İstanbul'da Mesai Bitti, Trafik Çilesi Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Mesai Bitti, Trafik Çilesi Başladı

Kar yağışının devam ettiği İstanbul'da trafik akşam saatlerinde bazı noktalarda yeniden yoğunlaşmaya başladı, birçok iş yeri erken paydos etti.

18.02.2015 18:21  Güncelleme: 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da kar yağışı ulaşımı engelliyor. İşlerinden vatandaşlar yine bir kabus yaşıyor. Metro elektirik arızası nedeniyle sefer yapamayınca yolcular vagonlarda mahsur kaldı. Metro arızası giderildi seferler başladı.

Metrobüs istasyonlarında yoğun kalabalıklar oluştu. Kar ve buzlanma nedeniyle Metrobüs seferleri de sağlıklı yapılamıyor. Avcılar Beylikdüzü arasında metrobüsler durdu.

TEM otoyolu Mahmutbey Hadımköy arasında şiddetli olarak devam ediyor. Rampalarda kalan üç TIR trafiğin durmasına neden oldu.

YOLLARDA SON DURUM

Yoğun kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle İstanbul trafiğinde belirli noktalarda aksamalar yaşanıyor. Hava koşulları nedeniyle birçok iş yerinin erken paydos etme kararına rağmen, 17.30 itibariyle trafik yoğunluğu artmaya başladı. Özellikle TEM otoyolu Mahmutbey, Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa mevkilerinde trafik her iki yönde yavaş ilerliyor.

E-5'te ise Zeytinburnu, Bahçelievler, Küçükçekmece, Avcılar yönlerinde yoğunluk var. Köprülerde ise durum normal. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde her iki yönde yoğunluk az. Köprü açık ama metrobüs hattında sıkıntılar olduğu bildirildi.

DENİZ ULAŞIMI

Yetkililer mümkün olduğunca toplu taşıma kullanılmasını öneriyor. Şu an için metro, metrobüs, Marmaray ve belediye otobüsleri seferlerine devam ediyor. Deniz ulaşımı ise büyük oranda yapılamıyor, şehir hatları vapurları, deniz otobüsleri ve motor seferleri iptal edilmiş durumda.

TIR'LAR YOLDA KALDI

İstanbul'da gün içerisinde pek çok bölgede kara ulaşımı kar nedeniyle felç oldu. Bahçeşehir - Halkalı mevkiinde de yolda kalan tırlar nedeniyle İstanbul-Ankara istikameti trafiğe kapandı. Selimpaşa mevkiinin Edirne istikametinde de ulaşım durdu.

ŞAHİN VE TOPBAŞ'TAN ORTAK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş öğle saatlerinde ortak bir basın açıklaması yaptı. Vali Şahin yollarda görüş mesafesinin yer yer beş metreye kadar düştüğünü belirterek, İstanbullulara gerekmedikçe dışarı çıkılmaması ve toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini tavsiye etti.

Şahin ve Topbaş vatandaşların park ettikleri özel araçlarıyla sokak girişlerini kapatmamaları uyarısında bulundu. Perşembe günü okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusuna ise Vali Şahin, kararın yine akşam saatlerindeki tahminlere göre alınacağı yanıtını verdi.

Topbaş da İBB'den daha önce yapılan açıklamaları tekrarlayarak, TEM ve E-5 otoyollarındaki sıkışıklığın şehrin trafiğinde başlıca etken olduklarını belirterek, beş bin belediye personelinin binden fazla araçla il genelinde yolları açmak için çaba gösterdiğini söyledi. Toplu taşıma araçlarının sefer sayılarını arttırdıklarını belirten Topbaş, Boğaz'da deniz trafiğinin yapılamadığını söyleyerek İstanbullulara Marmaray'ı kullanmaları çağrısında bulundu.

Topbaş soğuk hava nedeniyle İstanbul'da sokaklarda yaşayan 457 kişinin belediyeye ait spor salonlarında misafir edildiğini açıkladı. Ayrıca sokak hayvanlarının ihtiyaçları için de çalışma başlattıklarını açıkladı. Su ve doğalgaz hatlarında yerel birkaç sorun dışında genel bir kaygı bulunmadığını söyleyen Topbaş, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların da yüzde 95'in üzerinde dolduğunu, hatta bazı barajlarda kapakları açmak zorunda kaldıklarını söyledi.

"KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK"

İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Ergün Güler, Al Jazeera Türk'e yaptığı açıklamada İstanbul'daki kar yağışının Çarşamba günü boyunca sağanak ve yer yer yoğun şekilde devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

Çarşamba günü en yüksek sıcaklığın 2 derece olması beklenen şehirde, kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hızı 30 ila 50 km olması ve zaman zaman da 80 km'ye çıkması beklenen rüzgâr etkili olacak. Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli soğuk havanın etkisinde olan İstanbul'a gün boyunca kuvvetli ve yoğun yağış hakim olacak.

Mevsim normallerinin 5 ila 8 derece altında seyreden sıcaklık dolasıyla il genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, düşük sıcaklık, kar yağışı ve don olaylarının yaratabileceği olumsuz durumlara karşı ilgililere ve vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunuyor.

HAFTA SONU SICAKLIKLAR ARTIYOR

Perşembe günü ise, İstanbul zaman zaman parçalı ve yoğun bulutlu ve öğleden sonraya kadar aralıklı kar yağışının etkisi altında olacak. Perşembe günü şehirdeki en düşük sıcaklık eksi 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günkü tahminlere göre ise, akşam saatlerine kadar yüksek bölgelerde kar, iç ve kıyı kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yağmur etkili olacak.

Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak. Son tahminlere göre, Cumartesi günü en düşük ve yüksek sıcaklıklar 2 ila 6; Pazar günü ise 3 ila 8 olacak

ZİNCİRSİZ ARACA İZİN YOK

İstanbul Valiliği resmi Twitter hesabından da sürücüleri yola zincirsiz çıkılmaması için uyardı: "İlimizde süren yoğun kar yağışı nedeniyle başta tır ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Seyir güvenliğinin tehlikeye düşmemesi ve yolların kapanmaması için sürücülerimizin kurallara riayet etmesi ve dikkatli olması önemli." FSM'de dün gece 12 aracın karıştığı ve 2 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası nedeniyle ulaşım durmuştu. Yol kazadan yaklaşık 2 saat sonra köprü tek şeritle de olsa ulaşıma açılabilmişti.

İBB: 16 BİN TON TUZ KULLANILDI

Aralıklarla devam eden tipi nedeniyle yolların kapanmaması için ekiplerin gece boyu çalıştığını vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tuzlama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Köprü, viyadük, bağlantı yolları TEM ve E-5'te kar küreme çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen İBB, yaklaşık 5 bin personel ve binden fazla araçla hizmet verildiğini duyurdu. Bir gecede 15 bin ton tuz ve 320 ton solüsyon kullanan İBB, ilçe belediyelerine de 889 ton tuz takviyesi yaptı.

BİR GECEDE 841 KAZA

Sabah saatlerinde Avrupa Yakası'nda ve Boğaz çevresinde daha da etkili olan yağış nedeniyle trafiğin aksadığını belirten İBB, Selimpaşa ile Kumburgaz arasında görüş mesafesinin 5 metreye düştüğünü aktardı. Afet Koordinasyon Merkezi'nden kenti izleyen kameralarda, Boğaziçi Köprüsü Anadolu Yakası istikametinde trafik akışının çok yavaşladığı görüldü.

Gece havanın daha da soğumasıyla yollarda gizli buzlanma oluştuğunu söyleyen İBB, kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu 841 trafik kazası tespit edildiğini açıkladı.

İstanbul\'da Mesai Bitti, Trafik Çilesi Başladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'da Mesai Bitti, Trafik Çilesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • kanay346: İSTANBULDA NEYİN ÇİLESİ BİTTİ Kİ. 2 2 Yanıtla
  • KAR: KİM NE DERSE DESİN KAR İNSANI BAMBAŞKA BİR ALEME GÖTÜRÜYOR. KAR ÇOK GÜZEL BAYILIYORUM. KAR'I GÖRÜNCE BEMBEYAZ YOLLAR, AĞAÇ MANZARALARINA DOYUUM OLMAZ. HEM MİKROPLAR ÖLÜYOR. HEMDE DOYUMSUZ OLUYOR. KEŞKE İNSAN HAYATLARI DA KAR GİBİ BEMBEYAZ OLSAYDI, İNSANLAR HİÇ ÇİLE ÇEKMESELERDİ NE KADAR GÜZEL OLURDU. 2 0 Yanıtla
  • kenan: SEBEB HEP BİRİLERİNİN ÜSTÜNE YIKILIYOR. . . . SEBEB İSTANBUL BELEDİYESİ VE KARAYOLLARIDIR. . . İNSANLARIN MADDİ MANEVİ CANINI YAKMAKLA MÜKELLEFLER. . . 1 0 Yanıtla
  • kenan: İSTANBULUN İYİ HALİ BUNLAR. . . 24 MİLYON NUFUS GİRİŞ CIKIŞLARLA 26 MİLYON OLAN VE SÜREKLİ İNŞAAT YAPILIP İNSANLARI BURAYA CEKMEK NE KADAR DOGRUDUR. . . SANAL BİR DEPREMLE TOPLU KATLİYAM OLACAK İSTANBULDA. . . BEN ÖYLE GÖRÜYOR VE SEZİYORUM. . . 1 0 Yanıtla
  • ramiz koç: afrodit çok haklısın çarşamba dedik patron hadımköy sıkıntılı gelmiyelim dedi yavaş yavaş gelin 4saat çalıştık gerisi 10 saat trafikte çile. 0 0 Yanıtla
  • CEYDA: biz de erken paydos ettik. 0 0 Yanıtla

Advertisement