İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

İstanbul\'da Kültür Sanat

Dört İtalyan sopranodan oluşan Le Div4s grubu, yarın Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alacak İDSO, gazeteci Çetin Emeç'i yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserle anacak Akbank 10. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle 10 Mart'ta başlayacak.

06.03.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört İtalyan sopranodan oluşan Le Div4s grubu, yarın Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) sahne alacak.

Opera ve müzikal klasiklerini kendilerine has yorumlarıyla renkli ve zengin bir şekilde seslendiren ve müzik dünyasına Andrea Bocelli'nin tanıttığı grup, şarkılarını şef Hakan Şensoy yönetimindeki Filarmoni Orkestrası ve Devlet Senfoni Orkestrası korosu eşliğinde seslendirecek.

Grup, Türkiye'de ilk kez "Hürriyet Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası"nın 10. yıl konseri için sahneye çıkacak. Konserin tüm geliri "Aile İçi Şiddete Son Acil Yardım Hattı"na bağışlanacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 24 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Çetin Emeç'i konserle anacak.

İtalyan şef Antonio Pirolli yönetimindeki orkestra, yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Orkestraya flütte Bülent Evcil'in eşlik edeceği konser, Alman müzisyen besteci, piyanist, orgcu ve orkestra şefi Felix Mendelssohn'un "Fingal Mağarası Uvertürü" ile başlayacak, Fransız klasik müzik bestecisi Georges Bizet'in "Carmen Fantasy" eseri ile devam edecek.

Pablo de Sarasate'nin "Zigerverwersen" eserinin de çalınacağı konser, Avusturalyalı besteci Franz Peter Schubert'in "Senfoni no.6" eseri ile sona erecek.

İDSO, 11 Mart'ta Zorlu Center PSM'de "Dünya Kadınlar Günü" konseri verecek.

Şef Gürer Aykal yönetimindeki orkestraya, kemanda Domenico Nordio, vurmalı sazlarda Aykut Köselerli, neyde Burcu Karadağ, kanunda ise Hakan Güngör eşlik edecek.

Konserde, Ludwig van Beethoven'ın "Keman Konçertosu" ile Fazıl Say'ın "İstanbul Senfonisi" isimli eserleri yorumlanacak.

Dünyada en iyi tango orkestrası olarak kabul edilen "Color Tango Orkestrası", 10 Mart'ta Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center'da izleyicilerle buluşacak.

Konserde, Roberto Alvarez tarafından yönetilen orkestraya, dünya şampiyonu dansçılar eşlik edecek.

Klasik müzikle tangoyu harmanlayan grup, "Tangonun Senfonisi" dünya prömiyerini, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) ile gerçekleştirmiş, konser büyük beğeni toplamıştı.

"3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali" kapsamında, 9 Mart'ta Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat'ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çello Quartet konser verecek. Orkestra, çello sanatçıları ile klasikten tangoya, cazdan film müziklerine uzanan geniş bir repertuvar sunacak.

Akbank 10. Kısa Film Festivali

Akbank 10. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle 10 Mart'ta başlayacak.

309 filmin başvurduğu festival, yarışma ve yarışma dışı bölümlerinin yanı sıra farklı renk, coğrafya, kültür ve düşünceyi bir araya getirecek.

Festivalin "Uluslararası Bölüm"ünde bu yıl Japonya, İran, İspanya, Finlandiya, Lübnan, Hindistan, Fransa, İzlanda, Avustralya, ABD ve Polonya filmlerinden oluşan bir seçkinin yanı sıra Cannes, Venice, Rotterdam, Clermont Ferrand gibi festivallerde gösterilen ve ödül alan kısa filmler de sinema tutkunlarıyla buluşacak.

"Kısadan Uzuna" bölümü, yönetmen Mehmet Eryılmaz'a ayrılırken, Eryılmaz, uzun metraj filmi "Hazan Mevsimi", Nuri Bilge Ceylan'ın başrol oyuncusu olduğu "Seviyorum Ergo Sum" ve "Sessiz" isimli kısa filmleriyle festivalde yer alacak. Eryılmaz, kısa filmin kitleleri etkileyici yönünü göstermek adına kamu spotu çalışmaları ve bir söyleşi ile festivale katılacak.

"Belgesel Sinema" bölümünün konuğu Derviş Zaim olacak. Festival kapsamında Panicos Chrysanthou ile birlikte yönettiği "Paralel Yolculuklar" filmi ile izleyici ile buluşacak olan Zaim, "Belgesel Sinema" söyleşisiyle deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak.

Festivalin "Deneyimler" bölümüne, Fransa ve Amerika'da film danışmanlığı yapan Hayet Benkara konuk olacak. Cannes, Rotterdam, Berlin, Toronto ve Dubai Film Festivallerinde çalışmaları bulunan Benkara'nın danışmanlığını yaptığı 3 kısa film, festivalde gösterilecek. Hayet Benkara, katılacağı söyleşide mesleki deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak.

