İstanbul'da Yaklaşık 30 Kilogram Kokain Ele Geçirildi - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul'da Yaklaşık 30 Kilogram Kokain Ele Geçirildi

Gümrük muhafaza ekiplerince İstanbul'da, 27 paket içinde yaklaşık 30 kilogram kokain cinsi uyuşturucu maddenin ele geçirildiği bildirildi.

05.07.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük muhafaza ekiplerince İstanbul'da, 27 paket içinde yaklaşık 30 kilogram kokain cinsi uyuşturucu maddenin ele geçirildiği bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu madde getirildiği bilgisi üzerine bir konteyner Gümrük muhafaza ekipleri tarafından izlemeye alındı.

Konteynerle Ekvator'dan İspanya'ya muz yükü getirildiği, muzların İspanya'da boşaltılmasından sonra söz konusu konteynerin boş olarak bir gemiye yüklendiği, Danimarka- Almanya güzergahından Ambarlı Limanı'na uğrayacağı bilgisi üzerine Bakanlık Komuta Kontrol Merkezindeki ekiplerce, gemi uydu üzerinden izlemeye alındı.

Geminin Ambarlı Limanı'na yanaşmasına müteakip Almanya'dan yüklenerek Bulgaristan'a götürülmek istenen dondurulmuş balık muhteviyatlı eşya taşıdığı anlaşılan konteyner x-ray taramasına sevk edildi. Taramada, soğutucu motorların bulunduğu iki farklı yerde yoğunluk tespit edildi. Narkotik Dedektör Köpek Nero'nun da konteynerin frigo soğutucusunun fan kapaklarına yoğun tepki vermesi üzerine kapaklar sökülerek arama yapıldı. Aramada, iç kısma gizlenmiş vaziyette, farklı ebatlarda içinde toz madde bulunan 27 paket bulundu. Paketlerden alınan numunelerin test kiti ile yapılan ön analizinde toz maddenin kokain cinsi uyuşturucu madde olduğu belirlendi.

Toplamda 27 paket içinde yaklaşık 30 kilogram ağırlığında olan ve el konulan kokain cinsi uyuşturucu maddenin piyasa değerinin tahmini 4 milyon 500 bin lira olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstanbul'da Yaklaşık 30 Kilogram Kokain Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli
    11:07 TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububatın gelişme dönemine girildiğini ve nisan ve mayıs aylarında alınacak yağışların bitki gelişimi açısından önemli olduğunu bildirdi. Şubat ayında yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 42 azaldı ve Marmara ve Karadeniz bölgeleri son 10 yılın en düşük şubat yağışlarını aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde hububatta kardeşlenme dönemine girilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sapa kalkma dönemine geçildi. Arpa ve yulafta yazlık ekilişler başlarken, kırmızı mercimekte bitki çıkışları tamamlandı.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.


Advertisement