 - Beşiktaş'ta polis çemberine alınan meydan, zaman zaman helikopterle denetleniyor. Barboros Bulvarı'nda toplanan grupların bekleyişi devam ediyor.

11:53 - Merter'de E-5 Karayolu'na çıkarak eylem yapmak isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

11:32 - İstanbul Barosu, çıkan olaylarda 70 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

11:31 Taksim Tarlabaşı Bulvarı üzerinde 'Das Kapital' adlı kitabı polise göstererek eylem yapan kadın, Taksim Meydanı'na yürümek isteyince gözaltına alındı.

11:30 - Gazi Mahallesi Fevzi Çakmak Paşa Caddesi'nde eylemci bir grup, seyir halinde olan İETT otobüsünü taş yağmuruna tuttu. Şoför arabayı bırakıp kaçtı.

11:22 - Polis, Taksim Meydanı'na giren gruptaki çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Taksim'de gerginlik sürüyor.

11:19 - Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Taksim'de bir otelden çıkarak eylem yapmak istedi. Otelden çıkan TKP'liler bir anda Cumhuriyet anıtına doğru koşmaya başladı. Ne olduğunu anlamakta zorlanan polisler, gruba müdahale etmeye çalıştı. Önce sivil polisler gruba copla müdahale etti, ardından da devreye çevik kuvvet polisleri girdi. Çevik kuvvet polisi, grubu Kazancı Yokuşu'na doğru uzaklaştırdı.

11:18 - Zincirlikuyu'da Devrimci İşçi Partisi kortejine müdahale edildi. Göstericiler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na sığınınca polis mezarlığa TOMA'yla müdahale etti.

11:17 - Antikapitalist Müslümanlar Fatih'ten yürüyüşe geçti.

11:16 - İzmir'de onbinlerce kişi Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak miting için toplandı.

11:15 - Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem Cumbul ve oyuncu Özgür Çevik 1 Mayıs'ı kutlamak için Beşiktaş'a geldi.

11:12 - CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Beşiktaş'ta açıklama yaptı. Karayalçın, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Taksim'de kutlayacağız, ona hazırlanıyoruz. Güvenlik güçleriyle bir sorunumuz yok. Güvenlik güçleri hükümetin talimatını uygulamaktadır. Bizim sorunumuz bu hükümetle. Biz mücadelemizi bu hükümetle yapacağız. Bizim mücadelemizde sandıkta olacak, 7 Haziran'da olacak. Bu hükümeti devireceğiz ve gelecek 1 Mayısları Taksim'de hep birlikte kutlayacağız tekrar. Herkes 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nı kutluyorum. herkesi provokasyonlardan uzak durmaya, çatışmalı ortamlardan uzak durmaya çağırıyorum" dedi.

11:11 - HDP vekilleri Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan, Beşiktaş Balmumcu'da polis barikatının önüne geldi.

11:08 - 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim'e gitmek için Beşiktaş'ta toplanmaya çalışan gruplardan bazılarına polis Barbaros Bulvarı'nın Yıldız mevkiinde biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti.

11:00 - Birleşik Kamu-İş Sendikası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak kutladı.

10.58 - Polis müdahalesi sonrası Darphane'nin orada toplananlar marş okudu.

10.56 - Beşiktaş meydanda CHP heyeti barikatın karşısına geçti.

10.50 - Okmeydanı'nda toplananlar, polis müdahalesine rağmen 1 Mayıs ısrarını sürdürüyor.

10.49 - Dikilitaş Muhtarlık Parkı çevresinde polis müdahalesi var.

10:48 - E-5'te yürüyüşe geçen Eğitim-Sen üyelerine polis gaz bombalarıyla müdahale etti.

10:47 - Taksim meydanında pankart açan 2 kadın gözaltına alındı.

10.46 - Barbaros'un üst kısmında barikat kuruluyor.

10.45 - Çarşı "Bu sevda bitmez diyerek" meydana girdi.

10.45 - Eylemciler polisin müdahalesine rağmen Beşiktaş Yenidoğan'da toplanmaya devam ediyor.

10.42 - Çevik kuvvet polisi Dikilitaş yönünde ilerliyor.

10.39 - Elektrik Mühendisleri Odası önünde polis müdahalesi devam ediyor.

10.37 - Polisin otobüslerine el koyduğu Eğitim-Sen üyeleri trafiği kesti.

10.36 - Elektrik Mühendisleri Odası Beşiktaş Şubesi'nden Yıldız'a doğru yürüyenlere polis müdahale etmeye başladı.

10.32 - EMEP, KONKED, HKP, EMO önünden Yıldız Köprüsü'ne doğru yürüyor.

10.30 - DİSK Beşiktaş meydanda gençlik merkezinden pankart sallandırdı.

10.29 - İMC'nin haberine göre, otobüslerine el konulan Eğitim-Sen üyeleri, E-5'te yürüyüşe geçti.

10.28 - İleri Haber'e göre Beşiktaş'ta 3 FKF üyesi gözaltına alındı.

10.15 - ETHA'nın haberine göre Okmeydanı SSK önünde polis saldırısında foto muhabir Erhan Demirtaş kulağından plastik mermi ile yaralandı.

10.15 - Maltepe'den gelen doktorun tıbbi malzemelerine arama noktasında polis el koydu.

10.13 - ETHA'nın haberine göre Okmeydanı SSK önünde polis kitleye saldırdı çatışma başladı.

10.11 - Evlendirme dairesi önünde 3 SYKP üyesi gözaltına alındı.

10.10 - Beşiktaş'ta "Yaşasın 1 Mayıs" sloganlarıyla bekleyiş sürüyor.

10.07 - Balmumcu'da DİSK'li işçilerin yolu polis tarafından kesildi. ATV'nin önünde TOMA dağılın uyarısı yapıyor.

10.03 - TMMOB EMO İstanbul Şubesi önünden Beşiktaş'a yürüyüş başlamak üzere.

10.00 - Plaza Eylem Platformu'ndan beyaz yakalılar da Levent metro durağında buluştu.

09.59 - Feministler "Yaşasın 1 Mayıs, ev işini bırak dünya dursun" sloganlarıyla Beşiktaş Meydanı'nda.

09.58 - Emekçiler, Şişli'deki DİSK binası önünde halay çekiyor.

09.57 - İki Halkevci, Abbasağa civarında gözaltına alındı. Beşiktaş Karakolu'na götürülüyorlar.

09.57 - Eğitim-Sen 4 Nolu Şube'nin 6 aracı Güzeltepe karakoluna çekilerek ceza kesildi.

09.56 - Sarıyer'den gelen otobüsleri Maslak'ta çeviriyorlar.

09.50 - Sarıgazi'den gelen Halkevciler Zincirlikuyu metrobüste durduruldu.

09.49 - Gaziosmanpaşa'da Eğitim-Sen'in araçları polis karakoluna çekildi.

09.41 - DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu: "Beşiktaş'ta toplanma devam ediyor. Engellere rağmen ulaşanlar var. Evinizden çıkın. Gelin"

09.39 - Bahçelievler Halkevi polis engelini aştı, Taksim'e doğru yola çıktı.

09.37 - Beşiktaş'ta "Taksim 1 Mayıs alanıdır" sloganı atılıyor. Heyet meydandan caddeye çıktı.

09.34 - Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve Genel Sekreteri Nuri Günay Beşiktaş'ta.

09.32 - Beykoz Halkevi'nin otobüsleri Paşabahçe'de 'lastik eski' gibi bahanelerle durduruldu.

09.31 - Beşiktaş Meydanı'nda ilk halay kuruldu.

09.27 - ETHA'nın haberine göre, Balmumcu'daki Plaza Otel önünde toplanan Limter-İş üyesi tersane işçilerinin Beşiktaş'a yürümesi engellendi. Polis, işçilere "Yenikapı miting alanına gidin" dedi. İşçiler alternatif yollardan Beşiktaş Meydanı'na gitmeye çalışıyor.

09:25 - CHP'den '1 Mayıs' uyarısı: Provokasyon yapılacağı yönünde ciddi bilgi aldık.

09:20 - Şişli'deki DİSK binası tadilatta olduğu için bu yıl Taksim'e Beşiktaş'tan yürüme kararı alan DİSK'in Genel Başkanı Kani Beko, burada yaptığı açıklamada "Gelişimiz çok kolay olmadı. Birçok bölgeden telefonlar alıyoruz. Otobüslerle Şişli'ye, Beşiktaş'a gelmek isteyen işçi arkadaşlarımızı taşıyan otobüslerin şoförlerini tehdit etmişler. 'Ehliyetinizi, ruhsatınızı alırız' diye" dedi.

09.20 - 1 Mayıs heyeti: "Biz dün akşam Valiye elimizde karanfillerle çıkacağız dedik."

09.19 - Komünist Parti, Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi girişinde pankartını açtı, toplanma başladı.

09.17 - Gözaltına alınan 4 Genç Umut'çu serbest bırakıldı.

09.15 KESK, DİSK, TMMOB ve TTB heyeti Beşiktaş'ta: "Herkesin 1 Mayıs'ı kutlu olsun."

09.15 - Zincirlikuyu'da Taksim'e doğru yola çıkanlar toplanıyor.

09.14 - Beşiktaş'ta ellerinde karanfillerle gelenlerin toplanması sürüyor.

09.12 - Bahçelievler Halkevi'nin otobüsü durduruldu.

09.11 - ETHA'nın haberine göre, polis Barbaros Bulvarı üzerinde iki noktada kimlik kontrolü ve arama yapıyor. Öte yandan Şişli'de gazetecilerin DİSK binasının olduğu sokağa girişine izin verilmiyor. Polis, muhabirlere "sarı basın kartı" soruyor.

09:18 - Sendika.org'un haberine göre, Barbaros'ta 4 Liseli Genç Umutçu, üzerlerinde flama ve önlük olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

09:10 - Okmeydanı, Anadolu Parkı'nda saat 09.00 sıralarında polisin durumlarından şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak gözatına alındı.

09:06 - CHP'li Süleyman Çelebi, gözaltına alınan öğrenciyi serbest bıraktırdı.

"Baran'ı serbest bıraktırdık. Beşiktaş'ta gözaltına alınan Baran Hamzaçebi şimdi özgür."

09:04 - 1 Mayıs'ta ilk gözaltı... Beşiktaş'ta bir öğrenci gözaltına alındı.

09:00 - İstiklal Caddesi, 1 Mayıs nedeniyle güvenlik önlemleri kapsamında polis tarafından kapatılınca boş kaldı. Caddede ise vatandaştan çok polisin olduğu görüldü.

08:50 - Vapurların ardından, motorlar da iptal edildi. Deniz yoluyla Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş yapılamıyor.

08:40 - TÜRK-İŞ temsilcileri Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

08:32 - TÜRK-İŞ temsilcileri Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakarak basın açıklaması yaptı.

08:20 - TÜRK-İŞ Gümüşsuyu istikametinden Taksim'e doğru yola çıktı.

08:10 - Mecidiyeköy'de 1 Mayıs dolayısıyla bazı yolların kapatılması üzerine iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar E-5 karayolundan yürümek zorunda kaldı.

08:04 - Polis kontrol noktalarında vatandaşların üstü ve çantaları arandı. Turistler de aramalara tabi tutuldu.

07:40 - Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanma başladı.

06:30 - Taksim Meydanı vatandaşların ve sarı basın kartı olmayan gazetecilerin girişine kapatıldı.

06:00 - Harbiye'de sivil araçların geçişine izin verilmiyor.

05:30 - Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı, Şişli ve Beşiktaş'ta çok sayıda çevik kuvvet polisi, bariyerlerle meydana çıkışı kapattı.

03:00 - Taksim'de görev yapmak üzere çeşitli illerden özel uçakla getirilen bin polis gece saat İstanbul'a geldi.


GECE 03.00'TE GELDİLER

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle şehir dışından yaklaşık bin 500 polis takviye olarak İstanbul'a geldi. Taksim çevresinde görev yapacak olan polisler yurdun çeşitli illerinden THY'den kiralanan özel uçaklarla gece saat 03.00'ten itibaren İstanbul'a getirildiler.

Adana, Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep, Muş ve Kars'tan takviye olarak getirilen polisler daha sonra İETT araçlarıyla görevli yerlerine hareket ettiler.

Öte yandan Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 200 polisin de 1 Mayıs nedeniyle Taksim'de görev yapacağı öğrenildi.

TAKSİM'E ÇIKAN YOLLAR KAPATILDI

1 Mayıs nedeniyle Taksim'e çıkan tüm yollar demir bariyerlerle yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Polisler taksim girişlerinin kapalı olduğunu söyleyerek sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi. Araçlardan bazıları kapatılan yollardan geri dönmek zorunda kaldı.

BAZI VAPUR VE METROBÜS SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

1 Mayıs nedeniyle alınan güvenlik önlemleri kapsamında bazı metrobüs ve vapur seferleri iptal edildi.

İstanbul Valiliği'nin Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından güvenlik önlemleri kapsamında bazı vapur ve metrobüs seferleri iptal edildi. Metrobüs seferlerinin Beylikdüzü- Cevizlibağ arası yapılacağının açıklanması üzerine sabah erken saatlerde metrobüsü kullanmak için Söğütlüçeşme durağına gelen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı.

Durağın boş olduğunu gören vatandaşlar, "Durak kapalı herhalde İşçi Bayramı nedeniyle kapalı. Otobüse binip gideceğiz" dedi.

BAZI VAPUR SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Kadıköy sahilde bulunan Beşiktaş ve Kabataş iskeleleri de güvenlik önlemleri nedeniyle kapatıldı. Beşiktaş iskelesinden yapılan anonslarda ise Valilik kararınca Beşiktaş seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

TAKSİM'E GİDEN METRO VE FİNİKÜLER SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Büyükşehir belediyesi ise güvenlik önlemleri nedeniyle Taksim'e giden metro ve finiküler seferleri de iptal etti. Metro seferleri ise Levent- Hacıosman arasında yapılacak. Marmaray ise gün boyu açık olurken sadece Sirkeci durağında durmayacak.

Seferlerin ne zaman normale döneceğiyle ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

VALİ ŞAHİN'DEN 1 MAYIS TWEET'İ

İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter hesabından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.

Vali Şahin Twitter'daki takipçileriyle şu mesajı paylaştı: "Sağduyu, huzur, barış ve kardeşliğin hakim olması dileğiyle başta işçilerimiz olmak üzere herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum"




İstanbul\'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 203 Kişi Gözaltına Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 203 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • ombudsman: Devlet dediğin kamu güvenliğini saglamalı ellerime saglık 72 7 Yanıtla
  • 1 MAYIS DEGIL : ADI İŞÇİ BAYRAMI FAKAT PKK MİTİNGİNE DÖNÜŞMÜŞ 39 4 Yanıtla
  • 1453 kartalları: PKK'LILAR KOMÜNISTLER FAŞISTLER ÇETELER ŞUNU KÜÇÜCÜK BEYNİNİZE YAZIN. . . ESKİ TÜRKIYE YOK ARTIK ÇOK GÜÇLÜ BÜYÜK TÜRKIYE CUMHURIYETI VAR 29 13 Yanıtla
  • Sen Bilmessin: Adı İşçi Bayramı ama meydanlarda İşçi değil bölücüler ve yandaşları var. Amaçları yakıp yıkmak Esnafa çevreye Devlete zarar vermek bunlara yapılanlar az bile. İyilik rahatlık batıyor bi yerlerine 23 19 Yanıtla
  • Aşcı: İşci bayramı ama nedense içlerinde işci haricinde herkez var insan gibi eğlenmesini bilmiyorlar neden başka yerde olaylar olmuyor bunun sebebi bazı particiler orda esnaf olan camı cerçevesi kırılan insanlara yazık yazıkkk bu sadece bir oyun ne bayram ne bişey yüzlerinde maskeyle ellerinde patlayıcıyla hanki işci yapar bunu bunlar ülkeyi karıştırmaktan başka bişey değil 33 7 Yanıtla
  • Haydeee ordan : Söndürün ülkenin tüm ampullerini Güneş doğmak üzere 7 31 Yanıtla
  • yaziklar olsun.: Uyanık olun.1mayis deyip kaos oluşturmaya çalışıyorlar işçi yok orda terorist var işçilerimiz emek verdiği bişeyi yıkıp dökmez bu teröristler yıkıp döküp parasini ödetiyorlar bize gözaltı yetmez önce zararı ödeteceksin sonra polise kalmış. 33 2 Yanıtla
  • Haydeee ordan : Allah kahretsin sizi ne zaman kurtulacağız bu sistemden özgürlük istiyoruz halkın menfaatlerini Düşünen Halkına saldıran halkının düşüncelerini önemseyen bi düzen olsun bayram bizim bayramımız halk seçti sizi halkın Bayramı'nı kutlamasına izin vermiyorsunuz 7 24 Yanıtla
  • istanbullu: arkadaş bu nedir ya adam gibi kutlayın kominst hdp chp bunlar hepsi ülke düşmanı yazıklar olsun oylar mhp 17 14 Yanıtla
  • Metin: Kahrolsun faşist diktatörlük , yasasın halkların dayanışması . 9 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor
    15:37 İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin, Gazze'deki kadın ve çocuklar için hazırladığı oyuncak, battaniye ve kışlık giysileri taşıyan tır, Mersin Limanı'na hareket etti. Yardım tırı, dualarla Mersin Limanı'na uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Filistinlilerin yaşadığı acıyı hafifletmek adına ellerinden geldiğince Gazze'ye yardıma devam edeceklerini belirtti.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı
    15:35 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2-6 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı. Valilik, ilgili kanun maddelerine dayanarak alınan kararın, tüm açık alan etkinliklerini kapsadığını belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı
    15:34 Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

    Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yağma suçundan aranan G.H. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi. Şahıs, 42 yıl 5 ay 8 gün hapis cezasıyla aranıyordu.


Advertisement