"Canlandırma Kısalar" bölümünde Türkiye'den 11 film, "En İyi Canlandırma Film" ödülü için yarışacak. Aynı bölümde dünyadan "seçkin" canlandırma örnekleri de izleyiciyle buluşacak. "Deneysel Kısalar"da ise 5 film sergilenecek.

"Özel Gösterim" bölümünde ise Akbank 1. Kısa Film Festivali'nden itibaren belgesel ve kurmaca dalında ödül alan tüm filmler ve Mehmet Güleryüz'ün "Sessizlerin Sesi: Orhan Kemal" isimli belgeseli gösterilecek.

16 ülkeden 98 film, 21 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 19 konuğu ile Akbank 10. Kısa Film Festivali'nin kapıları 10 gün boyunca herkese açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat'ta gerçekleştirilecek. Seanslara geç kalanlar için film gösterimleri, Akbank Sanat'ın kafesinde de eş zamanlı olarak gösterilecek.

Festivale ilişkin detaylı bilgiye, "www.akbankkisafilm.com" ve "www.akbanksanat.com" adreslerinden ulaşılabilir.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın ve 8 Mart'ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç", Cevahir Salon 2'de "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş", Üsküdar Stüdyo Sahne'de "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", yarın, 8 ve 9 Mart'ta Cevahir Salon 1'de  "Üç Kız Kardeş", Küçük Sahne'de "Nice Yıllara", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde "Son Tango" ile 8 ve 9 Mart'ta Tekel Sahnesi'nde "Cimri" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 8 ve 9 Mart'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Ocak", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Perşembe'nin Hanımları", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Vişne Bahçesi", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Yolcu", Ümraniye Sahnesi'nde  "Hıdrellez", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" ve Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Kes ve Kaç" isimli oyunlar izlenebilecek.

Sergi

Down Sendromu Derneği'nin düzenlediği ve 23 ünlü ismin down sendromlu çocuklara poz verdiği fotoğraflardan oluşan sergi, 9 Mart'ta Optimum Outlet İstanbul'da görülebilecek.

Down sendromlu çocukların ihtiyaçlarına dikkati çekmek için "Bizi Havalara Uçurun!" sloganıyla başlatılan kampanya için, Ayşe Arman, Bahadır Efe, Bülent Şakrak, Begüm Birgören, Burçin Terzioğlu, Cem Hakko, Cenk&Erdem, DJ Funky C, İnci Türkay, Faruk Süren, Gözde Kansu, Hazar Ergüçlü, Leyla Alaton, Mustafa Üstündağ, Menderes Samancılar, Nail Kırmızıgül, Nebahat Çehre, Saba Tümer, Selim Erdoğan, Selim Bayraktar, Özge Uzun, Yusuf Çim, objektif karşısına geçerek destek verdi.

Kampanya için down sendromlu çocukların fotoğrafladığı ünlülerin pozları ve arka plan görüntülerinin yer aldığı sergi, 15 Mart'a kadar görülebilecek.

Ressam Karin Cincioğlu'nun, renkli hayvan tablolarından oluşan yedinci kişisel sergisi "İçgüdüsel Benzeşmeler", TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Resim çalışmalarını 1999'da kurduğu atölyesinde sürdüren Cincioğlu'nun sergisi, 12 Mart'ta ziyarete açılacak.

Bugüne kadar kişisel sergilerinin yanı sıra çok sayıda karma sergiye de katılan Cincioğlu'nun, bu kez hayvanların suretlerini, cüsselerini ve hallerini resmetti. Cincioğlu, eserlerinde, boyayı ve renklerin uyumunu, bir araya gelişlerini, özgürce var olmalarını izleme imkanı sunuyor.

Sergi, 2 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Çocuklar için

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 8 ve 9 Mart'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Damlaların Dansı", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Karagöz Tatlıcı", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Edi'nin Annesi Nerede?", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Pırtlatan Bal", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Piti", Ümraniye Sahnesi'nde "Islık Sever Max", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Ali Baba ve Kırk Haramiler", Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Boncuk", Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde yarın "Karagöz Balıkçı" ile İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 9 Mart'ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Küçük Kara Balık" ve Cevahir Salon 2'de "Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay?" isimli çocuk oyunları sahnelenecek.

KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 8 Mart'ta, çocukları, hazine adasında neşeli ve kıpır kıpır bir maceraya davet eden "Korsan Ana ve Geveze Papağan" oyunu, 9 Mart'ta TİM Fettah Aytaç Salonu'nda ise müzikal çocuk oyunu "Balerin Prensesler" izlenebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement